Специалното време в живота на всяка жена е периодът на бременността. Това е моментът, в който те греят в аурата си на чистота, предизвикателствата да дадат на някого живот, блясъкът им да блести по лицето им ярко и светло, тяхната отговорност да донесат нов на този свят, някой, който е малък, но е голям част от живота им и това е времето, когато жената е нейната бродяща лъвица в собствената си бърлога, бдителна за заобикалящата я среда, понякога спокойна като охлюв, понякога свирепа като лъвица. Независимо от това колко красиво е това явление, това за съжаление не е привилегия, на която всяка възраст може да се радва.

как възрастта влияе върху бременността

Има определени правила и норми, които са конструирани от Майката Природа, която е направила отделни групи за всички жени от всички сфери на живота и въз основа на тези определени правила, ние сме обвързани във вериги по природа, когато става въпрос за подслон на нов живот в нас . Без значение колко зрели сме и колко желателно може да бъде това за нас, майката природа ни ограничи физически с ограничен брой яйца и ограничен шанс да създадем нов живот.

Това, което се казва в днешната тема на статията е възрастта срещу плодовитостта.

Всички сме наясно с епизодите на тийнейджърките, но дали това е подходящ момент за раждане?

Нашето тяло като жена започва да съзрява в ранна възраст, от ранните тийнейджъри и докато навършим осемнадесет, сме готови да завладеем света. Но на 18 години сме наивни и неопитни, но пламъкът ни да завладеем всичко не е толкова много, че пускаме щита си и резултатът е тийнейджърска бременност, която според статистиката се увеличава всяка година. Но въпреки че тялото ни физически го поддържа, психически ние изобщо не сме стабилни да се грижим за някой друг и неговото бъдеще. Дори процесът на бременност може да бъде труден период за младата майка. Това може да не се отрази на майката, но на детето, това е тъмно надвиснало бъдеще.

Но когато остареем малко повече, да речем на двадесет години, ние извличаме максимална зрялост и по този начин е идеалното време да родим дете в тези утроби. Физически и психически сме подготвени и предпазливи.

След като приключихме с нашите нередности в нашия тийнейджърски живот, сега имаме стабилен процес на овулация с пресни яйца, които лесно могат да забременеят и по този начин е подходящ момент да забременеете. Другите предимства на бременността на 20 години са, че нашето младо тяло може лесно да понесе натоварването и дори годините след раждането са лесни, тъй като сме пълни с енергия и ентусиазъм на тази възраст.

Когато навършим 30 -те години, ние узряваме малко повече, но с тях и яйцата ни го правят. С възрастта започваме да набръчкваме и болки в гърба, така че какво те кара да мислиш, че яйцата ще останат безупречни? Приблизително по това време първият път рядко има късмет и може да минат добри два или три месеца, само когато се опитвате да заченете.

Същият ревност като на 20 -те години ще липсва с болки в гърба, бръчки и други проблеми, но ако човек може да поддържа тялото си във форма, може да комбинира тяхната зрялост, която действа като благодат и може да има добър майчин живот.

Когато навършите 40, трябва да мислите за резултатите от гимназията на децата си, а не за зачеването, тъй като досега ви остават някои от вашите щастливи яйца, които ще ви отнемат завинаги за зачеването. Тези останали яйцеклетки, дори и да заченат, може да не работят правилно и тогава възникват всички други проблеми, а именно депресия, вагинално кървене, извънматочна бременност или може би дори спонтанен аборт, ако тялото ни не може да го понесе.

Също така костите ни започват да скърцат и когато детето се роди, ще им е трудно да го отгледат. Въпреки че може да е по -мъдър и по -опитен, бременната на 40 е уморителен процес.

И когато достигнем 50, ние сме преследвани от менопаузата и единственото яйце, което все още е в утробата ви, се сбогува за последен път. Това е, когато вече губим способността да се възпроизвеждаме. Има обаче и специални случаи.