Мини градина вече създава пролетно настроение на перваза на прозореца ви, ободрява сетивата и е просто чудесна декорация за вашия дом. Мини градините са много лесни за правене сами и също са чудесни подаръци.

Привличащ погледа на перваза на прозореца мини градина в градините с халби за чаши - снимка Michale Ruder © Lichtpunkt Stuttgart

Мини градина като декорация за вашия дом

През сивата зима копнеете за красивите цветове на пролетта. Пъстри цветя или буйно зелено на пролетна поляна. Ако нямате търпение, вече можете да донесете пролетната треска на перваза на прозореца си с мини градина. Мечтана градина или атмосфера на градинска градина могат да бъдат реализирани дори в най -малките пространства, например в чаша!

Малките градини не само привличат вниманието на перваза на прозореца ви, но и са идеални като подаръци за приятели или семейство. Независимо дали е за рожден ден или Коледа, малката градина може да се адаптира към всеки повод с подходящите аксесоари. Има всякакви растения и аксесоари и многобройни възможности за комбиниране на всичко. Как да получите такъв Усещане за градина дори в собствените си четири стени.

Привличащ погледа на перваза на прозореца мини градина в чаша чаша градинска декорация, за да си направите сами

Всичко необходимо за вашата мини градина

Можете да си купите специални чаши за растения от цветя, повечето от които имат дренажен отвор. Но можете също да вземете изхвърлена чаша или купа със зърнени храни от кухнята си. Важно е да имате куб с размери до 12 см х 12 см (с джъмбо чаша) в главата си, за да запазите пропорциите в дизайна. Можете да намерите мини растения в цветни магазини и в градинските секции на магазините за хардуер. Най -доброто вземане Сукуленти или кактуси като засаждане. Звездният мъх (градинско растение, което расте под формата на възглавница) е много подходящ за пълнене. Като малки аксесоари в градината можете да вземете кора, камъни, клонки и тънки клонки. Можете също така да купите малки фигурки или мебели за вашата градина в магазина за хобита. Най -добрият субстрат за вашата халба е сочна или саксийна почва. Трябва да поставите гранули и камъчета на дъното на чашата, така че водата да не се натрупва. Други важни материали включват:

 • Малка бутилка със спрей за овлажняване на почвата за саксии
 • Секатори или обикновени ножици
 • Градинско руно за покриване на дренажния слой
 • Супена лъжица или чаена лъжичка за изсипване на саксийната почва в чашата
 • Четка, пинсета и памучен тампон
 • Пистолет за горещо лепило

Привличащ погледа на перваза на прозореца Мини градина в градините с халби за чаши - 2 - Снимка Michale Ruder © Lichtpunkt Stuttgart

Инструкции: Вашата собствена градина с халби

Искате ли да направите своя собствена мини градина в чаша? След това можете да започнете веднага с инструкциите! Можете да разберете всичко необходимо за това и как да го направите тук:

Привличащ погледа на перваза на прозореца Мини градина в градините с халби за чаши - 3 - Снимка Michale Ruder © Lichtpunkt Stuttgart

Необходими материали за чаша:

 • Купа за кафе или зърнени храни, ø 12,5 cm
 • Сукуленти: бърз кактус и кактус от листа
 • Сочен субстрат
 • Фигура за декорация: момче с колело, 9 см х 10 см
 • Пеперуда перо, 5 см х 3,5 см
 • Песъчинки
 • Градинско руно
 • пясък
 • Бели гранули
 • 5 малки декоративни камъка

Инструкции:

 1. Първо напълнете една четвърт от купата с пясък и след това я подредете с градинско руно до ръба на чашата.
 2. Напълнете сочната почва и поставете растенията. Ограничете градината с декоративните камъни (вижте снимката).
 3. Покрийте земята с пясък и гранули за пътеката (вижте снимката).
 4. Накрая поставете малкия колоездач на пътеката и пеперудата в засадената зона.

Ето как лесно можете да изградите своя собствена малка градина за себе си у дома Декорация на перваза на прозореца или като подарък за вашите приятели, чашите са истински привличащи погледа.

Привличащ погледа на перваза на прозореца Мини градина в градините с халби за чаши - 4 - Снимка Michale Ruder © Lichtpunkt Stuttgart