Обзавеждане на детска стая Идеи за обзавеждане на детска стая

Спътник за детството: детски стаи, които вървят заедно с всяка стъпка от развитието

Има много неща, за които бъдещите родители трябва да помислят през месеците преди раждането. Обзавеждането на детската стая обикновено е начело на списъка с приоритети. За да бъде всичко наистина уютно точно навреме за раждането, мама и татко трябва да отделят малко време и да обзаведат своите четири стени за новото семейство с голямо внимание към детайлите. Детската стая винаги трябва да бъде проектирана и да й се придава хармоничен цялостен външен вид. Трябва също така да се има предвид, че децата преминават през много етапи на развитие и всяко от тях има малко по -различни изисквания към детската стая. Дете прекарва много време в тази стая и намира първото си собствено убежище там. Със следните съвети за обзавеждане детската стая може да се справи с всяка промяна и следователно е спътник в продължение на много години.

Обзавеждане на детска стая – идеи и примери

Мебели за детска стая, детски мебели, детско легло, идеи за обзавеждане на детски стаи

Мебели за детска стая, детски мебели, кошара, детско легло

Не спестявайте в грешния край

Обзавеждането на детска стая е инвестиция в живота – в живота на нероденото дете. Дори ако първоначално стаята може да се използва само за смяна и смяна на памперси, тъй като новороденото все още спи с родителите и е склонно да прекарва будните си фази в хола, не трябва да се правят спестявания тук в грешния край. Струва си да създадете правилно детска стая от самото начало и да не оставяте нищо да се желае, защото децата стават все по -големи и прекарват все повече време в своето царство. Родителите трябва да имат предвид това, когато вземат решения за обекта.

Мебелите, избрани за тази много специална стая, трябва да преминат през много време. Затова те трябва да бъдат изработени от висококачествени материали и добре обработени. Страхотен интериорен дизайн за детската стая трябва да бъдат произведени в съответствие със стандартите за безопасност на ЕС, да бъдат подходящи за бебето и екологично обработени и завършени с повърхности, изработени от естествени, нетоксични масла и водоразтворими лакове и глазури. Това е единственият начин да ги направите здрави и достатъчно издръжливи, за да бъде наистина много забавно. Не е задължително такова устройство да е особено скъпо. В зависимост от производителя и личните идеи, цените могат да варират значително. Тук е важно внимателно да прецените собствените си стандарти за вкус и качество, практичността и съотношението цена / качество един спрямо друг.

Струва си да търсите рано и да сравнявате различни оферти. Разбира се, за това е необходимо да дефинирате не само собствените си дизайнерски идеи, но и пространствените възможности. Следователно измерванията са много важни. Практически инструменти като програми за планиране на стаи, които са достъпни безплатно в Интернет, са полезни. Отделните размери на една стая могат да бъдат въведени там и програмата създава 3-D чертеж, който може да бъде настроен онлайн само с няколко кликвания. Това дава възможност предварително да се види кои мебели може би са твърде обемисти и ограничават свободата на движение и къде все още има място, което трябва да се запълни разумно. След тези първи важни подготвителни работи може да започне търсенето на перфектните мебели за детската стая.

Обзавеждане за детска стая Детски мебели Идеи за декориране на детска стая

Бебешката стая като начало в живота

В повечето случаи първоначално е създадена детска стая за бебе, което има много специални изисквания за стая. В допълнение към висококачественото бебешко легло, трябва да има и място за пелената. И двете трябва да могат да бъдат поставени по такъв начин, че да не са с директно течение, в противен случай бебето може да настине. При тази предпоставка някои параметри вече са зададени при обзавеждането на стаята и трябва да бъдат включени в избора на мебели.

Безопасността е основен приоритет в бебешката стая. Следователно всички мебели трябва да бъдат изработени от материали без замърсители и да имат заоблени ъгли. Острите или заострени ръбове и нечисто обработените преходи крият повишен риск от злополуки. Висококачествените детски мебели могат да бъдат разпознати, наред с други неща, по факта, че тези фактори за безопасност се вземат предвид. Потребителският съвет на DIN публикува брошура, която разглежда подробно проблемите на безопасността, свързани с детските мебели. Брошурата може да бъде намерена под това връзка може да се изтегли безплатно.

Оставете място за творчество и собствени идеи

В допълнение към практическите аспекти, стилистичните съображения също трябва да се вливат в дизайна на бебешката стая. Преди всичко е важен факторът за доброто чувство. Бебетата трябва да се чувстват сигурни и сигурни в заобикалящата ги среда и е важно от самото начало игриво да стимулират всичките си сетива. Това работи най -добре с весел и хармоничен дизайн на детската стая. Светлите и ярки цветове като жълто, оранжево или кремаво са особено подходящи. Тези, които го харесват според пола, също са добре посъветвани с нежно розово или светло синьо.

Обзавеждане на детска стая Детски мебели и съвети за обзавеждане на детски стаи

Родителите трябва да имат предвид обаче, че личният им вкус ще бъде решаващият фактор при обзавеждането на деца за ограничен период от време. В един момент младежите искат сами да решат как трябва да изглежда отстъплението им. Следователно може да бъде голямо предимство да запазите първоначалната настройка възможно най -неутрална, така че все още да има достатъчно място за дизайнерски идеи и творчески промени по -късно. Ярките и неутрални стени могат да бъдат проектирани евтино и с въображение с цветна рамка или татуировки на стени. Дори най -малките получават визуални стимули, които стимулират въображението им. Въпреки това, цялостният дизайн не трябва да бъде твърде неспокоен. Ако малките искат да кажат думата си в един момент, нови дизайни могат да бъдат създадени с няколко прости стъпки, без да се налага да препроектират цялата стая. Независимо дали е пиратска, принцесова или горска сцена – на неутрален фон всеки тематичен свят се създава за нула време.

Детските стаи растат с тях

Децата растат и добрата детска стая върви заедно с всяка стъпка в развитието. Мебелите за детска стая, които растат с тях, са особено добър избор. Повечето мебелни линии за детски стаи сега предлагат функционални мебели, които могат да бъдат адаптирани към различната възраст на детето. Масата за преобличане може да се превърне в скрин в няколко прости стъпки, като премахнете променящата се приставка. Бебешкото креватче също често може да се преобразува в детско легло с помощта на различни модули за обмен, което е подходящо до начална училищна възраст. Със стълба и пързалка креватчето също така насърчава двигателните умения и въображението на детето по игрив начин и е идеален партньор за игра. Ако бебешкото легло трябва да бъде заменено с младежко легло, малката зона за спане обикновено може лесно да се превърне в уютен диван и по този начин да продължи да се използва в младежката стая.

Мебели за детска стая детски мебели пълен комплект сив

Таванското легло е опция за спестяване на място за деца, които вече са малко по-големи. Под зоната за спане има място за място за съхранение или уютна пещера за игра. В зависимост от размера на леглото, брат или сестра също може да бъде настанен на долния етаж, когато семейството расте. Гъвкавата структура на леглото предлага много възможности и е сърцето на всяка изкусно обзаведена детска стая.

Източник на изображението: Сучока Рита