HCG или диета с човешки хорион гонадотропин е много нискокалорична диета, предназначена за отслабване и поддържане на имунната система в организма. HCG първоначално е хормон, произвеждан по време на бременност, който е предписано лекарство за лечение на проблеми с плодовитостта.

Какво представлява диетичният план на hcg

HCG диета ограничава приема на калории от 500 – 800 калории на ден. Ако следвате диетата на HCG, има вероятност да отслабнете много за много по -малко време. Не се препоръчва обаче за бременни дами и хора със сериозни храносмилателни и сърдечни проблеми. Планът за диета трябва да се прилага за няколко периода на изстрелване, а не много дълго, за да се предотвратят вредни ефекти върху други органи.

Диетичният план на HCG:

HCG диетата е насочена към отслабване, следвайки определен план. Нека да видим как ще работи.

Фаза 1: Подготвителен период:

Планът за диета hcg започва с подготовка на тялото ви за промените, които ще претърпи през следващото време. За да се увеличи приема на вода, трябва да се започнат редовни разходки сутрин за поне 30 минути и дихателни упражнения. Също така, приемът на хлебни плодове и ябълки трябва да се увеличи, за да се почисти системата. Тази фаза в по -голямата си част е фазата на пречистване, която позволява на тялото ви да се отърве от всички допълнителни примеси и микроби, които водят до излишно подуване на корема.

Придържайте се към най -малко 6 чаши вода всеки ден и поддържайте разходките на кратки с бързи темпове поне три пъти седмично. Що се отнася до дихателното упражнение, вдишването, докато задържате дъха си между няколко секунди, трябва да свърши работа. Когато възникне въпросът каква е диетата на HCG, тази фаза не е от голямо значение и следователно все още няма промяна в диетата ви. Той просто подготвя тялото ви за диетичен план за HCG.

Фаза 2: Увеличете енергията:

По време на тази фаза целта е да накараме тялото да съхранява много енергия за 3 дни, преди да премине към ограничен хранителен навик. Вероятно трябва да ядете всичко и всичко, за да поддържате енергийните нива високи. От четвъртия ден VLCD се планира и продължава до 25 до 45 дни в зависимост от целта на загубата на тегло. Диетата трябва да се състои от 500 калорийна диета през целия ден, разделена на 3 основни хранения и редовни междинни консумации. За закуска от диетичното меню на HCG се придържайте към зелен чай или леко кафе. Избягвайте захарта. Вместо това можете да преминете към изкуствени подсладители.

Като обядвате, 100 грама протеин трябва да са най -малко във вашия хранителен план за HCG за деня. За същото изберете мъдро и редувайте през ден между пиле, скариди, риба тон или сьомга. Трябва да вземете 1 зеленчук заедно с протеина. Отидете на спанак, маруля, зеле, домати и краставици за салата. Не само, че се приготвя лесно, но и служи за целта. По време на почивките между обяд и вечеря, копайте върху плодове като ябълки грозде, банани и нар. За вечеря обаче се опитайте да запазите приема на калории възможно най -нисък. Хляб и плод трябва да го направят. Имайте предвид, че докато се придържате към HCG диета, не е разрешено олио за готвене. Бъдете съответно креативни.

Фаза 3: Връщане към обичайния хранителен план:

Тази диета се прилага в продължение на 3 седмици. По време на това преминавате към редовни ястия, които са здравословни и ви зареждат с енергия. Въпреки това храни с изкуствени подсладители, висококалорични, бързи храни, студени напитки и високо съдържание на транс-мазнини са напълно забранени. Тази фаза е основно пренасяне на предишната фаза и спомага за поддържането на HCG като цяло, тъй като диетата работи своите ефекти.

Фаза 4: Поддръжка:

След фаза 3 можете да почувствате как сте отслабнали, но сте останали активни през цялото време. Може също да сте постигнали целта си и сега е моментът за истински тест. Трябва да продължите да бъдете здрави, като водите нормален начин на живот, както преди, но поддържайте загубата на тегло, която е настъпила. Тази фаза е по същество най -важната и решаваща фаза от вашата HCG диета и следователно дори след приключването трябва да се придържате към вашата 500 калорийна диета през следващите 3 дни. След 3 -те дни на завършване на Фаза 3, най -накрая влизате във Фаза 4.

Тук бавно ви е позволено бавно да възстановите нормалната си диета, така че да можете да поддържате постоянното поддържане на теглото. За същото, вашият нов прием на калории се подобрява и увеличава до 1500 калории. За да балансирате излишните калории, вашият избор на храна вече може да включва здравословни мазнини и млечни продукти, но нищо повече. Алтернативно можете да копаете на храни с високо съдържание на протеини като пържоли и пилешки гърди, ако имате непоносимост към лактоза. Не забравяйте да измервате и записвате теглото си всяка сутрин и се опитайте да поддържате излишната промяна, която се прокрадва поради небрежност към диетата. Добавянето на ястия с ястия и сирене в измамен ден, да речем, веднъж седмично е разрешено, при условие че съответно поддържате режима си на упражнения.

Странични ефекти от диетата на HCG:

Въпреки че планът за диета е съставен от професионалисти, като се има предвид колко много може да понесе тялото ви, може да има моменти, когато то не подхожда на тялото ви, причинявайки някои сериозни и някои не толкова сериозни проблеми. Типичните проблеми, които биха могли да възникнат, са

Образуване на камъни в жлъчката:

Обикновено известен като камък в жлъчния мехур, той може да бъде сериозен до степен да причини неправилно уриниране и инфекция, водеща до увреждане на другите органи. Интересен и лесен начин да избягате от това е да разчитате на зеленчуци и плодове, които са богати на калории. По този начин, дори ако поддържате приема на 500 калории/ ден, плодовете, които приемате в почивката, не ви позволяват да гладувате, докато не дойде време за вечеря. Тъй като храносмилателната ви система работи, заплахите от камъни в жлъчката се намаляват.

Неравномерен сърдечен ритъм:

Поради промяната в приема на калории и хранителните навици по време на диетата с hcg, може да почувствате намаляване на сърдечния ритъм и да доведе до замаяност. За да поддържате постоянен прием на калории през деня, това, което можете да направите, е да запълните времето по средата на обяда и вечерята с плодове, както бе споменато по -рано. Не забравяйте да намалите количеството сол, което обикновено имате. Това е така, защото сега калориите ви са ограничени. Колкото повече сол добавяте към него, толкова повече рискувате високо кръвно налягане, а оттам и проблеми със сърдечната честота.

Мускулите функционират:

Храната е само за да поддържате енергията си пълна; и тъй като отслабването е насочено, общите крампи и болки в мускулите са нормални.

Нервно разстройство:

Това е един от крайните случаи, при които прекомерната диета води до припадък и загуба на сетива за кратко време. Състоянието изисква бърза и сериозна медицинска помощ.

Болки в ставите:

Симптомът отново е нормален, тъй като тялото губи тегло, но редовните упражнения и бързото ходене могат да помогнат за поддържане на тялото във форма и задържане на тези проблеми.

Обща слабост:

Поради драстичната промяна в хранителния план и метаболизма в организма, чувството за слабост е нормално и почивката и ограничаването на физическите дейности трябва да се извършват, освен ако не се чувствате по -добре.

HCG диетата е добър начин за намаляване на теглото, но има и по -добри и по -безопасни начини, които трябва да се опитат.