Не сме ли всички съгласни, че трябва да внимаваме какво ядем през този период? Като се има предвид това, включително всички плодове не винаги са полезни и не винаги ще работят във ваша полза. Защо казваме това? Тъй като по -долу е даден списък с плодове, които трябва да се избягват по време на бременност. Те носят повече вреда, отколкото полза за растежа на бебето и тялото ви. Прочетете, за да знаете кои плодове не са полезни за бременни жени. Тази статия ни помага да знаем какви плодове трябва да внимаваме по време на бременност.

плодове, които трябва да се избягват по време на бременност

Време е да актуализирате списъка си с плодове, които трябва и не трябва да включвате в етапа на бременността. Разгледайте по -долу.

Плодове, които трябва да се избягват по време на бременност:

Нека да разгледаме списъка с плодове, които не са разрешени за бременни жени.

1. Папая Избягвайте по време на бременност:

Папая избягвайте по време на бременност

Папаите, особено незрелите плюс полузрели разнообразие, са богати на латекс, който трябва да се избягва по време на бременността. Той може да предизвика преждевременно раждане, тъй като папаите активират маточните контракции. Те могат да причинят спазъм на матката; освен това в резултат на това ще започне спонтанен аборт. Освен това зелената папая обхваща простагландин плюс окситоцин, които и двете могат да играят роля в предизвикването на раждания.

2. Личи избягвайте по време на бременност:

Плодове, които трябва да се избягват по време на бременност 2

Личи е един такъв плод, който не е добър по време на бременност. Въпреки че личитата са страхотни на вкус и ни привличат със своята форма и цвят, той не се счита за безопасен за бременни жени. Той е отговорен за топлината на тялото. Прекомерната консумация на личи може да доведе до увреждане на плода, кървене, коремна болка, киселини в стомаха или увреждане на плода, освен това може дори да доведе до спонтанен аборт.

3. Избягвайте праскова по време на бременност:

Плодове, които трябва да се избягват по време на бременност 3

Прасковите могат да доведат до вътрешно кървене, ако се консумират в излишък от бременни жени, тъй като генерират повече топлина. Покриващата коса от праскова може освен това да причини алергия, която води до сърбеж и парене в гърлото. Повишената консумация води до повишаване на фолиевата киселина, причинявайки обриви, спазми и гадене. Следователно прасковите имат лошо име, че се считат за опасен плод по време на бременност.

4. Дивата ябълка избягвайте по време на бременност:

Плодове, които трябва да се избягват по време на бременност 4

Той е кисел, кисел и сладък и се счита най -вече за идеална закуска за бременни жени със сутрешно гадене, но всъщност този плод по никакъв начин не е добър за бременни жени. Дивата ябълка може да предизвика топлина в тялото и да доведе до спонтанен аборт. Те имат кисел характер и следователно могат да инициират свиване на матката.

5. Избягвайте ананасите по време на бременност:

Ананасите съдържат бромелаин, който се намира в сърцевината на ананаса. Известно е, че бромелаинът разгражда протеините и причинява необичайно кървене. Ананасът се счита за плод, който трябва да се избягва в ранна бременност. Ето защо, през първите 3 месеца от бременността, бременните жени трябва изцяло да се въздържат от консумация на ананас. Той има потенциал да омекоти шийката на матката, което води до ранно раждане..

6. Лонган:

Това е възхитен плод със своята сладка миризма плюс вкус. Бременните жени често имат горещи вълни плюс запек. Известно е, че този плод повишава телесната температура и може да причини сухота в устата и запек. Той също така засилва разстройството на плода, коремната болка, кървенето и причинява увреждане на плода, което води до спонтанен аборт. Лонганът е вреден плод по време на бременност.

7. Черно грозде:

Плодове, които трябва да се избягват по време на бременност 7

Препоръчваме да избягвате гроздето през цялата бременност. Както зеленото, така и черното грозде са опасни плодове по време на бременност и затова никога не се препоръчват. Съединението ресвератрол в гроздето може да бъде много токсично за бременни майки. Храносмилателната система обикновено е слаба по време на бременност и по този начин системата ще има сериозни проблеми с храносмилането на кожата на черното грозде.

8. Камелия:

Камелия има сладък, горчив, кисел вкус, поради което е изключително харесвана от бременни жени, които имат сутрешно гадене. И все пак този плод не е идеален за бременни жени. Известно е, че камелията причинява преждевременно раждане и понякога може да доведе до спонтанен аборт. Най -добре е да избягвате този плод по време на бременност.

9. Дати:

Плодове, които трябва да се избягват по време на бременност 9

Прекомерната консумация на фурми е най -добре да се избягва, защото може да увеличи телесната топлина и дори може да доведе до преждевременни маточни контракции. Най -добре е да ядете фурми умерено по време на бременност, въпреки че съдържат основни хранителни вещества. Понякога може да причини разширяване на шийката на матката, което води до спонтанен аборт, особено през първия триместър, когато майката е изложена на висок риск от спонтанен аборт.

10. Замразени плодове:

Замразените плодове не са безопасни плодове за бременност. Трябва да се избягват всякакви плодове, замразени за продължителен период от време. Пресните плодове обаче се считат за добри, тъй като са пресни в натрупването на хранителни вещества. Замразените плодове ще се съхраняват по -дълго време, което води до токсичност за вас и бебето.

11. Диня:

Плодове, които трябва да се избягват по време на бременност 11

Изненадан? Динята е плод, който трябва да се избягва по време на бременност. Като цяло те ви помагат да изхвърлите токсините от тялото си. Когато консумирате диня по време на бременност, в идеалния случай излагате бебето на много токсини, които тялото ви ще изхвърли. Съдържанието на захар в плодовете също може да повиши нивото на кръвната Ви захар. Свойството на динята е да се измие и това също ще доведе до изхвърляне на основните хранителни вещества, които тялото ви може да се нуждае.

Плодовете със сигурност играят жизненоважна роля в диетата на бременните жени. Но какво се случва, когато започнете да вярвате, че всички плодове са полезни за вас и вашето бебе? Нежелателно предизвиквате много опасности не само за себе си, но и за нероденото дете. Нашата статия обхваща кои плодове не са полезни за бременност и че плодовете трябва да се консумират умерено и това със сигурност ще продължи да помага на вас и бебето в дългосрочен план.

често задавани въпроси & Отговори:

Q1. Трябва ли да избягвам всякакви плодови сокове по време на бременност?

Отговор: Соковете със сигурност могат да бъдат част от вашата диета, но това не трябва да бъде единствената ви диета. Можете да ги пиете от време на време, но винаги се придържайте към пресни плодове. Пресните сокове понякога могат да предизвикат необосновани бактериални инфекции. Пазете от сок от ананас и папая. Сокът от личи е добър по време на бременност, но трябва да се приема умерено, за да се предотвратят ненужни усложнения. Прясно изцеденият сок винаги е най -здравословният вариант по време на бременност.

Q2. Какви плодове трябва да избягвам, за да предотвратя спонтанен аборт?

Отговор: Известно е, че ананасът е вреден плод по време на бременност. Папая, праскова и дива ябълка също е най -добре да се избягват, тъй като е известно, че предизвикват преждевременно раждане и също водят до спонтанен аборт. Консумацията на тези плодове ще доведе до разширяване на шийката на матката и ще доведе до ранни раждания, водещи до усложнения. Избягвайте да ядете предварително нарязани плодове, за да защитите себе си и нероденото бебе от инфекции.

Q3. Трябва ли да се избягват сухите плодове по време на бременност?

Отговор: Кайсиите обикновено се считат за опасен сух плод по време на бременност. Известно е, че причиняват контракции и също предизвикват топлина в тялото, като и двете не са желателни. По принцип всичко, което се приема в излишък, може да доведе до повече вреда, отколкото полза. Сушените плодове, когато се приемат в излишък, могат да причинят стомашно -чревни проблеми като подуване на корема и диария. Това може да причини наддаване на тегло, тъй като те са богати на фруктоза, която е естествена захар. Стафидите могат да причинят прилив на енергия, но могат да предизвикат умора и срив на захарта.