Бременността е една от най -добрите фази в живота на жената, но е и критична, тъй като включва развитието и растежа на бебето. Това прави наистина важно една жена да яде правилните храни, за да гарантира, че са постигнати подходящи резултати за скъпоценния сноп радост. Където от една страна, има храни, които тя трябва напълно да избягва; има някои, които попадат в категорията топ храни за бременни жени. За да ви даде подробна представа за храните, които могат да включат в ежедневието, това ръководство ще ви помогне добре. Проверете ги и изберете комбинация от 2-3 храни за отлични резултати.

храни за бременни жени

Храни за ядене по време на бременност:

Нека да видим кои са добрите и най -добрите съвети за храна в списъка на бременна дама по време на бременността.

1. Пълнозърнести храни:

Бременни жени Храна Пълнозърнести храни

Като една от най -добрите храни за бременни жени, пълнозърнестите храни са обогатени с фолиева киселина и желязо, необходими на организма като този път, а също и с много високо ниво на фибри. Включете овесена каша, кафяв ориз, пълнозърнест хляб и пълнозърнеста паста в ежедневните хранения за най-добри резултати.

2. Кисело мляко:

Ядене на кисело мляко по време на бременност

Нискомасленото и обезмаслено кисело мляко са друга от здравословните храни, които трябва да се приемат по време на бременност. Той има високо ниво на калций и повече от млякото. Той също е обогатен с протеини. Винаги можете да го комбинирате с други храни за отлични резултати.

3. Плодове:

Бременност Хранене на хранителни плодове

Витамин С, фибри, фолиева киселина и калий са някои от основните хранителни вещества, които плодовете осигуряват на организма, за да го направи перфектен по време на бременност. Това може да бъде всичко, вариращо от ягоди до боровинки и малини до къпини. Опитайте да го слеете със закуската със зърнени храни за най -добри резултати.

4. Плодове и зеленчуци:

Храна, която да приемате по време на бременност Плодове и зеленчуциТова е една категория плодове, която няма сравнение, когато става въпрос за високи нива на хранителни вещества, както и на фибри. Това го прави идеална храна за бременни дами и изисква балансирано количество хранителни вещества. Около 3 зелени и сезонни зеленчука и 2 плода определено трябва да бъдат част от режима. Той е важен за растежа на клетките, очите, кожата и костите на растящото бебе.

5. Яйца:

Храни за ядене по време на ранна бременност

Не само високо богати на протеини и една от най-добрите хранителни храни, яйцата са задължителни за всеки човек, включително бременни жени. Той също така осигурява аминокиселините, необходими на бебето за развитие. Има и много витамини и минерали, които той осигурява. Холинът е важно хранително вещество, което се осигурява от яйцата и е много необходимо за растежа на бебето. Недопечените или сурови яйца обаче не са за предпочитане.

6. Сьомга:

Храна, приета по време на бременност Салман

За правилното развитие на мозъка и очите на детето, омега мастните 3 киселини са задължително хранително вещество, което присъства в сьомгата в добри количества. Той също така осигурява витамини В и протеини на тялото. Той има ниски нива на живак в сравнение с други риби. Можете да го включите 1-2 пъти в диетата седмично.

7. Фасул:

Храни, които трябва да имате по време на бременност Фасул и Lentis

Наред с осигуряването на протеини и фибри, бобът има добри нива на желязо, цинк, фолат и калций. Без значение какви видове боб избирате, той е перфектна храна за бебето, което расте във вас. Можете да ги добавяте към различни ястия през целия ден за отлични резултати.

8. Червено месо:

Списък на храните, които трябва да ядете по време на бременност Червено месо

За да изпълни изискванията за желязо и витамини, червеното месо е идеална храна за бременни жени. Биологичното месо обаче трябва да се използва. Той също така осигурява омега мастни 3 киселини. Това помага за правилното развитие на мозъка на детето.

9. Вода:

Списък на храните, които трябва да ядете по време на бременност

Водата е едно от най -важните съображения за диетата и храните за бременни дами. Това прави корема пълен и гарантира, че нямате глад, заедно с почистването на системата добре от токсините. Той също така регулира функциите на тялото за безпроблемно пътуване по време на бременност. Пийте 8-10 чаши вода заедно с други здравословни течности като пресни плодови сокове и зелен чай.

Бременни дами, не забравяйте да започнете диетата си с горепосочени храни, които със сигурност помагат да поддържате здравето на вас и вашето бебе.