Знаете ли, че едно животно е отговорно за причиняването на десет хиляди човешки смъртни случаи по света всяка година? Е, не е това, което си мислите! Няма тигри, акули, змии или други обичайни заподозрени в списъка на най -опасните животни. Отговорът е комар! Това показва, че размерът и външният вид рядко решават свирепостта и опасностите, свързани с животните. Някои ви убиват с чистата си мускулна сила, докато други със зъби и отрова.

Така че, не позволявайте на външния им вид да ви заблуди! Научете как тези 25 най -опасни животни в света причиняват повечето човешки убийства годишно и техните обичайни начини на нападение!

Списък на 25 -те най -опасни животни в света със снимки:

Тук съставихме списък с 25 -те най -смъртоносни животни на земята, които се появяват в определен ред:

1. Комари:

най -опасните животни на земята

Комарите може да изглеждат като малки, безобидни буболечки, но те са едно от най -опасните животни на земята. Някои видове комари като Culex, Anopheles, Adeles и др. Предават смъртоносни патогени чрез слюнка в човешкото тяло. Ухапванията от комари са отговорни за опасни заболявания като малария, филария, денга, енцефалитиди и др., Които убиват много хора по света. Записите също така заявяват, че смъртта, причинена от комари, е много по -голяма от смъртта във всички войни, които някога са се случвали в човешката история.

 • Къде са намерени? Региони с топъл, влажен тропически и субтропичен климат
 • Брой убийства на година: Повече от 1 милион в световен мащаб

2. Нос Бъфало:

Нос бивол

Нос Бъфало е едно от най -опасните сухоземни животни в света. Уместно е наречена „Черната смърт“ заради агресивния си характер. Нос Бъфалос е известен с това, че убива много ловци на дивеч от всички други диви животни. Типичен мъжки бивол от Кейп може да ви сплаши със своите 6 фута височина и 1750 килограма обемно тяло. Маршрутите за бягство са почти нулеви, ако се изправите срещу ранено или ядосано животно! Той може да ви зареди със скорост 35 км / ч и да ви събори с дебелите си остри клаксони.

 • Къде са намерени? Страните от Южна и Източна Африка
 • Брой убийства на година: Около 200 души всяка година

3. Крокодил:

Крокодил

Гледката на напълно отворени крокодилски челюсти може да изпрати студени тръпки по гръбнака ни! Нилските и соленоводните крокодили са едни от най -опасните животни на планетата, известни с това, че са опортюнистични хищници. Въпреки че крокодилите не ловят нарочно хора, те също не дискриминират плячката си. Когато плувци или нищо неподозиращи деца влизат в зоните на крокодилите, за да се забавляват, движенията могат да предупредят животното. Той тайно се доближава до плячката и щраква тялото с мощните си челюсти!

 • Къде са намерени? Тропическите региони на Азия, Америка, Австралия и Африка
 • Брой убийства на година: Около 1000 по целия свят

4. Дива свиня:

Глиган

Дивите свине, наричани още дивите свине, са едни от най -страшните животни на планетата. Средно мъжкият тежи около 100 кг и може да бяга с около 30 км / ч. Поради загуба на местообитание, увеличаване на размножаването и конфликт между животни и хора, дивите свине често се впускат в човешки зони. Когато усетят опасност, Дивите свине могат да атакуват хората с острите си кучешки зъби. Ухапванията от глигани могат да предадат смъртоносни болести като туберкулоза, грип А, хепатит Е. Те също са известни като една от основните причини за автомобилни катастрофи по границите на горите.

 • Къде са намерени? Горите в Индия, Европа, Америка, Китай и др.
 • Брой убийства на година: Около 6-7 на година (само в САЩ)

5. Тигър:

тигър

Тигрите са едни от най -големите хищници на земята, които имат изключителна мускулна сила. Средно възрастен мъжки бенгалски тигър измерва огромните 9,5 фута дължина и тежи около 220 кг. Така че самият размер и тегло са достатъчни, за да убият човешко същество! Също така лапата на тигъра е доста силна и един удар може да откъсне част от месото от тялото ви. Друг опасен аспект на тигрите е тяхното непредсказуемо поведение. Поради конфликти между животни и хора, тигрите често се превръщат в маневри и убиват хора за плът.

 • Къде са намерени? Русия, Индия, Китай, Индонезия и дори Сибир
 • Брой убийства на година: 50-250 души приблизително

6. Мечка:

Мечка

Мечките може да изглеждат пухкави и невинни! Но никога не си мислете да се приближите твърде близо до тях! Мечките гризли, полярните мечки и дори евразийските мечки са известни със своята агресивна природа. Въпреки че имат слабо развито зрение и слух, Мечките могат да преследват плячката си с миризмата. Въпреки че мечките рядко нападат хората, осмислянето им твърде близо до тях или техните малки може да застраши животните. Със средна скорост от 40 км / ч, телесно тегло 300 кг и изключителни умения за катерене по дърветата, Мечките могат да ви победят за нула време, оставяйки ви тежко ранени или дори мъртви!

 • Къде са намерени? Северна Америка, Южна Америка, Европа и Азия
 • Брой убийства на година: Около 40 по целия свят

7. Цеце муха:

Цеце муха

Мухата Цеце не е обикновената ви домашна муха или комар! Това е кръвосмучеща грешка, която може да види кожата ви, оставяйки ви да се гърчите от болка и дискомфорт. Тази малка муха се среща в африканските страни и е с размери само 8 до 17 мм. Въпреки малкия си размер, щетите, които причинява на човек, са огромни! Ухапване от мухата Цеце може да предаде смъртоносни болести като африканската сънна болест. Когато не се лекува, това заболяване може да доведе до проблеми с координацията, нарушения на цикъла на съня и в крайна сметка до смърт. Понастоящем няма налични ваксини или лекарства за лечение на болест на сънната болест.

 • Къде са намерени? Африкански региони на юг от Сахара
 • Брой убийства на година: 50 000 до 5,00 000 души

8. Аскаридоза аскарида:

Аскаридоза аскарида

Известно е, че около 10% от населението в развитите страни е заразено с болести на аскаридоза, дължащи се на аскариди! Аскаридите са дълги тръбни паразити, които заразяват тънките черва. Те влизат в тялото, когато хората случайно поглъщат яйца, присъстващи в заразена храна или почва. Яйцата се излюпват вътре в тялото и започват да се размножават в червата. Когато не се лекуват, тези червеи могат бавно да причинят запушване на червата, запушване на каналите в черния дроб и панкреаса, заедно с хранителни дефицити.

 • Къде са намерени? Замърсена почва и храна
 • Брой убийства на година: 60 000 смъртни случая (повечето деца)

9. Грешки Assassin:

Бъгове Assassin

Верни на името си, бъговете Assassin „убиват“ плячката си, като инжектират токсична отрова в телата. Тези буболечки са с размери около 1-1,5 инча и имат дълга тръбна част на устата, наречена хобот. Когато буболечката усети плячка или дори хищник (включително хора), тя може да инжектира отрова през хобот или да я напръска директно върху очите и носа. Отровата е достатъчно силна, за да причини временна слепота и смъртоносни инфекции при хората. В някои страни тези бъгове се наричат ​​още „целуващи се бъгове“, тъй като предпочитат да хапят близо до устата.

 • Къде са намерени? Съединените американски щати и Латинска Америка
 • Брой убийства на година: 12 000 поради предаване на болестта на Шагас

10. Бухалка:

Бухалка

Pufferfish, или духалката, е една от най -смъртоносните риби в света. Когато рибата усети опасност, тя бързо надува тялото си, за да се превърне в кръгла топка. Някои видове дори имат шипове по тялото, за да отблъснат хищниците. Всеки опит да изядем риба -пухери е като да изкопаем собствения си гроб! Това е така, защото една риба -пухер съдържа смъртоносна отрова, наречена тетродоксотин, която е 1200 пъти по -смъртоносна от цианида. Една морска риба има достатъчно отрова, за да убие около 30 човека! Така че, ако забележите тази риба, по -добре я оставете на мира!

 • Къде са намерени? Индийски, Тихи и Атлантически океан
 • Брой убийства на година: 50 души умират само в Япония, като го консумират.

11. Акула:

Най-опасното морско животно-акула

Акулите са едни от най -опасните морски животни, за които е известно, че атакуват всичко, което им попадне! Плувците, водолазите и сърфистите са най -уязвими към акулите поради постоянната си активност във водите. Сред многото видове акули, големите бели акули, биковите и тигровите акули са известни с това, че атакуват хората. Повечето акули атакуват отдолу с острите си като бръснач зъби и чакат плячката им да кърви до смърт. Понякога те дори могат да отдъят част от месото от тялото и бързо да се потопят обратно във водата.

 • Къде са намерени? По целия свят в морска вода и някои в сладка вода
 • Брой убийства на година: Около 10-20 души

12. Златна отровна жаба за стрели:

най -смъртоносните животни

Златната отровна жаба за стрели е едно от най -смъртоносните животни на земята, което може да убие всеки човек или животни със своята смъртоносна отрова. Яркожълтата кожа на жабата е покрита с алкалоиден токсин, който може да се окаже фатален за хората и животните. Всъщност учените смятат, че колкото по -ярък е цветът на жабата, толкова по -висока е нейната токсичност. Въпреки че жабата е с размери само 1,5 см до 6 см, само 1 мг от отровата им може да убие 20-30 души. Ловците покриват стрелите си с този токсин, за да свалят животни и птици.

 • Къде са намерени? Централна и Южна Америка
 • Брой убийства на година: -Неизвестно-

13. Стършел:

Опасно животно от стършел

Стършелите са едни от най -страшните насекоми в света и поради редица причини. Един гигантски стършел може да убие около 40 пчели само за минута! Така че, представете си убийствената сила на тези смъртоносни създания, като им спечелите името „Убийствени стършели“! Стършелите или осите са известни с болезнените си ужилвания. Поради големия си размер, те отделят повече отрова в тялото на жертвата, което може сериозно да увреди тъканите и нервната система. Стършелите обаче не са агресивни нападатели и ужилват само когато се чувстват застрашени.

 • Къде са намерени? Азия, Африка и американските региони
 • Брой убийства на година: 50

14. Усойница с мащаб на трион:

Видях усоената гадюка

Виперът с мащабен трион може да е малка змия, съдържа доста удар, когато става въпрос за токсичност! Известно е, че усойницата причинява човешка смърт от всички други отровни змии в света. Поради приликата си със сухи листа, много хора често се натъкват на него и се ухапват. Опасната част от конфронтацията с тази змия е нейното агресивно поведение „готово за удар“. Когато е в ъгъла, съществото не губи време в нанасянето на смъртоносен удар, инжектирайки до 12 mg отрова. Само 5 mg от тази смъртоносна отрова може сериозно да увреди тъканите и да причини кръвни съсиреци, което често води до смърт.

 • Къде са намерени? Индия, Близкия изток и Централна Азия
 • Брой убийства на година: 5000 само в Индия

15. Кутия медуза:

Кутия медуза

Да влезеш в непосредствена близост до кутията медузи е най -големият кошмар на всеки водолаз! Създанието е известно с това, че убива плячката си със своите силно токсични пипала с 5000 жилещи клетки. Ужилването от това животно може да причини остра болка на хората, оставяйки ги парализирани. Много плувци умират от инфаркт още преди да достигнат бреговете, а тези, които оцеляват, страдат от трайни белези. Австралийската медуза и Chironex fleckeri са двата най -смъртоносни вида медузи, които имат пипала, дълги до 10 фута.

 • Къде са намерени? Австралия, Индо-Тихоокеански регион
 • Брой убийства на година: 20-40 в Филипините сам

16. Слон:

Слон

Слоновете може да изглеждат послушни, но в действителност те са доста емоционални същества. Те могат безмилостно да атакуват хора, дори техните обучители, когато са подложени на стрес. Слонът в затруднено състояние, където нивата на тестостерон са около 60 пъти по -високи от нормалното, може да бъде доста агресивен. Женските слонове могат да атакуват и нападат хора, когато усетят опасност за малките си. Нищо не може да ви спаси от бушуващия слон, освен късмета и съдбата ви! Тези огромни създания могат да ви потъпят до смърт за секунди и дори да разрушат домовете.

 • Къде са намерени? Азия, Африка
 • Брой убийства на година: 500

17. Скорпиони:

Скорпионите-най-дивите животни на земята

Скорпионите са едни от най -дивите животни на земята, които убиват плячката си със смъртоносна отрова. Около 1500 вида Скорпиони, 20-25 от тях могат да представляват риск за човешкия живот със своите смъртоносни ужилвания. Това не означава, че останалите са безобидни! Те имат ужилване в задната част на опашката, което съдържа отрова, която е смес от множество невротоксини. Еднократно ужилване може да ви причини остра болка и да доведе до конвулсии, парализа и в най -лошите случаи до смърт. Видове като Кора Скорпион, Плюещ дебел опашка Черен скорпион и Смъртоносен скорпион са доста смъртоносни!

 • Къде са намерени? Пустини и сухи райони на Индия, САЩ, Мексико и др.
 • Брой убийства на година: 3250 в цял свят

18. Сладководен охлюв:

Сладководен охлюв

Сладководните охлюви са едни от най -опасните животни, които могат да ви измамят с безвредния си вид и малки размери. Всъщност записите разкриват, че сладководните охлюви убиват близо 2 лака хора годишно! Охлювът носи смъртоносен паразит, който причинява заболяване, наречено шистосомоза. Когато влезете във водата, съдържаща тези охлюви, паразитите напускат тялото на охлюва и влизат във вашата система. Яйцата започват да се настаняват в различни тъкани на човека, което води до коремна болка, кръв в изпражненията и в остри случаи, дори до смърт.

 • Къде са намерени? Африка, САЩ и други страни
 • Брой убийства на година: 20 000 по целия свят

19. Синьопръстен октопод:

Син пръстен октопод

Синият пръстен октопод е едно от най -смъртоносните морски животни в света. Те могат да получат името си от синкаво-черните пръстени по тялото. Тези същества са с дължина само 12 до 20 см, но могат да убият човек незабавно, когато са провокирани! Октоподът със сини пръстени съдържа невротоксин, наречен тетродотоксин, който може да парализира жертвата. Дори случайното докосване също може да бъде доста опасно! Една единична захапка от това същество е достатъчно мощна, за да убие 20 напълно пораснали хора, което показва неговата токсичност.

 • Къде са намерени? Индо-тихоокеански региони
 • Брой убийства на година: Около 3-4

20. Хипопотам:

Хипопотам-най-агресивните животни

Въпреки че хипопотамите обикновено са етикетирани като бавни и мързеливи същества, те в действителност са доста агресивни. Въпреки обемното си тяло от 1500 кг (средно), хипопотамът може да ви зареди със скорост от 48 мили в час, което го прави едно от най -опасните сухопътни животни, с които да се изправите. Хипопотамите обаче не ви атакуват без провокация! Ако усетят опасност, започват да „прозяват“, което е знак за заплаха! Известно е, че хипопотамите атакуват малки лодки и удавят нищо неподозиращите туристи. Най -доброто, което можете да направите, за да сте в безопасност, е да се пазите от хипопотамите, както на сушата, така и във водата!

 • Къде са намерени? Африка, Индия, Европа
 • Брой убийства на година: 500 души само в Африка

21. Каменна риба:

Каменна риба

Каменната риба е една от най -отровните риби в морския свят. Първо, трудно е да се разпознае тази риба сред другите камъни на морското дъно, благодарение на отличното й camaflouge. Ето защо много плувци случайно докосват тази риба и биват ужилени. Гръбната страна на рибата има около 13 бодли, които могат да отделят отрова. Ужилването може да бъде доста болезнено, често води до увреждане на тъканите, подуване и понякога дори до смърт. За щастие се предлага противоотрова за справяне с ужилванията от морска риба, въпреки че справянето с болката е неизбежно!

 • Къде са намерени? Индийски и Тихи океан, Червено море и други водоеми
 • Брой убийства на година: 40-50

22. Шишарка охлюв:

Cone охлюв-най-опасното водно животно

Конусовидните охлюви са едни от най -страшните морски животни в света! Тези смъртоносни същества са ценени заради красивите си външни обвивки. Но ако подозирате без да подозирате, че можете да го докоснете или вземете от морското дъно, може да срещнете смъртта си! Конусовидните охлюви са силно токсични животни, които могат бързо да атакуват плячката си с помощта на хобот. Когато тази иглена проекция се впие в човешката кожа, рядко изпитваме болка поради аналгетичните свойства на отровата. Въпреки това, в рамките на няколко минути, отровата може да започне да действа и да причини смърт в рамките на 5-8 часа.

 • Къде са намерени? Водите на Калифорния, Средиземно море, Южна Африка и др.
 • Брой убийства на година: 20-30

23. Елен:

Еленът е най-опасното животно

Еленът е едно от най -опасните животни на земята! Да, правилно прочетохте! Тези на пръв поглед невинни същества могат да ви създадат много проблеми, ако се приближите твърде близо до тях. Елените проявяват яростна защита към малките си и могат да атакуват, ако почувствате вреда от вас. Също така, парите (мъжки елени) стават много агресивни по време на брачния сезон и могат да ви притиснат със силните си рога. Елените също са отговорни за причиняването на много пътнотранспортни произшествия, дължащи се на бягане по магистралите.

 • Къде са намерени? Азия, Америка, Африка, Европа, Южна Америка
 • Брой убийства на година: 120

24. Комодски дракон:

Комодо Дракон

Комодският дракон често е етикетиран като едно от най -подлите животни на земята поради своята гадна техника на лов. 10-футовото същество има дълъг, раздвоен език, който използват, за да инжектират смъртоносна съсирваща кръв отрова в тялото на жертвата. След това следва плячката и търпеливо чака, докато другото животно умре, и започва да я яде в свободното време. Комодските дракони могат да бягат с около 20 км / ч и да атакуват хората, когато усетят опасност. Известно е обаче, че тези отровни същества губят страха от хората и атакуват дори когато не са провокирани.

 • Къде са намерени? Азия и Африка
 • Брой на убийствата: 5 (всички записи заедно)

25. Бразилски скитащ паяк

Бразилски скитащ паяк

Бразилският скитащ паяк има страховита репутация на един от най -отровните паяци и дори животни в света. Паякът получава името поради странстващото си поведение, за да покрие целия горски слой в търсене на храна. Именно тази скитаща природа представлява опасност за хората, които случайно я докоснат или стъпят. Паякът е доста агресивен и може веднага да ухапе, за да освободи токсична отрова. Симптомите започват с остра болка и подуване, което води до конвулсии, шок и дори смърт в рамките на 30 минути.

 • Къде са намерени? Северна, Южна и Централна Америка
 • Брой убийства: 0 (като налична е антиотрова)

Има още едно допълнение към този списък с най -опасните животни, което представлява голяма заплаха за нашата планета! Можете ли да познаете какво е това? Хора! Да, ние, хората, сме най -опасните същества на земята, отговорни за унищожаването на около 70% от дивата природа, заедно с убиването на нашия собствен вид с лакове всяка година. Що се отнася до унищожаването, никое друго животно не може да се сравни с токсичността на така наречените „високоинтелигентни, превъзходни“ видове!

И така, според вас кое е най -опасното животно на планетата? Уведомете ни!

ОПРОВЕРЖЕНИЕ: Информацията, публикувана в тази статия, е само за информационни и образователни цели и не представлява правен или друг професионален съвет по темата.