Видовете зайци за домашни любимци се считат за най -добрите, защото са най -искрените животни в света. Тяхната искреност се измерва с характера или личността, която притежават. Всеки заек е добър за собственика, тъй като породата има особена привързаност към същия. Различните видове зайци имат способността да удължават своя жизнен цикъл. Зайците обикновено ядат моркова, който е любимата им храна. Дори заекът променя цвета си според сезона. Класификацията се извършва главно въз основа на размер, цвят и личност, притежавани от заека. Така че, винаги избирайте добър домашен любимец.

Видове зайци

Видове зайци:

1. Напълно извити:

Класификацията на заек се прави и по типа на тялото. Изцяло извит заек изглежда готов за болт и оживен. Той също може да стои нащрек нащрек и човек може да види дневна светлина под корема. Изцяло извити зайци не са лесно достъпни в Индия. Те могат да бъдат внесени и да се срещат рядко. Класифицираните напълно извити зайци са белгийски заек, британски заек, английски петнист, тен и райнландски. Така че, човек може да избере всеки от напълно извити от списъка.

2. Полуизвит:

Породите зайци в Индия са полуизвити, когато това е мандолинова форма. Рамото и главата на този заек прегръщат позиращата маса. Не успява да бъде активен и остава неактивен през повечето време. Дори човек може да украси нещо течно, поетично в такива животни. Различните видове полуизвити зайци са американски, беверенски, фламандски гигант, английски лоп и гигантска чинчила. Те са устойчиви на болести. Човек ще получи такива полуизвити зайци от най-добрите пазачи на домашни любимци в Индия.

3. Компактни видове заек:

Малките и средните зайци са категоризирани в компактни видове заек. Дори има усещане за закръгленост и стегнатост. Те са кръгли с малка шия и описани като cobby. Мини-сатен и Mini Rex са търговски заек с размер на пинта. Някои от най -добрите компактни видове зайци са American Fuzzy Lop, холандски, английска ангора, люляк, Mini Rex, Mini Lop и др. Винаги има нещо ново за тези зайци, тъй като те създават приятелски характер за хората около тях.

4. Търговски тип:

Такива търговски видове зайци са добри за производство на месо. Тези видове търговски зайци обикновено се срещат в Нова Зеландия. Идеалните зайци с месо имат способността да придобиват бърз и бърз усет. Дори може да се прибира на 8 -седмична възраст. Тези зайци се считат за производство на месо и затова името им е търговски заек. Търговските видове заек са шампанско, френски лоп, хотот, арлекин, рекс, сатен, сребърна лисица и сребърна куница. Човек може да избере всеки от тях.

5. Цилиндрични:

Има само хималайска порода, която има цилиндричен тип тяло. Това е много рядък вид, който се среща само в Индия. Той е дълъг, кръгъл, хлъзгав и подобен на змия, без да се издига до задните части. Цветът на същия е бял с някои разредени точки, също като сиамската котка. Такива породи не могат да се държат така, както се държат, и ако е възможно, това би било много високо. Цилиндричен заек обикновено се среща в бял цвят.

Топ 15 породи зайци в Индия:

1. Мини Рекс:

Мини Рекс

Мини Рекс е една от известните личности на породата зайци. Размерът на заека е около 3,5 до 4,5 паунда. Личността се подхранва със спокойствие и доста чувствителна. Това го прави един от най -красивите зайци в Индия. Освен това не се нуждае от много грижи и лесно се подозира за по -лесна грижа. Някои от здравословните проблеми могат да бъдат опасни за заека. Крайният живот на мини рекс е около 5 до 7 години.

2. Holland Lop:

Холандия Лоп

Holland Lop се среща в някои от крайбрежните райони на Индия. Размерът му е около 2 до 4 паунда. Това е малка цифра, която може да се очаква от всеки заек по света. Но личността на този заек е подсилена с енергия и приятелство. Ако говорим за лекота на грижа, тогава той няма нужда от пространство, за да се скита. И също така, тя хвърля много през лятото. Стандартните проблеми със зайците могат да бъдат нещо опасно с продължителност на живота от 7 до 14 години.

3. Холандски Lop:

Холандски Лоп

Dutch Lop е известен със своето име, а размерът варира между 4 до 5,5 Lbs. Природата е доста предвидима с личност на кротост. Това е изключително общителен заек, който намира лесно приятелство. Основната нужда от заека идва от ежедневните упражнения и правилната грижа. Общата продължителност на живота е 5-8 години, но най-важното, на което трябва да се подложи, са стандартните проблеми със зайците. Така че, това е една от най -често срещаните породи, открити в Индия. Това може да бъде по -добър вариант за вашия домашен любимец.

4. Джудже Хотот:

Джудже Хотот

Джуджето Хотот е най -добрият и активен заек в Индия. Той има някои от основните качества на доброто животно, включително дружелюбност. Личността на заека е такава, че той се свързва добре със собственика. Ако имате домашен любимец на име Джудже Хотот, тогава трябва да се съсредоточите върху внимателното наблюдение на заека. Освен това има висок риск от неправилно приключване. Така че за същото е необходимо подходящо лечение. Продължителността на живота е около 7 до 10 години.

5. Mini Lop:

Mini Lop

Mini Lop е с размер около 4,5 до 6 паунда. Препоръчва се среден размер на заек. Mini Lop е мек заек, чиято личност включва гушкане. Да, той обича да се гушка. Този заек се счита за активен и има способността да дъвче храната много бързо в сравнение с други породи. Може да се намери в някои от храстовидните райони на гората. Общата продължителност на живота варира от 5 до 10 години с ограничен здравословен проблем.

6. Мини сатен:

Мини сатен

Основната разлика между Mini Lop и Mini Satin е, че Mini Satin е тих и неактивен заек. Размерът на същите е между 3 до 4,5 паунда. Спокойната и нежна личност се очаква от Mini Satin. Обикновено е в цвета на сатен с някои естествени стандартни проблеми със зайци. Общата продължителност на живота е между 5 и 8 години. Човек може да избере този заек за спокойна и нежна личност. Особено децата обичат този вид заек.

7. Холандско джудже:

Холандско джудже

Холандското джудже е специален вид заек, намерен в Индия, чийто размер варира само между 1,1 до 2,5 паунда. Това е най -малкият заек, който може да се намери навсякъде. Личността обикновено е срамежлива и също става приятелска, след като се запознаят. Трябва също така да запомните, че този заек трябва да се държи на закрито само защото е чувствителен и са необходими редовни упражнения. Продължителността на живота е около 10-12 години, което се счита за високо за заека.

8. Полски:

Полски заек

Полският е вид заек, който е нежен и любящ. Счита се за един от най -сладките зайци в Индия. Размерът на същите варира от 2,5 до 3,5 паунда. Винаги е най -добре да държите заек от полска порода винаги на закрито. Продължителността на живота на заека не е твърде голяма и варира само за 5 години. Този заек може да премине през някои стандартни проблеми със зайци. Така че собственикът на домашния любимец може да изисква специални грижи и лечение.

9. Lionhead:

Заек с лъвска глава

Личността на лъвската глава е много енергична. Той също обича да играе с други хора и остава привързан. Размерът на този заек е около 2,5 до 3,5 паунда. Той също така се нуждае от някакъв специален вид подстригване. Lionhead също може да получи висок риск от вълнен блок, което е много опасно. Дори продължителността на живота се удължава до 7 до 10 години. Такива породи се срещат много рядко и също така могат да се считат за най -добрия домашен любимец.

10. Джърси Wooly:

Джърси Уули

Jersey Wooly е сладък само поради малкия си размер. Размерът на този заек е около 2 кг. Личността казва за нежни и послушни черти. Като е нежен, той остава много неактивен в обществото и се нуждае от чести грижи от собственика. Общият цвят на този заек е бял и кафяв. Това също може да доведе до висок риск от вълнен блок и затова третирането може да се извърши от собственика. Тя може да живее до 10 години според продължителността на живота.

11. калифорнийски:

Калифорнийски

Калифорнийският заек е голям по размер, със среден размер от 8 до 10 паунда. Но личността се ограничава до срамежлива природа и гушкане. Калифорнийският заек се пролива силно през пролетта и също се нуждае от редовни упражнения. Ако се отнасяте внимателно към заека, то със сигурност той ще бъде социализиран и ще стане активен. Някои от стандартните проблеми със зайци могат да притесняват заека. За тази цел се провежда подходящо лечение. Наред с това, този заек може да живее до 10 години.

12. Арлекин:

Арлекин

Арлекин е тип човешко дете, което обича да играе с играчки и да остане любопитно за нещата. Това е най -добрият заек, с когото човек може да играе в градината. Размерът на същия е около 6,5 до 9,5 паунда. Среща се в тропическите райони на Индия и обикновено излиза през дъждовния сезон. Пълният живот на Арлекин е около 5 до 10 години. Необходими са общи упражнения за поддържане на заека активен и във форма.

13. Хавана:

Хавански заек

Хаванският заек образува силна връзка със собственика. Личностните черти включват също спокойна и послушна природа. Стандартният размер на този заек е около 5 до 7 паунда. Най -лошото при този заек е, че е възможен рискът от обрасли зъби и ушни акари. И лечението за това може да доведе отново до висок риск. Също така, собственикът трябва да освободи заека да се разтяга и да играе. Продължителността на живота е около 5 до 8 години.

14. Стандартна чинчила:

Стандартна чинчила

Стандартната чинчила е стандартен заек със среден размер 6 паунда. Различните личности включват зрялост, спокойствие, послушен характер. Това не е активна порода зайци и затова се изисква подходящо подстригване. Районът на пребиваване на заека е гора с гъсти площи. Тя може да живее до 8 години, без да е необходимо лечение. Винаги е препоръчително да държите този заек далеч от подправки. Човек може да го използва като домашен любимец, но собственикът изисква ежедневно подстригване.

15. Хималайски:

Хималайски заек

Хималайската порода има размер между 2,5 до 5 паунда. Той също е спокоен и търпелив с най -добрите актьорски умения. Някои от активните деца дори могат да си играят с него. Отделно от това, хималайският заек е много чувствителен към студ и вятър. Препоръчително е да го държите далеч от студ. Общата продължителност на живота е не повече от 6 години, но между тях ще възникнат някои стандартни проблеми със зайци.

Породите зайци са много разпространени в Индия с повече от 50 вида. Видовете зайци имат уникална личност и размер. Някои от тях може да са активни и неактивни. Но едно нещо е общо във всичко, че те обичат да играят със собственика си. Заекът може да се нуждае от подходящо лечение или тест. Средната продължителност на живота на заека е около 5 години. Винаги е добре да изберете заек, който да остане приятелски настроен към всички хора.

Често задавани въпроси и отговори:

Q1. Какво е заек?

Отговор: Заекът е общ бозайник от разред Lagomorpha от Индия. В Индия има повече от 50 вида зайци. Мъжки заек се нарича бак, докато името на женската е сърна. Ако говорим за бебето зайче, то то се нарича комплект и коте. По принцип повечето зайци се срещат с бял цвят. Но има някои породи, които са в кафяво и черно.

Q2. Какво ядат зайците?

Отговор: Зайците не хранят естествена храна или зеленчуци, но все пак морковът е любимата храна за заека. Той е с високо съдържание на захар и не трябва да се дава в излишък. Освен това, зайците разчитат на трева или сено, някои листни зеленчуци и пелети. И така, това беше основната консумация от заек, който обикновено търси калории и протеини. Смята се, че продължителността на живота на заека се увеличава, като се яде морков.

Q3. Къде живеят зайците и колко живеят?

Отговор: Основните места за зайци включват ливади, влажни зони, гори, гори и пасища. Те обикновено живеят в групи и най-известният вид се нарича европейски заек. Също така, Уорън е известен като групата на дупки. Повечето зайци живеят в районите на Северна Америка. Заек може да живее до средна възраст от 5 години, която може да се удължи след ядене на някои естествени плодове и зеленчуци.

Q4. Какъв е големият заек в света?

Отговор: Калифорнийският заек е най -големият в света с размери между 8 и 10 паунда. Това е срамежлива личност и различни уникални характеристики като гушкане. Този калифорнийски заек не е подходящ за малки размери на домашни любимци. И също така, планиране на редовни упражнения, за да станете активни за този заек. Продължителността на живота на този заек е не повече от 5 години.

Q5. Разлика между заек, зайче и заек?

Отговор: Заекът е бозайник, който е с доста малки размери. И също така бебето зайче нарича зайче. Заекът се различава от заека по размер. Те са по -големи, с дълги задни крака, дълги уши и черни петна. Освен това заекът променя цвета си. Цветът се променя от кафяв до сив през лятото и има тенденция към бял през зимата за заек. В крайна сметка всички принадлежат към едно и също семейство.

Q6. Какви са породите зайци за домашни любимци?

Отговор: Породите зайци за домашни любимци са различните класификации и видове за зайци, налични в света. Всяка порода има различна личност, лекота на грижи, здравословни проблеми и продължителност на живота. Някои от най -добрите породи са Holland Lop, Mini Rex, Dutch Lop, Dwarf Hotot, Mini Lop и др. Ако някой има желание да има домашен любимец, тогава трябва да се има предвид, че породата е приятелска със собственика и устойчива на болести.