Колкото и хубаво да ни стопля слънцето, силните му UV лъчи не бива да се подценяват. Доказано е, че те са опасни не само за кожата ни, но и за очите ни. От друга страна, добрата слънцезащита под формата на чадър, сенник или сенник осигурява оптимални условия за релаксация при слънчево време на плажа, в градината или на балкона и в същото време щади ястия и напитки, които бихме искали консумирайте навън. Но какво всъщност прави добра защита от слънцето или в този случай добър чадър?

Ние обобщихме най -важните неща за вас в нашето малко ръководство. Надяваме се, че това ще ви осигури по-голяма яснота и ще ви осигури допълнителна помощ при вземане на решения при закупуването на вашия перфектен чадър.

Намерете подходящия чадър за всеки повод!

palazzo noblesse glatz сенник тераса градина централен стълб чадър

Не всички чадъри са създадени равни

Освен че трябва да гледате, винаги търсете висококачествени, лесни за употреба продукти с оптимална UV защита вече трябва да знаете основните видове чадъри. По принцип има два основни типа – чадър с централен полюс и конзолен чадър, известен още като конзолен чадър. Както прекрасно описват имената, първият тип чадър има само една централна мачта, която поддържа целия балдахин. А с втората обаче тази мачта е ориентирана различно – отстрани. Този иновативен дизайн, чието изобретение се приписва на швейцарската компания Glatz AG, има редица предимства. Преди всичко: имате много повече пространство и гъвкавост под навеса. Вече няма основи или мачти!

Конзолен чадър PENDALEX® от Glatz AG в бяло

glatz чадър, бял конзолен чадър

Конзолните чадъри също са оптимална комбинация от дизайн и функционалност. Практичната му възможност за завъртане оставя много място за импровизация и препроектиране, независимо дали това трябва да е тераса, балкон или басейн. Освен това един конзолен чадър със своя фин профил винаги изрязва фина фигура и веднага се превръща в привличащ погледа.

Има и няколко вида чадъри, които са по -скоро като вариации на първите два. Някои от тях са: големи чадъри, които обикновено имат диаметър повече от 4 м, чадъри за всички времена, които са изключително устойчиви на атмосферни влияния, балконски чадъри, които често са проектирани като стенни чадъри и др. В зависимост от материала ще намерете дървени или сламени чадъри. Светът на чадърите е доста пъстър и разнообразен, нали??

Какъв тип чадър всъщност се нуждаете??

За да сте напълно сигурни в това, трябва да отговорите на следните въпроси:

  • Къде точно ще бъде чадърът през повечето време – на балкона, до басейна, на масата…?
  • Ще бъде ли преместен или ще остане само на същото място??
  • Какви са основните материали, използвани за останалата част от съоръжението??
  • В който стил на обзавеждане е проектирана околната среда?

Много зависи от вашите отговори. Например изборът на основа за сянка. Трябва ли това да бъде оборудвано с малки ролки, пълни с вода или пясък или по -скоро здраво и стабилно монтирани в пода или на стената?

Доверете се на висококачествени чадъри с модерен дизайн!

модерен дизайн на чадър червен

Разбира се, материалите, дизайнът и цветовете също играят важна роля

При всички видове чадъри, без изключение, винаги трябва да имате предвид, че това е полезен предмет, който почти винаги остава навън и трябва да издържа на времето възможно най -дълго. Чадърът не само ви предпазва от парещото слънце, но от време на време и от някои изненадващи валежи. Ето защо е още по -важно да придадете особено значение на материалите и производството.

Добрият чадър трябва да бъде изработен от висококачествени материали и да има оптимално импрегниране. Тъканта на сенника определено трябва да бъде отблъскваща мръсотия, масло и вода, както и устойчива на гниене. За да не го притесняват по-силните пориви на вятъра, съответна устойчивост на разкъсване би била напълно подходяща.

Иновативните тъкани от акрилни влакна за сенника се препоръчват особено, а стълбът от прахово боядисан алуминий или неръждаема стомана е едно от най-добрите решения за перфектния чадър за почти всеки въпрос.

Можете да избирате между кръгли, правоъгълни, триъгълни и квадратни чадъри от много производители. Едва ли е останало нещо, което да не съществува.

Създайте оазис на благополучие на собствената си тераса!

сенник pendalex изработен от плат конзолен чадър glatz

Разбира се, подходящите аксесоари и необходимите резервни части могат да бъдат доставени до дома ви по всяко време от специализирани търговци на дребно или онлайн. Какво ще кажете например с LED светлини, които просто се закрепват директно под навеса или с допълнителен нагревател за чадъра? Подобни допълнения създават уютна атмосфера с щипка нощна романтика, дори след като слънцето отдавна е залязло.

Затова намерете оптималното си решение за засенчване за вашия балкон, тераса или градина и се наслаждавайте на слънцето умерено! Или може би имате нужда от подходящ чадър в сектора на търговията или кетъринга? Няма проблем! Известни производители като Zangenberg, Weishäup, Glatz, May и Umborsa – да назовем само няколко – със сигурност ще имат правилното нещо за вас в своята гама.

Редакторите се надяват да ви хареса да търсите и да намерите!

Средно ниво чадър плат алуминий glatz ag