дизайнерски мебели от фурнир бъдещето на материала

Бъдещето на фурнира

Забелязали ли сте вече, че всички известни материали имат своя собствена съдба? Също и фурнирът. За да се предскаже бъдещето на този материал, най -добре е първо да се прочете малко по -добре за неговото минало. Започва с използването му в мебелите през 19 век.

Век. Но по това време извличането му беше твърде голямо предизвикателство за много хора поради трудното рязане. Следователно това беше привилегия на богатите хора.

Нови тенденции в модния дизайн

дизайнерска мода, изработена от фурнир бъдеще на материала

Това се промени драстично, когато машините за промишлена обработка са произведени през 1870 г. Фурнирът би могъл да се изработи в много по-големи количества. Той стана доста лесно достъпен за всички хора.

Модерна облицовка на стени от фурнир

Фурнир в интериорния дизайн бъдещето на материала

Тогава се появи друг вид състезание. Все повече хора разчитат на изкуствени повърхности. Това може да се използва и за надграждане на по -евтини материали и имитация на всякакъв вид материали. Индустриалното развитие също направи много други материали по -достъпни. Те винаги са по -лесни за търговия и притежание от фурнир. Но фурнирът все още има някои отличителни свойства. Наред с относително трудния добив, той става все по-луксозен избор.

Лек дизайн, изработен от устойчиви материали

дизайнерски мебели от фурнир блестят бъдещето на материала

Дизайнерска висяща лампа от фурнир

дизайнерски лампи, изработени от фурнир бъдещето на материала висяща лампа

Огъване и оформяне

Основното предимство на фурнира пред другите масово произвеждани материали идва от своя страна в индустриалния дизайн. Тук могат да се произвеждат функционални, универсални и универсални мебели, без да губят собствения си характер.

Луксозният материал е много популярен в дизайна на осветлението

дизайнери осветяват фурнир бъдещето на материала

Но тук има много голямо предизвикателство. Фурнирът трябва да бъде доразвит технически. Тъй като производството на мебели от него, особено в съвременни форми, все още е много сложно. Границата му на гъвкавост, след която се счупва, се достига лесно.

Оригинална настолна лампа

дизайнерски лампи от фурнир бъдещето на материала настолна лампа

Ето защо синтетичните материали все още могат да се обработват в индустриалния сектор. Но вие провеждате много експерименти, в които искате да постигнете, че дървените фурнири са също толкова гъвкави. Има поне три вече много добре развити техники, които са постигнали голям успех в тази посока. С тях се нанася различна текстура върху фурнира под високо налягане. По този начин се огъва много по -лесно и без риск от счупване. Техниките, при които композитите се създават с фурнир, също са много иновативни. Тогава те са още по -конвертируеми.

Фурнир в мебелния дизайн

дизайнерски мебели от фурнир бъдещето на материала стол

Триизмерни форми

В тази връзка имаме една наистина вълнуваща история, която да ви разкажем. Има редица известни дизайнери, които са инвестирали много време и усилия в разработването на тази характеристика на фурнир. Тя трябва да бъде лека, гъвкава и с голяма издръжливост.

Дизайнерски столове с прост и интелигентен дизайн

дизайнерски мебели от фурнир бъдещето на дизайна на материалния стол

Първите имена, които искаме да споменем днес в това отношение, са Чарлз Иймс и Ееро Сааринен. Още през 1938 г. създадохте 39 мебели от обемно оформен фурнир. Те искаха произведените парчета да се адаптират много добре към човешката анатомия. Използвани са шперплат техники. Поради възникналите технически трудности, така наречените органични столове се произвеждат само в много малки количества.

Младите дизайнери Чарлз Иймс и Ееро Сааринен

дизайнерски мебели от фурнир бъдещето на дизайнера на материали

Органични столове

шезлонг съвременник accoudoirs eero saarinen charles eames

Чарлз и Рей Иймс продължават експериментите в това отношение няколко години по -късно. Това се случи в годините 1944-1945, когато те произвеждаха много нови модели.

Пластмасови столове Eames

Фурнировано бъдеще на дизайнерските столове от материали

Те достигат нов връх през 1950 г. По това време се изрязват различни детайли и части и се прави опит да се съберат отново по начин, който е по-добър за човешката анатомия. Някои модели са станали толкова успешни, че се произвеждат и до днес. Това се случва например с пластмасовите столове Eames, изработени с 3D фурнир от Designer Group. Компанията Херман Милър все още произвежда тези столове.

Обработката на фурнира може да се сравни с тази на ламарината

Видове фурнир оцветява бъдещето на материала бюфет

От 1950 г. са проведени много експерименти за 3 -D моделиране, които се оказват предизвикателство и до днес, както вече стана ясно. Висококачествен 3D фурнир е създаден от компания от Дрезден, която е част от Danzer. Видът на обработка може да се сравни с този на ламарина. Голямата разлика във всички гореспоменати технологии е, че в този случай фурнирът се нарязва на ленти, които са само 1 мм, така че след това можете да произвеждате страхотни масивни мебели от тях

Шикозен бюфет с фасади от фурнир

дизайнерски мебели от фурнир бъдещето на материала бюфет

Продуктът се използва в мебелната индустрия, интериора на автомобили и яхти. Доказал се е полезен и в много други области.

Иновативни идеи в съвременния мебелен дизайн

Фурнир бъдещето на крака за маса за дизайнерски материали

Перспективи за развитие

При масовото производство, въпреки всички нововъведения, фурнирът практически вече няма да може да се използва. Фурнирът ще намери приложение преди всичко там, където искате висококачествени, индивидуални мебели, идеално изработени от майстор.

Рамки от фурнир

Фурнирайте различни видове бъдещи настройки на материали

Интересни идеи от иновативния материал

дизайнерски фурнир мебели бъдещето на материала стена рафт чанта

Страхотни подложки за чаши

дизайнерски мебели, изработени от фурнир бъдещето на материалните подложки

Силни контрасти: фурнир и бетон

дизайнерски мебели, изработени от фурнир бъдеще на материала стенна лампа за стена лампа

Творчески DIY проекти

дизайнерски мебели от фурнир бъдещето на материала