Винаги, когато пиша по темата „обзавеждане и проектиране на малък апартамент“, с умиление си спомням добре познатото стихотворение на Курт Тухолски “Идеалът”  от 1927 г. Междувременно животът се е променил напълно, но мечтите и желанията ни почти не са се променили. Всеки би искал да има „вила на село с голяма тераса“. Местоположението също е особено важно – или на Балтийско море, или директно на Фридрихщрасе в Берлин. Това трябва да има „девет стаи, не по -добри десет“! Покривната градина също е желателна. Мечтите са прекрасни, но реалността често е много различна. Особено във всеки голям град, където човек трябва да се задоволи с малко жизнено пространство. Но какво можете да направите в малък апартамент от 48 квадратни метра, така че да изглежда хубав и уютен въпреки ограниченото пространство. Направихме малко проучване и намерихме хубав пример за малък апартамент. Ще ви покажем след малко!

 Малък апартамент от 48 квадратни метра – можете да живеете удобно тук!

Малък апартамент с ограничена жилищна площ 48 кв.м минималистична кухня синя хладилник трапезарна маса пластмасови столове

  • Истинско изкуство е да можете да обзавеждате и проектирате малки апартаменти

Малки апартаменти като този малък апартамент могат да бъдат намерени във всеки голям град, така че това е по -скоро правило, отколкото изключение. Той е само 48 квадратни метра, но толкова умно проектиран, че собствениците му наистина се радват на живота в това ограничено пространство.

ATG дизайн е името на компанията, която е възложена да трансформира компактен апартамент в уютен дом за тричленно семейство. Разположен в центъра на София, България, апартаментът е ярък пример за живот в българската столица със своя модерен дизайн. При проектирането на стаята дизайнерите се ръководеха от принципите на минимализма, така че тук всичко е ясно и просто. Въпреки че няма излишни или донякъде преувеличени детайли, малкият апартамент все още представя стилен и практичен дизайн, който изненадва с функционални решения.

 Г-образната кухня е с минималистичен дизайн, но предоставя на собствениците всичко необходимо.

Малък апартамент, оборудван с L форма кухня, минималистично проектирани бели стени отворен рафт дървени плотове мивка кактуси в саксия

  • Обзавеждане на малък апартамент – смелите дизайнерски решения са всичко и край на успешния интериорен дизайн

Г-образната кухня е максимално опростена и има бели кухненски шкафове и дървени плотове. Задната стена на кухнята изглежда особено елегантна с мраморния си вид и е безпроблемно интегрирана в целия дизайн на стаята. За да изглежда стаята не прекалено минималистично, дизайнерите и собствениците на апартаменти са се спрели на хладилник Smeg от кобалтово синьо, който всъщност служи като чудесен привличащ погледа в стаята. Тогава в интериора бяха вградени няколко черни акцента, които също са поразителни. Вероятно сте забелязали черната тръба на вградената абсорбатор на първата снимка. А прозрачните, много елегантно проектирани пластмасови столове с черните им крака са истински привличащи погледа в малки стаи.

Малък апартамент, но стилен и много практичен. Жилищната зона със сив ъглов диван изглежда много привлекателна. Елегантна стъклена врата разделя тази стая и коридора.

Създайте малък апартамент дневна зона сив ъглов диван декоративни възглавници малка кръгла масичка за кафе

Тъй като на 48 квадратни метра жилищна площ сте принудени да оцените правилно всеки квадратен сантиметър и да го използвате внимателно, кухнята и трапезарията се вливат безпроблемно в действителната зона за живеене и отдих. Първоначално този малък апартамент имаше само един хол плюс баня и тоалетна. Всекидневната беше умишлено намалена, така че се създаде допълнителна стая. Сега има зона за спане и малка работна зона с бюро. Дървена стена разделя помещението на тези две отделни зони и в същото време служи като място за съхранение от едната страна.

 Не се нуждаете от много място за малък работен кът, нали?

Обзавеждането на малък апартамент, работна зона много просто проектирано зад завеси

Всъщност бихте могли да проектирате две спални в този малък апартамент и да ги обзаведете на практика. Първата спалня е в минималистичен стил и има голям килер с много място за съхранение. Това е изработено от дърво, точно като платформата, на която е разположено леглото. Малка масичка за кафе и няколко произведения на изкуството допълват външния вид. Другата спалня е проектирана като главна спалня и има платформа вместо обикновено легло. Все още има няколко стола и рафт. Наистина няма място за нищо повече.

 Вместо легло има платформа, на която е разположен матракът.

Малък апартамент, създаден с минимален минималистичен матрак с първа спалня, много практичен

Родната спалня изглежда много уютна и е практически обзаведена до най -малкия детайл.

Обзавеждане на малък апартамент Спалнята за родители е удобно обзаведена практически до най -малкия детайл

Интересно е и дизайнерското решение в коридора. Има достъп до главната спалня. Но това е скрито в бял гардероб, за да не разваля целия облик в коридора. Умен, нали? Разгледайте и другите снимки. Това са чудесно доказателство, че можете да живеете добре в ограничено жилищно пространство от 48 квадратни метра. Това със сигурност може да бъде стимул за много млади хора да обзаведат своите малки апартаменти по модерен, практичен и същевременно много удобен начин!

 Можете да живеете наистина добре дори в малко жилищно пространство, ако имате перфектното обзавеждане.

Създайте малък апартамент с ограничена жилищна площ, за да живеете добре и да имате перфектно обзавеждане

 Основната спалня е малка, но много практична.

Обзавеждане на малък апартамент Изглед към главната спалня, малка, но уютна

 Коридорът е изцяло бял с няколко черни акцента. Вратата води към банята и тоалетната.

Обзавеждане на малък апартамент Коридор, проектиран изцяло в бяло, малки акценти в черни рафтове

Банята е много стилна в бяло и проектирана с бели и сиви мраморни плотове.

Обзавеждане на малък апартамент Баня в бяло с под от сиви и бели мраморни плочи

 От залата влизате в главната спалня или наричана още главна спалня.

Малък апартамент, разположен от коридора, скрита врата води към главната спалня