Защо някои хора се страхуват от котки и как може да се преодолее?

Фобията от кучета е някак си разбираема. Те могат да бъдат наистина опасни. Но защо някой трябва да се страхува от котки??

Факт е, че много хора трябва да живеят с такъв болезнен страх. По -долу ще се справим с някои възможни причини за развитието на такова състояние. Освен това се занимаваме със стратегии за преодоляването му.

Колко опасни всъщност са котките?

Страх от котки Съвети за домашни любимци Опасни домашни котки

Има различни форми на страх от котки. Някои се страхуват, че ще бъдат ухапани и надраскани. Освен това има много страхове, свързани със суеверието. Например, някои хора изпадат в паника, вярвайки, че черна котка ще донесе лош късмет.

Интересен факт е, че фобията от котки е често срещана сред много силни личности и диктатори.

Според историческите изследвания това е пострадало от Адолф Хитлер, Чингис хан, Наполеон Бонапарт, Гай Юлий Цезар, Лавренти Берия, Бенито Мусолини и Александър Велики.

От какво всъщност се страхувате??

Страх от котки домашни любимци или дива котка

Формите и нивата на страх са различни. Някои хора изпадат в паника дори когато видят котка. Тя може да е далечна и все още фобията й да се активира.

Други хора се страхуват от котки в конкретни ситуации. Например, не обичате да сте в една стая с тези животни.

Най -лошата форма е тази, при която се чувствате уплашени, дори когато мислите за котки.

Как би могъл да възникне страхът от котки?

Cat Fear Pets Съвети Sphynx Cat

Страхът от котките може да е възникнал в различни специфични ситуации. Бяха ухапани, надраскани или станали свидетели на нападение. Може би котка скочи на лицето ви? Подобни преживявания са особено травматични при деца до шестгодишна възраст. Тогава има още по -голям шанс да има постоянно състояние на тревожност.

На тази възраст животните изглеждат много по -големи и могат да се възприемат като истински чудовища.

Специфични ситуации – домашните котки стават диви

Страх от котки домашни любимци съвети надраскване

Родителите не трябва да се паникьосват в такива ситуации. Трябва да обясните на малките, че нищо толкова лошо не се е случило. Ако започнете да се паникьосвате и отидете на лекар без особена причина, оставяте децата си с погрешно впечатление, че кучетата са нещо много лошо.

Суеверие и котки

Преодоляване на страха от котки Съвети за домашни любимци

Невероятно е колко суеверия ни засягат дори в тази модерна епоха. Църквата отдавна сравнява котките с вещици и други зли същества. Изглежда, че това все още засяга много хора и те преувеличават възможните последици от срещите с котки или развиват патологичен страх от лош късмет.

Как може да се преодолее проблемът?

Страх от котки Съвети за домашни любимци Домашна котка

Как можем да се отървем от страха си от котки? За повечето хора това не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. Наложително е да предприемете необходимите стъпки, за да можете да живеете нормален живот.

Кога е необходима професионална помощ??

Страх от котки домашни любимци съвети професионална помощ

Никой не се нуждае от излишни допълнителни ограничения в живота!

Съвети за домашни любимци с котешки страх

Първата стъпка е да се определи кога и защо се развива страхът. Това беше в детството ви или по -късно? Страхът ви свързан ли е с реална опасна ситуация или се дължи на някакво суеверие?.

След това трябва да се опитате, с помощта на приятели и познати, да прецените реалистично ситуациите, от които се страхувате.

Кога има реални причини за паника и кога всъщност изобщо няма такива?

Страх от котки, домашни любимци и деца

След като преодолеете всичко това на логическо ниво, можете да преминете към следващата стъпка, която е бавно да преодолеете физическия си страх от котки. Започнете да играете със спокойни котки, да ги галите. Запознайте се с техните реакции и се опитайте да се справите с тях. Никога не забравяйте: вие сте по-силната страна!

Отървете се от страха от котки

Страхът от котките Домашните любимци са опасни за котките