Лекарства срещу настинка за деца: Децата са изложени на различни бактерии в ежедневната си рутина и са склонни да се разболяват въз основа на имунитета си. От всички заболявания, грипът, който иначе е известен като обикновена настинка, е най -очевидното здравословно заболяване при деца на възраст под 10 години.

Независимо дали става въпрос за приятел, който току -що киха във въздуха, или за студена напитка, която го предизвиква, обикновената настинка при деца, особено при бебета, е неизбежна. Повечето родители бързо избират лекарство за настинка без рецепта и го дават на децата си, за да избегнат по-нататъшна тежест. Въпреки че това не е спорно, има много домашни средства за настинка за деца, които често са незабелязани. Тук сме събрали симптоми на настинка при деца, причини за настинка при деца и ефективни домашни средства, които могат да ви помогнат бързо да се отървете от настинка при деца. И така, нека започнем!

Домашни средства за облекчение при настинка при деца

Причини и симптоми на настинка при деца:

Обикновената настинка или грип, както се нарича медицински, е заразно заболяване. Той се разпространява от един човек на друг чрез въздух или докосване. Ето симптомите на настинка при деца.

 1. Настинката при бебета или деца под 10 години обикновено започва с течащ нос или с кихане. Течащият нос е причинен поради прекомерно отделяне на слуз. Кихането се случва като защитен механизъм на тялото за изтласкване на бактериите.
 2. Докато повечето деца изпитват настинка и кашлица като комбинация, някои имат само тежка настинка.
 3. При някои деца тежкият студ може да доведе до възпалено гърло, когато се забележи промяна в гласа. Носът става запушен или твърде течен, което прави дишането неудобно.
 4. Понякога силната настинка може също да доведе до повишаване на температурата, което също може да причини главоболие
 5. В някои случаи на настинка при деца, апетитът може да намалее и детето да се чувства много уморено.
 6. Понякога студът носи със себе си болка в ушите, тъй като всички сетива са взаимосвързани.
 7. Ако настинката е причинена от бактерии, тогава симптомите са тежки. Ако обаче е причинена в резултат на алергия, симптомите отшумяват за кратко време.
 8. Всяко дете е уникално и то може да изпита студ като заболяване по различен начин.

Профилактика на настинка при деца:

По -леко казано, повечето хора казват, че настинката е нещо, което изчезва през седмицата с лекарства и отнема 7 дни, за да остане без лекарства. Шеги отделно, има някои начини за предотвратяване на настинка при децата и ние сме ги събрали, за да можете бързо да избирате и използвате.

 • Предотвратяването на настинка не е лесно, но не е и трудно. Научете детето си да си покрива носа, докато киха.
 • Нека детето ви яде храни, богати на витамин С, които предпазват от настинка.
 • Избягвайте да гушкате детето си, когато не се чувствате добре, и не позволявайте на някой със студено да гушка детето ви.
 • Научете детето си на важността на чистотата. Измиването на ръцете, покриването на носа, когато има прах или дим и пиенето на много вода може да помогне за предотвратяване на настинка.

Колкото и да правите, за да предотвратите настинката на детето си, понякога това просто се случва. Така че, не се притеснявайте, ето няколко съвета какво да дадете на децата при настинка и как да се отървете от настинката при деца по естествени начини

Най -добрите и ефективни домашни средства за настинка при деца:

Ако смятате, че настинката може да се лекува само с алопатични лекарства, грешите! Ето четири най -ефективни домашни средства за настинка при деца:

1. ПАРА:

Най -древното домашно лекарство за настинка, особено за обикновена настинка при деца, е парата! Да! Парата помага за деблокиране на ноздрите и помага на кислорода да достигне белите дробове по -бързо, като по този начин изчиства всяка слуз, която възпрепятства въздушния поток.

Steam средство срещу настинка при деца

Процес:

 • Вземете средно голям прибор, който е удобен за топлина.
 • Добавете обилно количество вода към него и го оставете да заври.
 • Сега изключете пламъка и внимателно прехвърлете водата в друга купа.
 • Ако желаете, можете да добавите чист куркума на прах към горещата вода.
 • Оставете детето да седне удобно и да се покрие с кърпа, така че лицето да получава парата правилно.
 • Оставете детето да вдишва парата, която идва от преварената вода.
 • Ако това звучи като голяма работа, можете да си купите малък изпарител от пазара. Добавете малко вода към нея до посочената маркировка и я включете. Просто оставете детето да вдиша парата.

И в двата начина винаги се препоръчва старейшините да администрират процеса на пара за безопасност на детето.

Всички възможни странични ефекти:

Steam няма странични ефекти. Въпреки това, когато съдът или електрическият параход са твърде близо до тялото на детето, те могат да причинят малки изгаряния, тъй като топлината е по -голяма. Така че, бъдете внимателни и дистанцирайте детето, докато давате пара.

2. МЕД:

Медът е най -естествената съставка, която има специална ефективност за лечение на настинка и кашлица при деца. Използва се като невероятно домашно лекарство за респираторни инфекции при деца. Медът може да се дава като една малка лъжица или да се добави с други съставки, за да стане ефективно средство за защита. Обикновено за настинка при деца, медът, добавен към хладка вода, е полезен. Тъй като студът причинява дехидратация, даването на мед помага за незабавно повишаване на енергията. Медът е полезен за храносмилането и създава глад, тъй като в повечето случаи гладът намалява, когато децата са настинки.

Меден лек за настинка при деца

Процес:

 • Вземете средно голям прибор, който е удобен за топлина.
 • Добавете обилно количество вода към него и го оставете да загрее, докато стане относително топло.
 • Сега вземете малка чаша топла вода, добавете към нея малка лъжица мед и дайте разтвора на детето два пъти на ден.

Всички възможни странични ефекти:

 • Няма странични ефекти от използването на мед за настинка при деца. Въпреки това, при бебета и деца под 12 месеца този процес не се препоръчва, тъй като в меда може да причини ботулизъм при деца, което всъщност е стомашно-чревен проблем.

3. TURMERIC:

Описание: Куркумата, естественият антисептик, който се използва за бързо заздравяване на порязвания, също е невероятна съставка за лечение на настинка при деца. Неговите антисептични свойства го правят ефективен в борбата с инфекциите, особено обикновената настинка и кашлицата при деца. Водната пара от куркума и млякото от куркума са два най -добри домашни средства за борба със студа при децата.

Куркума лек за настинка при деца

Процес:

 • Сварете млякото и го оставете да се понижи до хладка температура.
 • Вземете чаша хладко мляко и половин лъжица куркума. Разбъркайте добре и оставете детето да го приема всяка вечер. Това помага в борбата със свързаните със студа бактерии и дава добро облекчение.
 • Можете да дадете водна пара с куркума на детето си. Както бе споменато по -горе под „Steam“, следвайте същия процес и добавете половин лъжица куркума към преварената вода и оставете детето да диша във водната пара от куркума.

Всички възможни странични ефекти:

 • Въпреки че куркумата е естествена съставка, понякога при някои деца, тя може да причини изгаряния на сърцето, когато се добавя в по -големи количества с мляко.
 • Също така не забравяйте да използвате чистата форма на куркума, тъй като повечето пакети куркума, които получавате на пазара в наши дни, съдържат химикали.

4. СУПА:

Когато децата имат настинка и кашлица, апетитът им намалява, което ги кара да се чувстват слаби. Супите са най -добрият начин да накарате децата да се чувстват по -добре, когато са настинки. Супите също са богати на хранителни вещества и осигуряват на организма необходимата му храна. Също така, със съдържанието на вода в тях, те помагат за справяне с дехидратацията, причинена от студ.

Средство за супа при настинка при деца

Процес:

 • Вземете смес от зеленчуци или пиле и ги варете под налягане с обилно количество вода.
 • Добавете сол, черен пипер, малко царевичен прах и оставете да заври.
 • Прецедете сместа и я украсете с малко кориандър и сервирайте гореща.

Всички възможни странични ефекти:

Супите обикновено нямат странични ефекти, освен ако детето ви не е алергично към зеленчуци.

Ако детето ви е алергично към някой зеленчук, избягвайте да го слагате в супата.

Бързи избори: Как да лекуваме настинка при деца по допълнителни начини?

 • Почивката е ключът, който помага на детето ви да се бори със студа и безпокойството. Настинката и треската обикновено вървят ръка за ръка и обикновено карат детето да се чувства летаргично и болно. Много почивка позволява на имунната система на детето да се бори ефективно с бактериите, причиняващи настинка. Докато детето почива, белите кръвни клетки се разпространяват по цялото тяло, премахвайки всяка форма на болест, причиняваща микроби.
 • Настинката също може да причини задръстване в гърдите, което може да причини кашлица. Вдишването на влажен парен въздух е най -добрият начин за разтопяване на слузта в гърдите, като по този начин позволява на детето ви да диша свободно. Вземете купа и сварете малко вода, след това сложете кърпа около главата на детето си и му позволете да вдишва и издишва дълбоко, като по този начин вдишва парата от водата.
 • Погрижете се детето ви да има много вода през деня, тъй като борбата за унищожаване на микробите в тялото може да остави детето силно уморено и хидратирано. Водата ще помогне за намаляване на треската и ще поддържа студа под контрол. Водата е общ детоксикатор, който по естествен начин пречиства тялото и позволява премахването на нежеланите микроби чрез пикочните пътища.
 • Солената вода може да помогне на детето ви да се отърве от възпалено гърло, което е често срещано по време на настинка. Причината е, че настинката причинява кашлица и непрекъснатото кашляне със сигурност ще причини възпалено гърло. Затова поръсете умерено количество сол в чаша топла вода на Лука и помолете детето си да си прави гаргара с нея. Те ще успокоят възпалената област на гърлото на децата.
 • Заедно с вода, на детето могат да се дават и допълнителни течности, като сокове за допълнително укрепване на имунната система и с времето детето ще започне да се чувства по -добре.
 • Студът често оставя гадене на определени деца, затова подпирането на главата е добър начин за премахване на гаденето. Правейки това заедно с горните методи, ще помогнете на детето си да се отърве от настинката в рамките на няколко дни.
 • Друго средство за изглаждане на задръстения гръден кош е използването на триене на пара. Загрейте кърпа във вряща вода и нанесете обилно върху задръстените зони. Изкашлянето на слуз е естествено, след като това приключи.
 • Настинката при децата може да бъде избегната, като им давате топло мляко с малко куркума всяка вечер преди лягане.
 • Варената и охладена вода винаги е по -добра, тъй като убива всяко възможно присъствие на бактерии.
 • Научете детето си на етикет за чистота, като използване на салфетка, докато почиствате носа, миете ръцете си след кихане или кашляне, покривате носа по време на кихане и когато има прах.
 • Не консумирайте твърде студени продукти
 • Яде листа от босилек (Tulasi) често за естествена грижа

Настинката при децата може да се влоши с изминалите дни, така че когато видите първия симптом, прилагайте домашните средства, за да можете да избегнете употребата на антибиотици, когато се влоши. Ако сте намерили тази статия за полезна, коментирайте по -долу с вашите мисли.