Една от непосредствените реакции на гръдната болка е паниката. Домашните средства за болка в гърдите са създадени, за да осигурят незабавно облекчение от болки в гърдите. Ако в случай, че се чудите какъв е изходът, ето някои от предлаганите от нас безопасни процедури у дома.

Болката в гърдите е различна от инфаркта. Въпреки това може да отнеме малко време, за да разберете дали нещо е сериозно или по -малко опасно. Болката в гърдите обикновено се причинява, когато сърдечният мускул не получава достатъчно обогатена с кислород кръв. Това обикновено се чувства, сякаш някой ти стиска гърдите. Сърдечен удар, от друга страна, инфаркт настъпва, когато кръвоснабдяването на сърцето се блокира. Това може да бъде животозастрашаващо.

Домашни средства за болка в гърдите

Когато почувствате силна болка в гърдите, най -добре е да се консултирате с Вашия лекар. Когато забележите, че симптомите са различни и болезнени, медицинската помощ и грижите са задължителни. Ето симптомите, които ще изпитате;

 • Остър оттенък или хрупкава болка в гърдите, която почти се усеща като притискане или гърдите се чувстват тежки.
 • Задухът заедно с болки в гърдите показва, че състоянието е сериозно и може да е сигнал за сърдечен удар.
 • Най -често пациентът е склонен да чувства, че преживява инфаркт. Това също е индикация за инфаркт.

Причини за болка в гърдите

Има различни причини за болка в гърдите. Внимавайте за тези признаци на гръдна болка най -рано.

1. Сърдечна болка в гърдите:

Най -често гръдната болка има тясна връзка със сърдечните заболявания. Въпреки това, жертвите съобщават, че болката в гърдите е по -скоро дискомфорт, отколкото болка. Болката в гърдите придружава тези като цяло:

 • Парене или стягане в гърдите
 • Болката изглежда продължава няколко минути и има тенденция да се влошава след извършване на различни дейности. Интензитетът на тази болка е различен.
 • Силна болка преминава към челюстта, гърба и раменете. Понякога тази болка се излъчва към едната или към двете ръце.
 • Задухът и студеното изпотяване се появяват заедно с болката в гърдите.
 • Гаденето и повръщането придружават сериозна болка в гърдите.
 • Човекът е склонен да се чувства слаб и придружава замайването.

2. Респираторна болка в гърдите:

Дихателните причини за болка в гърдите възникват от наранявания на белите дробове или понякога проблеми в дихателните пътища, преминаване, което е отговорно за входа и изхода, ако въздухът от белите дробове.

 • Обикновено, когато болката в гърдите е придружена от дихателно разстройство или други дихателни състояния, това често може да изглежда като инфаркт.
 • Тази болка вероятно ще се увеличи с усилие и ще забележите, че болката намалява, когато сте в покой.

3. Проблеми, свързани с ГЕРБ:

ГЕРБ се съкращава от гастроезофагеална рефлуксна болест. Болка в гърдите, свързана с усещане за парене, е ГЕРБ. Това е известно още като гръдна болка поради киселинност.

 • Киселинен рефлукс се случва, когато стомашната киселина се върне обратно в хранопровода. Това може да раздразни лигавицата му и по този начин да причини дискомфорт. Когато това състояние продължава по -дълго време, то се разбира като ГЕРБ.
 • Жертвата изпитва силен дискомфорт, особено когато трябва да поглъща храна.

ГЕРБ създава впечатление, че има нещо в гърлото ви, което ви затруднява дори да преглъщате. Въпреки че може да не са много сериозни, добре е да кажете на Вашия лекар за тази киселина, която предизвиква дразнене.

ГЕРБ е най-честата причина за гръдна болка, която не е сърдечна.

4. Проблеми, свързани с мускулите и нервите:

Другият начин, по който може да се предизвика гръдна болка, е мускулна болка. Това е известно още като разстройство на подвижността на хранопровода. По -долу са симптомите.

 • Това, което се случва с хората, които изпитват това, е, че те имат необичайна мускулна активност, което предотвратява движението на храната през хранопровода.
 • Спазъм на хранопровода се изпитва от човек, заедно с хранопровода на орехчетата, който се чувства като високо налягане върху хранопровода.
 • Ахалазията е друг проблем, който е свиване, причинено от загуба на нерв.

5. Други проблеми:

Друг признак на гръдна болка включва атака на тревожност. Това ще покаже симптоми като изпотяване, гадене, затруднено дишане и сърцебиене.

 • Причините за гръдна болка, различни от сърдечната, включват и мускулно напрежение. Обикновено има чувствителност в гърдите, която се влошава с движението на мускула. Това е известно като разтягане на гръдния мускул и обикновено се подобрява с почивка. Ако обаче това не стане, медицинската помощ е задължителна.
 • Фибромиалгия: Това е тъпа болка, която ще дойде с мускулни и ставни болки. Това е лека болка и идва със симптоми като умора, промяна в настроението, главоболие и мускулно -скелетна болка.
 • Паническата атака е друга причина да почувствате болка в гърдите. Това е придружено от задух и препускащо сърце.

Домашни средства за болка в гърдите поради стомашна

Понякога някои домашни средства ще помогнат много, за да се отървете от болките в гърдите, причинени поради стомашни проблеми. Ето някои неща, които ще работят във ваша полза.

1. Горещи напитки:

Една от основните причини, поради които топлите напитки се предпочитат, тъй като спомагат за елиминирането на газовете от тялото. Той също така може да изтласка подуването на корема, а горещата течност също може да засили храносмилането.

Как да направя?

Гореща чаша чай от хибискус е добре да опитате. Започнете с кипене на листа от чай от хибискус в тенджера с вряла вода. Оставете да заври добре и я прецедете в чаша. Оставете да престои 3 минути. Пийте топло. Като алтернатива можете да опитате торбички чай за по -бързо решение.

Ползи:

Хибискусът помага за понижаване на кръвното налягане и намаляване на нивата на холестерола в организма и ви облекчава от мускулното напрежение, което причинява болка в гърдите.

Предпазни мерки:

Внимавайте за количеството, което пиете. Прекомерната консумация може да доведе до стомашно разстройство, запек и болезнено уриниране.

2. Студена опаковка:

За разлика от горещата напитка, можете да опитате студени опаковки за внезапна болка в средата на гърдите. Това е особено полезно за облекчаване на натоварването на мускулите, причинено от упражнения или други процеси на натоварване.

Как да направя?

Заледете района със студен пакет. Опаковайте кубчета лед в памучна кърпа и залейте зоната, където има болка в гърдите. Това може значително да намали възпалението.

Ползи:

Леденият пакет разхлабва мускулите и може да осигури облекчение от болезненото подуване или възпаление.

Предпазни мерки:

Прекомерното заледяване на зоната може да доведе до изтръпване и може да не е добро за гърдите. Кожата също може да изпита сериозно дразнене на кожата.

3. Джинджифил

Джинджифилът е решение от много години за много телесни проблеми. При болки в гърдите, дължащи се на газови симптоми, джинджифилът е еднократно решение, лесно достъпно средство у дома.

Как да направя?

Ето как можете да използвате джинджифил за лечение на болки в гърдите.

Чаша чай от джинджифил може магически да намали болката в гърдите, причинена от възпаление или газове. Сварете вода с чаени листа и добавете натрошен джинджифил към сместа. Оставете да заври и след това добавете мляко към него. Насладете се на чашата си чай с джинджифил с мед или захар.

Ползи:

Джинджифилът може да намали нивото на холестерола в тялото и да успокои стомаха ви от неудобния проблем с газовете.

Предпазни мерки:

Джинджифилът е разредител на кръвта и затова избягвайте консумацията на същия, ако вече приемате предписаните разредители на кръвта.

4. Бадеми

Бадемите са отлично лекарство за болки в гърдите, предизвикани от киселинен рефлукс. Идеята за ядене на бадеми се предава като разказ, а не като подкрепена от научни доказателства.

Как да използвам?

Бадемите най -добре извличат ползата, като просто ги ядат сурови. За тези, които обичат да опитат нещо ново, опитайте бадемово мляко.

Ползи:

Яденето на бадеми ежедневно може да предотврати сърдечни заболявания. Въпреки че правят по -малко, за да спрат незабавната болка, те все пак са в състояние да подобрят цялостното здраве на човека.

Предпазни мерки:

Бадемите са с високо съдържание на мазнини и може да искате да следите количеството си на прием. Това високо съдържание на мазнини в тях може само да причини киселинен рефлукс.

5. Чесън

Друга готова билка, която се използва от векове, е чесънът. Те са лекарството за сърдечни проблеми от дълго време.

Как да използвам?

Включете много чесън в храната, която правите. Индийските къри никога не са пълни без чесън. Като алтернатива има и чесново масло. Можете да го използвате за храна.

Ползи:

Чесънът може да предотврати натрупването на плака в артериите, като по този начин обърне сърдечните заболявания. Той понижава нивата на холестерола в организма, като по този начин ви предпазва от сърдечни проблеми.

Предпазни мерки

Може да искате да внимавате за лошия дъх. Твърде много чесън също може да понижи кръвното ви налягане, което не е добре. Може също да причини киселини и гадене.

6. Ябълков оцет

Друг бърз домашен лек за киселинен рефлукс болки в гърдите е ябълков оцет. Това е популярно за много от проблемите, които включват кожата и метаболизма на тялото.

Как да използвам?

Разредете капачка ябълков оцет в чаша топла вода. Пийте го преди и след хранене. Това може да бъде много полезно за ограничаване на проблема с киселинността.

Ползи:

Ябълковият оцет има потенциала да ограничи киселинния рефлукс и може да поддържа балансиран апетита ви.

Предпазни мерки:

Ако сте някой, който приема разредители на кръвта, може да искате да избягвате ябълков оцет, тъй като той може значително да разрежда кръвта ви.

7. Аспирин

За всички тези болки в гърдите поради тревожност, аспиринът ще работи. Аспиринът също е лек за нормална гръдна болка и е отлично обезболяващо. Работи най -добре при по -малко тежки случаи на гръдна болка.

Как да използвам?

Вземете един аспирин, когато почувствате болка в гърдите. Най -често гърдите ви, ако са леки, аспирин ще осигури облекчение. Облекчава болката.

Ползи:

Като естествен болкоуспокояващ, аспиринът може да ви облекчи за кратко време. Обикновено по време на болка се случва съсирване на кръвта, като по този начин се предотвратява преминаването на кръвта към сърцето. По този начин аспиринът спасява от сгъстяващото действие на тромбоцитите.

Предпазни мерки:

В крайни случаи аспиринът може да предизвика кървави изпражнения и тежко гадене. Бързото дишане и гърчовете са други странични ефекти на аспирина, когато се приема в излишък.

8. Омега-3 мастна киселина

Омега 3 мастните киселини са ненаситени мастни киселини, които помагат за намаляване на всяко възпаление в организма. Най -често това възпаление в организма има потенциал да увреди кръвоносните съдове, като по този начин води до инсулт и други сърдечни заболявания.

Къде да намерите?

Омега-3 мастната киселина се намира в сьомгата, скумрията и рибата тон. Това са мастни риби и по този начин допринасят за вашата доза омега-3 мастна киселина. Ако рибата изглежда не е налична или е нещо, което не ядете, опитайте рибено масло или други добавки.

Ползи:

Основното предимство на омега-3 мастните киселини е, че може да понижи кръвното Ви налягане. Вие сте с по -малък риск от смъртоносните сърдечни аритмии.

Предпазни мерки:

Диария, безсъние, инсулт и киселинен рефлукс са потенциалните странични ефекти от консумацията на високи дози омега-3 мастни киселини.

9. Мляко от куркума

Едно от най -старите известни средства за болка в гърдите у дома е куркума. Грудката има лечебно свойство и се счита за годна да лекува много болести. Куркумата вече е полезна, за да облекчи и болката в гърдите.

Как да използвам:

Просто добавете чаена лъжичка органична куркума в топлата си чаша мляко, когато почувствате гърдите поради емоционален стрес или по -лек.

Ползи:

Противовъзпалителното свойство на куркума може да ви помогне да се отървете от симптомите на болка, които ще изпитате в гърдите си.

Предпазни мерки:

Докато като цяло куркумата не предизвиква никакви странични ефекти, хората често се оплакват от стомашно разстройство, замаяност, гадене и диария. Повече от 1500 mg куркума два пъти дневно може да доведе до нарушен сърдечен ритъм.

10. Босилек

Босилекът има и лечебни свойства, които се използват от много индианци и се консумират сурови. Това е аюрведична билка и може да предотврати заболявания, свързани със стреса.

Как да използвам:

Натрошете няколко листа босилек и ги добавете към дневния си прием на вода. Като алтернатива можете също да ги ядете сурови всяка сутрин и вечер. Около 4-5 листа босилек са добри за един ден.

Ползи:

Болката в гърдите поради холестерол се управлява най -добре от босилек. Той може да се бори със стреса и следователно да ви държи в основата.

Предпазни мерки:

Акнето е популярен страничен ефект на босилек. Стомашните спазми и диарията също са свързани странични ефекти от прекомерната консумация на босилек.

Кога трябва да се консултирате с лекар?

Както казахме, консултацията с лекар винаги трябва да бъде ваш приоритет, ако нито едно от домашните средства не работи. При първите признаци на инфаркт, побързайте да отидете на лекар. Когато болката, която изпитвате, изглежда нова и необичайна, незабавно потърсете медицинска помощ и помощ.

Преди всичко, говорете с Вашия лекар, за да разберете какво е нормална болка в гърдите и какво не. Вашият лекар трябва да Ви помогне да разберете колко тежка може да бъде болката в гърдите. Признаците на гръдна болка ще варират от човек на човек. За някои болките в гърдите поради кашлица са нормални, а за други не е необходимо. Затова ви призоваваме да говорите с Вашия лекар, за да разберете сериозността.

Често задавани въпроси:

1. Сериозна ли е болката в гърдите поради рак на белия дроб?

Постоянната болка в гърдите не винаги трябва да бъде съпътстващ рак на белия дроб. Белите дробове имат много малко нервни окончания и следователно винаги е възможно туморът да расте, без да причинява болка или дискомфорт. В някои случаи гръдната болка е идентифицирана с рак на белия дроб.

2. Какви са причините за ангина пекторис? Това свързано ли е с болки в гърдите?

Тежка форма на гръдна болка е известна като ангина пекторис. Обикновено тази болка ще се излъчва и към раменете и ръцете, като по този начин ще ви постави по -голям дискомфорт и болка. Когато сърдечният мускул не получава достатъчно кръв, възниква ангина пекторис. Когато артериите са стеснени или запушени, свързаното състояние се нарича исхемия.

3. Може ли язвата да причини болка в гърдите?

Язвите понякога са леки, а понякога и много болезнени. Язвите могат да предизвикат усещане за парене и в гърдите, което е симптом на язвата, заедно с други симптоми като кисел вкус в устата, силно болки в гърба и др..

Опровержение: Медицинска помощ или професионална подкрепа е първото нещо, което трябва да получите, когато видите, че страдате или когато нито едно от домашните средства не работи. Повечето от споменатите по -горе домашни средства са ефективни. Независимо от това, реакцията на тялото ни към тях ще варира в зависимост от възрастта, пола и основните здравословни проблеми.