Какво е Poison Ivy:

Отровният бръшлян е основно състояние на кожен обрив, причинено от контакт с растението, наречено отровен дъб или понякога отровен бръшлян. Хората, които ходят на къмпинг и други дейности на открито, често развиват обрив поради контакт с растението. Така че можем да кажем, че основно ентусиастите на открито се сблъскват с проблема. Алергията се причинява от токсичното масло, което прониква в кожата. Случаите на отровен бръшлян са предимно през пролетта и лятото, но дори се съобщават през зимата. Обривът отнема от 12 до 48 часа за излагане върху кожата и за реакция. Появява се под формата на малки подутини и след това се увеличава с течение на времето. Те са тези, които често се дразнят поради алергия са лицето, гениталиите, краката ръцете и ръцете.

Домашни средства за лечение на Poision Ivy

Така че нека да обсъдим домашните средства, които могат да помогнат на човек да успокои дразненето на отровния бръшлян или да го успокои. Причината е човекът, който е на лагер, да използва подобни мерки преди да отиде или да посети лекар. По -долу дадохме списък с най -добрите естествени домашни средства за отровен бръшлян, които са много лесни за следване.

Прости и естествени домашни средства за отровен бръшлян:

1. Краставица:

краставица

Краставицата може да помогне за облекчаване на болката и дразненето. Това, което можете да направите, е да поставите резен краставица върху засегнатата област или дори да намачкате цялата краставица и след това да я поставите върху засегнатата област. И двете работи, докато последната е по -ефективна.

2. Бананова кора:

Бана Пийл

Това е стара мярка за справяне с проблемите на отровния бръшлян. Разтрийте вътрешността на банана върху засегнатата област. Това може да осигури облекчение поради охлаждащите свойства на този плод. Банановата кора е едно от най -добрите естествени домашни средства за лечение на отровен бръшлян.

3. Содата бикарбонат може да помогне при възстановяването от отровен бръшлян:

сода за хляб 854

Тъй като този прах е много алкален по природа, той може да извади всички токсини от растението на повърхността. Всичко, което трябва да направите, е да нанесете паста от сода за хляб с вода. Обривите с мехури могат да бъдат лекувани с помощта на сода за хляб. Пригответе паста, като смесите 3 чаени лъжички сода с една от водата. Нанесете върху засегнатата област и я оставете да изсъхне. Осигурява много облекчение. Содата бикарбонат може да се използва дори при пъпки. Човек дори може да се къпе със сода за хляб на прах, смесена с вода.

4. Магия с овесени ядки:

овесена каша

Смелете една чаша овесени ядки в мелница за миксер, докато стане на фин прах. Поставете тази смес във ваната, напълнена с вода, и накиснете тялото си вътре в нея за известно време. Той ще осигури лекота и ще се отърве от раздразнението до известна степен.

5. Алое Вера е вълшебна пръчка:

алоевера 1

Алое вера прави своята магия и тук. Той помага за преодоляване на изгарянето, причинено от алергията. Гелът от алое вера може да се извади прясно от листата на алое вера и да се приложи или това, което можете да направите, е да закупите гел от пазара и да го нанесете върху кожата си. Със сигурност ще ви осигури облекчение.

6. Ябълков оцет:

ябълков оцет 123

Това е много мощно домашно лекарство за отровен бръшлян. Това, което можете да направите, е да вземете кафява хартиена торбичка и да я накиснете в разтвор на ябълков оцет и след това да я нанесете върху кожата. Той ще изцеди всички токсини от кожата.

7. Разтриващ алкохол:

Алкохол за разтривки

Той предотвратява разпространението на обрива в други части на тялото. Този, който редовно ходи на къмпинг на открито и всички трябва да носят със себе си алкохол, тъй като това е чудесно средство. Нанесете го върху засегнатата област.

8. Лимонов сок за отровен бръшлян обрив:

лимонов сок

Киселината в лимоновия сок елиминира маслото. Лимоновият сок е естествен стягащ агент. Нанесете го на мястото на контакт, тъй като отстранява маслото от кожата. Това е идеалното домашно средство за обриви с отровен бръшлян.

9. Течаща вода:

Течаща вода

Успокоява тялото. Така че, където и да имате обрив, просто поставете тази част под течаща вода за известно време, тъй като може да помогне.

10. Хималайска кристална сол:

морска сол

Хималайската кристална сол, добавена към купа с вода, може да бъде вашият еликсир по време на обрив с отровен бръшлян. Натрият не само предотвратява по -нататъшното разпространение на обрива, но също така помага за изсушаване на обривите, за да осигури стабилно възстановяване от болезнените мехури. Можете да се възползвате от това във всеки близък аптека под формата на фин прах.

11. Земята на Фулър:

по -пълна земя

Земята на Фулър или както я наричаме multani mitti е естествена кална опаковка за кожата, която има тенденция към незначителни проблеми като акне или петна по кожата и дори премахване на маслени петна от кожата ви. маслото от растението отровен бръшлян трябва да се накисне чисто, за да се осигури по -нататъшно третиране на мехурите. Ето защо по -пълната земя, фино смляна, може да се превърне в паста със сандалово дърво и вода и да се нанесе върху засегнатите области. Това е добро лечение за отровен бръшлян, което би охладило района и би накиснало маслата от обривите.

12. Мляко за отровен бръшлян:

Повече мляко

Млякото в охладена форма може да се накисне в мека кърпа от муселин и да се нанесе върху зоните на пареща болка. Той съдържа млечна киселина, освен че е носител на много минерали и добри бактерии. Млякото върху обривите или мехурите би охладило температурата, предотвратявайки зачервяването и подуването да продължат, докато млечната киселина ще попие маслото и мръсотията и ще предотврати възможността от сърбеж.

13. Кората на динята:

диня за gs

Хвърлете върху парче диня и след като ударите дъното, използвайте кората като апликатор за обрива и мехура. Динята е плод през лятото, който охлажда вашата система и в това домашно лекарство за отровен бръшлян прилагаме същия охлаждащ трик, за да успокоим обривите ви и да предотвратим по -нататъшното разпространение.

14. Лист Ним, за да се отървете от отровния бръшлян:

Ним

Нимът е лечебно билково растение, което често се използва широко като ястие за ядене и мехлем за леки кожни проблеми. В случай на порязвания, обриви, наклонени рани и акне, растението ним действа като катализатор, тъй като това горчиво на вкус лекарствено растение действа върху мехурчетата и ги изсушава и лекува. Направете паста от Ним с вода и я нанесете върху засегнатата област.

15. Лакто каламин лосион:

Лакто каламин

Лакто каламинът е разтвор в ярко розово, обичайно средство за грижа за кожата, което повечето от нас са съхранили в къщите си. Ако не, винаги можете да го закупите от близкия козметичен магазин. Това може да се използва като нормален лосион за тяло. Нанесете го върху засегнатите места и внимателно го втрийте. Той има не само охлаждащ ефект, но и лечебни свойства на кожата.

16. Epsom сол:

Отново ще използваме добротата на натрия, за да повдигнем упоритото масло от растението отровен бръшлян, което е основната причина за обрив и образуване на мехури в кожата ви. Епсомовата сол е полезна за кожата ви и може да изчисти дребни проблеми с обрива. Направете гъста паста с вода и я нанесете върху засегнатите области. Той ще попие маслата и ще изсуши обривите.

17. Черен оцет:

Черен оцет

Домашните средства за отровен бръшлян включват черен оцет, който трябва да се използва правилно. Оцетът в неговата кисела форма е добро облекчение за обривите, тъй като ще гарантира, че маслата от растението се изсушават и попиват. Със изсушаването на мехурчетата, може да се гарантира бързо възстановяване на състоянието на кожата ви.

18. Билкови масла:

Билково масло

Маслото от растението отровен бръшлян причинява разпространението на мехури и обриви. Това е моментът, в който можете да замените отровното масло с някои билкови масла, които биха използвали свойствата на билките за убиване на микроби, за да премахнат отровата от маслото, като същевременно овлажняват и омекотяват мехурите, за да намалят болката и подуването или зачервяването. Това обаче трябва да се направи, след като отровните масла се накиснат от блистера.

19. Леден пакет:

Пакет с лед

Леден пакет или студен компрес от лед може да се използва за охлаждане на зоната в и около обрива и затова може да се използва за създаване на отклонение от болката и подуването. Ледът ще поддържа района хладен, като същевременно ще позволи на мехурите да изсъхнат, докато накисва или изчиства маслото от засегнатата област.

20. Чаена чанта лекува отровен бръшлян обрив:

торбички чай за акне

Чайната торбичка може да се използва за лечение на отровен бръшлян. Листата на чаеното дърво съдържат танин, който е добър за лечение на отворени обриви и мехури. Ето защо затоплете малко водата и накиснете пакетчето чай за минута или две. След като торбичката с чай е мокра, нанесете я върху засегнатите области. Можете също да използвате нормални листа от черен чай, за да направите същото с кърпа от муселин.

21. Талк на прах:

Талк

Талкът намира своя път в лека за отровен бръшлян, тъй като прахът има способността да попива маслата и да поддържа района сух и чист. Винаги обаче е препоръчително да изберете лекарствена или бебешка пудра, на която липсва много аромат или цвят. По този начин обривите и мехурите няма да реагират.

22. Кафе в студено:

Студено кафе

Студеното кафе се използва и като домашен лек за отрова на бръшлян. Кафето, подобно на чая, съдържа танин, който може да се използва за лечение на обрив и мехури. Накиснете памучната топка в студено кафе и я нанесете върху засегнатите места.

23. Хамамелис:

Хамамелис и масло

Хамамелис, смесен с малко спирт или алкохол, може да се направи в смес, която при нанасяне върху засегнатите области може да причини изсъхване на мехурите.

24. Кокосова вода:

Кокосовата вода се нарича още лятна напитка, която е обогатена с хранителни вещества и ви помага да се охладите. Използвайте кокосова вода върху мехурчетата си, което ще охлади зоната и ще намали зачервяването, докато хранителната вода може да лекува обривите.

25. Органичното златно зърно премахва отровния бръшлян:

Goldenseal

Корените на Goldenseal в прахообразна форма могат да се смесят в разтвор с вода и след това да се добавят, за да се създаде смес, която да позволи на блистера да изсъхне и да се излекува.

Освен домашните средства, отровният бръшлян може да бъде избегнат, ако се полагат подходящи грижи. По това време човек винаги трябва да има пълни ръкави. При допир първото нещо, което трябва да направите, е бързо да изплакнете маслото, може дори да използвате малко сапун, за да изчистите замърсяванията. Отровният бръшлян се лекува у дома. Тези прости, но полезни домашни средства могат да ви помогнат да се отървете от болката и раздразнението.