Всяка къща има миризма. Това може да бъде миризма на боклук, миризма на домашен любимец или дори миризма на гъбички. Понякога, колкото и да се грижите за дома си, той все още се изпълва с някакви миризми. Може да се опитате да изчистите всичко и да напръскате любимия си аромат, за да прикриете миризмата на домакинството, но това не винаги работи, тъй като някаква неприятна миризма се прокрадва обратно. В този случай ще искате да стигнете направо до източника, за да се отървете от тази воня веднъж завинаги.

Най -добрите начини да се отървете от битовите миризми:

Ето как можете да накарате дома си да ухае по -свеж.

1. Вземете пречиствател на въздуха:

Често срещаните вредни елементи във вашия дом включват прах, пърхот на домашни любимци, влага, мухъл, цветен прашец, азбест, газ радон, както и пасивен дим. Освен това каните външните замърсители във вашия дом всеки път, когато отворите врата или дори прозорец. След това тези вредни замърсители се улавят във вашия дом заедно с вас и те стават част от въздуха, който дишате. Всички пречистватели на въздух работят на общ принцип за обработка на въздуха около тях, премахване на замърсителите и след това освобождаване на чист и свеж въздух да дишаш. Можеш купете пречиствател на въздух онлайн на най -добрите цени. KENT Air Purifiers е един от най -добрите пречистватели на пазара.

2. Измийте неприятните миризми от съдомиялната машина и миризмите на храни:

Можете да се отървете от временни кухненски миризми, като изгорял тост и пържена храна, просто като включите вентилатора, отворите прозорците или пръскате освежител за помещението. безопасна чаша с бял оцет, поставете я върху най -горната решетка и я пуснете през цикъл без ястия. Миризмата на оцета ще ви притеснява за около час, но след това всички миризми от съдомиялната машина ще изчезнат. Също така, ако готвите много пържена или пикантна храна, миризмите на храна могат да се вкоренят във вашите шкафове. Можете просто да измиете тази миризма със сапун и топла вода. Но за незабавно облекчение след готвене можете да сварите чаша оцет. Парите, които се отделят в атмосферата, намаляват другите миризми.

3. Сложете край на миризмата на домашни любимци с въглен:

Активният въглен е форма на въглен, който е „активиран“, за да го направи изключително порест. Този въглен помага за абсорбиране на редица лоши миризми, особено тези, причинени от домашни любимци. Всичко, което трябва да направите, е да го поставите около кофата за боклук, за да премахнете вонята.

4. Премахнете миризмите на мухъл от пералнята:

Тъй като вратата на пералня с предно зареждане винаги е запечатана толкова плътно, въздухът никога не циркулира вътре. Това позволява на мухъл и гъбички да растат-и да смърдят пералното помещение. Можете да измиете плесента и лошата миризма, като изпълните цикъл с около две чаши белина и гореща вода. Също така се препоръчва да оставите вратата си отворена между измиванията.

5. Добавете лимони към изхвърлянето на боклук и дезодорирайте хладилника:

Само защото изхвърляте всички кухненски отпадъци в кошчето, това не означава, че трябва да мирише. Можете да премахнете вонята от боклук, като нарязвате лимони, портокали или лайм и ги пускате в изхвърлянето. Цитрусът има тенденция да се отърве от повечето миризми. Ако това не работи, можете да използвате бял оцет със студена вода. Най -ефективното решение за премахване на миризмите от хладилника е да поставите сода за хляб на рафт или покрай задната част на хладилника. Можете да променяте това веднъж годишно и не забравяйте да го държите далеч от зеленчуци, тъй като натриевият бикарбонат, присъстващ в содата за хляб, може да накара зелените листни зеленчуци да накуцват бързо. Натриевият бикарбонат има уникално химическо свойство да абсорбира и привлича лоши миризми.