Представете си, че посещавате офис парти, само за да осъзнаете, че воняте като скункс! Каква би била реакцията ви? Страхът да бъдеш съден, последван от чувството на срам започва да те завладява! Време е да се справим с този досаден проблем с нашите изпитани средства за миризма на тяло! Тези изцяло естествени методи със сигурност ще ви помогнат да се справите с лошата миризма, без да използвате груби химикали върху кожата си! Никога не позволявайте на тялото ви да смърди да разруши публичния ви имидж или да ви отдалечи от семейството и близките ви. Прочетете, за да научите за причините, симптомите, методите за превенция и естествените домашни средства за миризма на тялото.

Достойни естествени средства за миризма на тяло

Съдържание:

 • Причини за телесна миризма
 • Симптоми на телесна миризма
 • Предотвратяване на телесни миризми
 • Домашни средства за миризма на тяло
 • често задавани въпроси

Причини за телесна миризма:

Има повече от една причина за телесна миризма. Основният виновник зад този миризлив проблем са бактериите във вашите апокринни жлези, наричани още потни жлези. Прекомерното изпотяване, причинено от множество фактори, увеличава този растеж, което води до телесна миризма. Някои от тях са:

 • Гореща, остра храна
 • Съставки на основата на сяра като чесън, лук, подправки
 • Стрес
 • Липса на подходяща хигиена
 • Окосмение по гениталите
 • Полиестерни тъкани
 • Запек
 • Медицински проблеми като диабет, чернодробни проблеми

Симптоми на телесна миризма:

Освен непоносима миризма, телесната миризма идва и със набор от симптоми като:

 • Прекомерно изпотяване
 • Сърбеж или дразнене
 • Горещи вълни
 • Обриви

Предотвратяване на телесни миризми:

Докато домашните средства могат да помогнат за лечение на телесната миризма, тези прости съвети могат да я предотвратят на първо място:

 • Поддържайте тялото си чисто и сухо
 • Винаги носете дрехи от естествени влакна като памук, лен
 • Избягвайте смесени тъкани от поли, тъй като те могат да блокират потта ви
 • Кажете „не“ на храни със сяра като зеле, лук, чесън и др., Които причиняват телесна миризма
 • Изперете дрехите си с добър препарат, последван от балсам за тъкани
 • Опитайте се да поддържате подмишниците си без косми. Това може да предотврати развитието на бактерии в района
 • Ако имате прекомерно изпотяване, консултирайте се с лекар и направете задълбочен медицински преглед, за да диагностицирате основната причина.

Домашни средства за миризма на тяло:

Ето 9 -те най -добри начина да предпазите телесната миризма от вас:

 1. Опитайте се да бъдете скърцащо чисти
 2. Значителна сода за хляб
 3. Бръснете тялото и използвайте дезодоранти
 4. Ангелски ябълков оцет
 5. Вземете вана с розмарин
 6. Прекрасни ряпа
 7. Детоксикирайте тялото
 8. Нанесете с леска
 9. Намалете или избягвайте храни, предизвикващи миризми

1. Опитайте се да бъдете скърцащи чисти:

Най -доброто средство за миризма на тялото е да поддържате тялото си чисто. Препоръчително е да имате чист душ поне два пъти на ден, тъй като това намалява растежа на бактериите по кожата. Според много изследователи е по -добре да вземете душ с топла вода, за да предотвратите миризмата на тялото и винаги да използвате антибактериален сапун или сапун от сандалово дърво, за да се справите с телесната миризма.

2. Великолепна сода за хляб:

Едно от доказаните лекарства за миризми на мъжко тяло е содата за хляб, която може да се използва и от жени. Има два начина, по които можете да ги приложите.

 • Вземете една супена лъжица сода за хляб и половин лимонов сок и ги разбъркайте добре и нанесете върху части от тялото, където се изпотявате прекомерно.
 • Внимателно нанесете върху тази зона и я оставете за 2-3 минути, след което почистете и вземете душ.
 • Уверете се, че не търкате зоната и прилагайте ежедневно в продължение на седмица или две.

  В същия процес използвайте бакпулвер и царевично нишесте и нанесете по същия начин.

Това е едно от най -добрите домашни средства за лоша телесна миризма, което може да ви запази свежа миризма за по -дълги часове.

Предпазни мерки: Содата бикарбонат може да бъде груба по чувствителната кожа. Бременните жени и малките деца трябва да стоят настрана от това лекарство.

Виж повече: Домашни средства за лечение на миризма на краката

3. Бръснете тялото и използвайте дезодоранти:

За да се предотврати появата на неприятна миризма, винаги трябва да бръснете космите в областта на подмишниците, тъй като косата действа като улавяне на бактерии и произвежда по -голямо изпотяване и миризма. След като душът ви осигури приятно изсушаване на зоната, тъй като сухите части на тялото устояват на бактериалния растеж. Винаги използвайте дезодоранти против изпотяване и добрият аромат запазва телесната миризма.

Предпазни мерки: Дезодорантите на алкохолна основа трябва да се избягват, тъй като те могат да причинят усещане за парене в кожата и да доведат до възпаление.

4. Ангелски ябълков оцет:

Едно от най -добрите домашни средства за изпотяване на подмишниците от телесната миризма е ACV. Ябълковият оцет е чудотворен сироп, тъй като има мощни бактерии, които се борят с лошата миризма и дори балансират нивата на рН на тялото. Можете да ги приложите по два начина:

 • Можете да добавите една супена лъжица ябълков оцет към хладка вода за къпане и да се накиснете за 10-15 минути.
 • Второ, вземете малко ябълков оцет и внимателно го втрийте в подмишниците, оставете го за три до четири минути и вземете душ. Кандидатствайте, докато не откриете промени в себе си.

Предпазни мерки: ACV е изключително мощен и трябва да се разрежда, преди да се нанесе директно върху кожата. Също така, препоръчваме тест с кръпка на малка площ, преди да преминете към по -големи площи.

5. Вземете вана с розмарин:

Розмаринът се противопоставя на растежа на миризмата, причинявайки бактерии и дори неутрализира телесната миризма с приятния си аромат. Съдържа цинк, чийто дефицит може да причини телесна миризма. Можете да използвате листа и етерично масло от розмарин.

 • Вземете две чаши сушени листа от розмарин в пет чаши гореща вода, накиснете ги за 10-15 минути и след това се накиснете във водата за 10 -15 минути.
 • Изсушете се добре и се пазете от лошата миризма на тялото.
 • Можете дори да използвате етерично масло, смесете пет до шест капки в малка чаша вода и нанесете върху областите на изпотяване и вижте разликата.

Предпазни мерки: Етерични масла като розмарин не се препоръчват за бременни жени. По -добре е да ги избягвате, тъй като тези масла са свързани с ранните маточни контракции.

6. Прекрасни ряпа:

Ряпата има антибактериални свойства и намалява растежа на бактерии, причиняващи лоша миризма, и е заредена с витамин С, който потиска лошата миризма. Можете да започнете да консумирате ряпа и да я включите като част от храненето си

Можете дори да нанесете сок от ряпа върху подмишниците и слабините и да го оставите да изсъхне. След това го измийте с топла вода на Лука, можете да правите това всяка сутрин, тъй като запазва неприятната миризма далеч поне 10 часа.

Виж повече: Естествени лечения за лош дъх

7. Детоксикирайте тялото:

Много е важно да почистите системата отвътре, за да спрете лошата миризма. Детоксикирайте тялото, тъй като почиства и премахва всички токсини, които могат да се натрупат от нездравословен начин на живот и хранителни навици. Така че пийте много вода и след като системата е чиста, лошата миризма също ще бъде сведена до минимум.

8. Нанесете с леска:

Тази прекрасна хамамелис намалява нивата на ph на кожата. Неговите стягащи свойства минимизират кожните пори и намаляват производството на пот. Можете да смесите леска с вода и да ги държите в бутилка и да я пръскате два пъти на ден. Дори можете да поставите три до четири капки в памучна топка и да нанесете под мишниците и да видите как се случва магията. Това е едно от най -добрите средства за миризма на женско тяло.

9. Намалете или избягвайте храни, предизвикващи миризми:

И накрая, ако искате да запазите лошата миризма далеч от себе си, спрете или се противопоставете на консумацията на висококалорични храни, които ви карат да се потите повече. Дори намалете лука, чесъна, който произвежда лоша миризма, и газираните напитки, кофеина или алкохола, които причиняват силно изпотяване.

Тези естествени домашни средства за миризма на тяло могат да ви дадат спокойствие! Никога няма да се притеснявате или да мислите два пъти за това да направите първия ход с близките си. Върнете доверието си с тези методи, които са не само безопасни, но и икономични. Практикуването на предпазните съвети, заедно с тези методи, може да ви помогне да стоите далеч от миризмата на тялото и винаги да се чувствате по -добре.

Често задавани въпроси:

1. Как бръсненето на подмишниците ми помага да се отърва от миризмата на тялото?

От многото места в човешкото тяло части като подмишниците, слабините, бедрата и т.н. са по -податливи на изпотяване. Това е така, защото те са затворени места, с малко или никакво излагане на вентилация. Излишната коса в подмишниците ни може да улови бактерията, която се опитва да разгради протеините в потта. Това води до неприятна миризма в района. Редовното премахване на тези косми може да намали бактериалната почва и да доведе до по -малко телесна миризма. Тази практика обаче не влияе върху производството на пот.

2. Каква е разликата между антиперспирант и дезодорант?

Антиперспирантите и дезодорантите са насочени към борба с миризмата на тялото. Въпреки че се използват взаимозаменяемо, това са два различни продукта с различни методи на работа. Антиперспирантите се борят с прекомерното изпотяване, като блокират потните жлези. Това от своя страна намалява растежа на бактериите, което причинява телесна миризма. Дезодорантите от друга страна са просто парфюми за кожа, които маскират телесната миризма. Те не могат да контролират потта или да премахнат напълно миризмата.

3. Добре ли е да използвате дезодорант веднага след бръснене на подмишниците?

Бръсненето на чувствителна зона като подмишниците може да предизвика дразнене или обрив. Когато напръскате аерозолен продукт веднага след тази процедура, това може да доведе до дразнене и възпаление. Винаги се препоръчва да оставите зоната недокосната за няколко часа, за да може кожата да се успокои. Ако обаче трябва да използвате дезодорант, изберете безалкохолен продукт, който е специално предназначен за чувствителна кожа.