Къщата ви киши ли от мишки? Дебнат ли в ъглите и чакат да атакуват през нощта? Чудите се как да се отървете от мишката завинаги? Преди да се изкушите да издърпате коварен капан за мишки и да го разкъсате на парчета, прочетете тази статия! Мишките може да не са най-добрите ви приятели, но има ненасилствени методи да ги изгоните от дома си. Те са чудесни алтернативи на отрова или химикали за плъхове, които в крайна сметка могат да навредят на собствените ви деца. Препоръчваме да изпробвате тези глупави природни средства, за да се отървете от тях!

Естествени средства за премахване на мишки

Какви са причините мишките да влязат в къщата ви?

Чудили ли сте се защо или как мишките влизат в къщата ви? Ето причините:

  • Затрупаният, нечист дом привлича вредители, включително мишки.
  • Тези същества влизат в домовете от малки пукнатини по стените или през тръби за баня в търсене на храна и подслон.
  • Формата на тялото им им позволява да пълзят през най -малките дупки или пролуки
  • Влажна, тъмна и топла стая кани мишки и им предлага подходящата среда за размножаване.
  • Съхраняването на хранителни продукти на открити места или незатворени контейнери за боклук в ъглите увеличава шансовете за мишки в къщата

Как да се отървете от мишката у дома с помощта на естествени средства?

Ето някои изпитани природни средства за премахване на мишки от дома ви:

1. Картофено пюре, за да се отървете от мишката:

Картофено пюре, за да се отървете от мишките

Ако се чудите как да се отървете от мишката у дома, използвайки естествена съставка, опитайте картофи! Нишестените картофи са много вкусни и са важна съставка в ястията, но картофеното пюре е много опасно за тези гризачи. Тъй като люспите на картофите се разширяват в стомаха им и не се смилат и ги убиват, което ви кара да се отървете от тях. Затова поръсете две или три супени лъжици върху повърхността, където подозирате, че мишките ще пристигнат и ще видите чудото. Само за безопасност вижте децата или домашните любимци не ядат тези разпръснати.

2. Магически карамфил, за да се отървете от мишката:

Магически карамфил

Карамфилът е основна подправка в азиатската кухня, тъй като подобрява вкуса на храната, но мирише непривлекателно за мишката и ги принуждава да преминат на други места, като по този начин е лесен естествен начин да ги преместите от вашата прекрасна охраняема къща. Можете да поставите полезни карамфил и да ги поставите стратегически във вашия дом и ако е възможно, да ги покриете с някои памучни дрехи. Вместо това можете да излеете 20-30 капки карамфилово масло в памучна топка и да ги поставите на мястото, където подозирате, че има входни точки за мишки. Сменете топката за 2-3 дни, докато миризмата се изпари.

3. Поставете котето, за да се отървете от мишката:

Поставете котешки отпадъци, за да се отървете от мишките

Искате ли да знаете как да премахнете мишката от къщата? Опитайте Kitty Litter! Мишките се страхуват от котката, така че ако миришат на котка в къщата, те бързо ще избягат от нея. Така че, можете да поставите котешки отпадъци на входната точка на къщата или място, за което подозирате, че влиза и да ги видите как бягат от дома ви. Можете лесно да получите тези отпадъци от магазините за домашни любимци или онлайн и лесно да се отървете от тези гадни гризачи.

4. Масло от мента, за да се отървете от мишката:

Ментово масло

Едно от най -добрите домашни средства за премахване на мишки е ментовото масло. Вие бихте бил голям фен на аромата на мента, но тази мишка бяга мили, докато те миришат, тъй като им е доста трудно да издържат на този страхотен аромат. Ако искате, можете да засадите няколко ментови растения в градината и близо до входа и лесно можете да изгоните от дома си. За да използвате масло от мента, за да се отървете от мишки, можете също да поставите масло от мента в памучна топка и да ги поставите на входните точки на мишката и лесно да ги възпирате.

5. Използвайте човешки капани, за да се отървете от мишката:

Използвайте човешки капани, за да се отървете от мишките

Това е друг метод, чрез който можете да хванете мишката жив и да ги изхвърлите от къщата. Тези методи се използват от десетилетия, тъй като работят фантастично. На пазара и онлайн получавате много капани, в които можете да вмъкнете любимата си храна и да я оставите и веднага щом мишките влязат в нея се заплитат в нея и след това можете да я използвате отново в бъдеще. Просто се уверете, че трябва да го измиете, преди да използвате повторно и отново да начертаете сцена, за да хванете тези малки. Това е най -добрият начин да се отървете от мишките в дома си.

6. Поръсете амоняк, за да се отървете от мишката:

Амонякът е най -ефективният начин да се отървете от мишки. Силната миризма на амоняк предупреждава мишката и те смятат, че тази миризма е от урината на хищника им и напускат това място много бързо. В малки контейнери направете малки домове, така че газът да се освободи и поставете малко амоняк и поставете тези контейнери на пътя, от който влиза мишката. След като усети силната му миризма, тя никога повече нямаше да влезе в къщата. Просто бъдете внимателни с децата и домашните любимци, за да не вдигат тези контейнери.

7. Ефективен лук, за да се отървете от мишката:

Лук

Лукът е най -добрият начин да се отървете от мишки в кухнята. Лукът има смъртоносна остра миризма, която много домашни любимци не могат да издържат и те бягат и напускат помещенията ви. Нарежете лука на две парчета и ги задръжте на местата, където подозирате, че точките за влизане на мишките. Сменете лука след седмица, когато острите миризми започнат да се разяждат и гледайте как мишката напуска къщата ви. Това е най -хуманният начин да се отървете от мишките.

8. Смес от какао на прах и мазилка на Париж, за да се отървете от мишката:

Смес от какао на прах и гипс от Париж, за да се отървете от мишките

Смесите от две работят отлично и държат тези опасни мишки далеч от къщата ви.

Вземете равни количества мазилка от Париж и какао на прах или шоколадов прах според наличността. Направете малка топка или поставете сместа на място, откъдето влиза мишката. Мишката ще бъде привлечена от шоколадов прах и веднага щом ядат, те ще напуснат къщата в търсене на вода и също скоро ще умрат.

9. Спрей от сос Табаско и препарат, за да се отървете от мишката:

Спрей от сос Табаско и препарат

КУПЕТЕ ТУК

Използвайте този мощен спрей, за да се отървете от мишки, които действат като магия:

  • Смесете три чаени лъжички препарат за сапун с една супена лъжица сос Табаско с малко вода и го разбъркайте правилно и го изсипете в бутилката със спрей.
  • Пръскайте по пода, където подозирате маршрута му и след като го помиришете, ще се чувствате комфортно и ще напуснете къщата лесно.

Тези домашни средства за премахване на мишки могат да осигурят дом без гризачи. Те обаче не могат да гарантират повторно влизане на мишки, освен ако не вземете крайни предпазни мерки. Не забравяйте да запечатате всички отворени празнини или пукнатини по стените и таваните. Обадете се на водопроводчик и оправете дренажните си тръби. Най -важният аспект, който може да отблъсне плъховете от дома ви, е да го поддържате чист и минимален. Изхвърлете безполезни неща и отпушете дома си, за да се сбогувате с мишките!

Често задавани въпроси:

1. Каква е средната продължителност на живота на мишката?

Мишката обикновено живее 18 месеца. В зависимост от размера и вида на мишката, продължителността на живота е различна. Основното предизвикателство при мишките е, че те могат да се размножават на много ранна възраст от 2 месеца и могат да се размножават до 6 до 10 пъти годишно. Те образуват гнезда в пролуките на стените или в тъмните ъгли. Ето защо може да стане почти трудно да прогоните мишките постоянно от дома си.

2. Хапете ли мишки хора?

Мишките обикновено се страхуват от хората. Има обаче много случаи, при които мишки са нападнали малки деца или лежащи хора. Еднократно ухапване от мишка може да зарази тялото ви с милиони бактерии. Ухапванията от мишки също са отговорни за много смъртни случаи поради бяс. Ако подозирате ухапване от мишка, трябва да направите изстрел против бяс в рамките на 24 часа.

3. Кой е най -добрият материал за определяне на мишки?

Мишките имат много остри зъби, които могат да ухапят почти всичко. Стоманените проводници обаче са трудни за дъвчене, поради което повечето водопроводчици препоръчват затварянето на канализацията със SS мрежа. Можете да ги използвате, за да затворите празнините в тавана и подовите настилки, като използвате стоманена или поцинкована телена мрежа.