Светът сега е предвестник на замърсяване, замърсители, управляващи ежедневието ни, няма къде да се скрием. В такова състояние не е естествено ние да бъдем въплъщение на много болести. Наред с нашата вътрешна механика, като сърцето и белите дробове, външните ни тъкани също са изложени на тези тежки условия.

Най -големият орган в нашето тяло, кожата е нежен тънък перфориран съд в тялото ни, който при контакт с тези вредни замърсители предизвиква реакции, някои от които често се сблъскваме, дерматит.

Най -добрите домашни средства за дерматит

Някога сте страдали от мехурите по кожата си и се чудите как можете да достигнете стабилно лекарство за това. Дерматитът е състояние на кожата, при което кожата се лющи или корички и след това се счупва и заедно с тези пукнатини по кожата засегнатата област става червена и обрив склонен от време на време сърбеж. Това е основно категоризирано под възпаление на кожата, където основните признаци са червена петна на кожата с усещане за парене или изтръпване и често сърбеж и лющене.

Някои реакции на дерматит може да се дължат на някои продукти, към които сме алергични. От личен случай разбрах, че ароматизираните парфюми, кремове или дезодоранти не са подходящи за приятел, който през цялото това време не знаеше това и откритието сега ги избягва и е добре. Същият може да бъде и вашият случай. Може би кожата ви реагира на който и да е препарат или материал от плат.

Ще се изненадате, като знаете, че дори някои бижута могат да бъдат причината за вашия дерматит. Също така, това може да е храна, нещо, към което сте алергични, като ядки или плодове. Вашият тип кожа също може да бъде ключов. Мазната или потна кожа привлича повече замърсявания и това води до образуване на дрожди в кожата. Тази мая реагира и образува дерма.

Прости домашни средства за дерматит:

1. Кокосово масло:

кокосово масло

Кокосовото масло е нещо, което е широко известно сред индийските семейства или за готвене, или като апликатор за коса за коса. Естествените му хранителни вещества се сливат с кожата и затова това е добро домашно средство за лечение на дерматит. Антимикробните свойства овлажняват и изглаждат кожата и ежедневното приложение се оказва по -малко зачервяване и възпаление. Загрейте кокосовото масло и го нанасяйте върху засегнатата област преди лягане всяка вечер.

2. Лакто Каламин:

Лакто каламин за дерматит

КУПЕТЕ ТУК

Помните ли тази розова бутилка с каламин? Лакто каламинът е успокояващ лекарствен апликатор, който също помага за лечение на възпалението. Нанасяйте го няколко пъти през деня и ще видите незабавни резултати.

3. Витамин Е:

Домашни средства за витамин Е за дерматит

Витамин Е е ефективно хранително вещество, което е в непосредствена нужда, когато страдате от дерматит. Това витаминно масло не само успокоява сърбежа или усещането за парене, но в същото време работи по пътя си за лечение на засегнатата област. Витамин Е може да се използва под формата на масла или кремове. Търсете продукти, богати на витаминно масло, като слънчогледово масло или масло от пшенични зародиши, и го прилагайте безпроблемно. Можете също така да използвате витамин Е в храната, като например да използвате синапено масло по време на готвене.

4. Cool компрес:

Пакет с лед

КУПЕТЕ ТУК

Възпалението отделя много топлина и бързо средство за това е използването на хладни компреси. Лечебни хладни желеви компреси се предлагат във всяка близка аптека. Ако не, можете да използвате дебела кърпа и да я увиете около лед или да я потопите в охладена вода и да я приложите върху засегнатата област.

5. Алое Вера:

алоевера за дерматит

Алое вера е универсален магически лечител и по този начин причинява чудеса при кожни проблеми. Съберете бистрата сок от вътрешната плът на листата и я нанесете върху белещата се напукана кожа. Наред с намаления кожен сърбеж и парене, той също така постоянно ни освобождава от това заболяване. Алое вера е едно от най -добрите домашни средства за дерматит.

6. Прах за печене:

сода за хляб

Също така понякога вземането на успокояваща вана чрез смесване на овесени ядки или бакпулвер заедно с водата може да охлади засегнатата ви област и да ви помогне в този процес.

7. Масло от черен дроб на треска:

Освен това използвайте ферментирало масло от черен дроб на треска, което е пълно с витамин А, D и Е.

8. Магнезиеви бани:

Магнезиевата баня е още един метод за облекчаване на дерматит. Или добавете магнезиев прах във водата за баня или използвайте магнезиеви масла, които също са от полза. това е чудесна детоксикационна вана за засегнатата кожа, която почиства всички проблеми.

9. Спрей за сол и магнезий:

Когато състоянието на кожата влезе в контакт с магнезий и минерали, това може да направи чудеса за кожата.