Алармени системи за защита на вашия дом

Алармените системи предпазват дома от прониквания и атаки, които са по-чести през есенния и зимния сезон. Не рядко организираните банди действат умело, разполагат с подходящите инструменти и разпознават подходящия момент, за да могат да извършват доходоносни пробиви невиждани. В наши дни пробивите се извършват все по-често от професионалисти, специализирани в разбиването на апартаменти и къщи. Заключението изглежда отрезвяващо: Броят на пробивите в Австрия се увеличава и е от дълго време.

къща алармена система апартамент сигурни съвети

Крадците са по-добре оборудвани днес и стачкуват по-конкретно, отколкото преди няколко години. Но има и случайни крадци, които обикновено влизат в незащитени домове без много планиране и не само крадат безразборно, но често причиняват и значителни щети. Всеки, който иска да бъде пощаден, е добре да има алармена система.

Компании като Saibel подкрепят собствениците на жилища, за да се защитят устойчиво с подходящи алармени системи.

Основна сигурност като основна алармена система за наблюдение 

Разбира се, оптималната основна сигурност е един от най -важните елементи, когато става въпрос за защита на къщи и апартаменти от взлом. Това включва правилните брави, сигурни врати и прозорци и възпиране на осветлението на правилните места. Алармените системи също така дават възможност на собствениците на къщи и апартаменти да бъдат информирани за взлом или опит за взлом на ранен етап. Тези практически системи също са известни под термините алармена система за проникване, алармена система за задържане и алармена система за опасност. По принцип те работят по подобен технически процес. В много случаи те използват електронни сензори за откриване и докладване на хора, които са или извън къщата, или които не са запознати с използваната алармена система. В същото време сензорите предлагат предимството, като посочват развитието на дим, изтичане на газ и увреждане на водата и задействат подходящи аларми.

защита на домашната алармена система срещу взлом

Различни алармени системи

Алармени системи за защита на вашия дом се предлагат в различни версии. Днес безжичните алармени системи се използват все по -често, но се използват и кабелни алармени системи и надеждни хибридни системи. Хибридните системи комбинират модерни радиокомпоненти и стабилни кабелни инсталации в ефективна система. Освен това са инсталирани сложни, базирани на IP алармени системи, които се основават на възможностите на най-съвременните мрежови инфраструктури. В същото време използвате предимствата на солидните безжични и кабелни технологии.

Обмислете системите за сигурност на домашната алармена система

Безжични алармени системи

Безжичните алармени системи се инсталират бързо и са гъвкави. Те са особено подходящи за частни къщи и апартаменти, както и за малки и средни имоти в търговска среда. Тъй като те не изискват сложно окабеляване или не изискват окабеляване, такива системи са особено подходящи за модернизиране. Те могат да бъдат приложени за кратко време без големи модификации, без мръсотия и досадно планиране. В допълнение, използването на безжични алармени системи винаги е идеално, когато кабелите могат да бъдат положени само с големи затруднения и със значителни конструктивни мерки. Това води до следните предимства:

  • Инсталирането на безжични алармени системи е евтино
  • Инсталирането е много лесно (не е необходимо да се полагат кабели)
  • Безжичните алармени системи могат лесно да се вземат със себе си при движение
  • Структурата позволява разширяване по всяко време (допълнителни сензори / камери)

Концепция на алармени системи

Перфектно функциониращите алармени системи се състоят не само от отделни, висококачествени компоненти и тяхното оптимално взаимодействие. Когато инсталирате алармена система, това зависи и от концепцията на съответната система. Особено важно е да поставите правилните компоненти на алармената система на правилните места. Така наречените инсталатори на алармени системи знаят точно какво е важно, за да осигурят възможно най-ефективно използване на алармените системи. Безжичните алармени системи също се характеризират с приятно съотношение цена-качество.

къща алармена система къща защитава сигурността

Насоки за алармени системи OVE R2

Доставчиците на алармени системи, системи за сигурност и защита от наблюдение знаят какво се изисква от много застрахователни компании Директива OVE R2. Той е в сила от 2010 г. и определя текущото състояние на техниката за алармени системи. Тази насока е в основата на цялото планиране, инсталиране, експлоатация и поддръжка на алармени системи в Австрия. Ето защо е препоръчително винаги да използвате компетентни доставчици на услуги, когато проектирате и внедрявате алармена система, за да защитите собствения си дом. В съответствие с насоките OVE R2, те събират точно документирани подробности за вашата индивидуална алармена система, които се изискват от съответните застрахователни компании в почти всички случаи.