Предстои ви да пуснете страхотен плейлист на вашия iPod, смартфон или MP3 плейър за първи път и наистина го очаквате с нетърпение. За съжаление в този момент ще бъдете уведомени, че вашият плейър не поддържа този файлов формат. Сега какво? Как трябва да продължите с това? Много лесно. Трябва да конвертирате музикалните файлове в друг формат. Може да звучи малко сложно, но изобщо не е така. Налични са добри безплатни музикални конвертори както за изтегляне, така и онлайн, които ще ви позволят да промените формата на всеки файл.

Тъй като MP3 форматът е един от най -популярните и може да се чете от повечето играчи без никакви проблеми, днес говорим за това как можете да конвертирате WMA в MP3. В следващите редове ще научите какво всъщност представлява WMA, как протича процесът на преобразуване и какви други предимства има конвертирането на музикални файлове с безплатен конвертор.

Конвертирайте wma в mp3 с безплатен конвертор

Конвертирането на WMA в MP3 става лесно

WMA, съкратено от Windows Media Audio, е формат за музикален файл, разработен от Microsoft. Това неофициално се счита за конкурент на добре познатия MP3 формат, разработен през 90-те години. Windows Media Player може да чете WMA файлове без никакви проблеми, но много плейъри и мобилни телефони не могат да възпроизвеждат този формат. Така че винаги сте по -добре с MP3 файл. МР3 музикалните файлове се отчитат преди всичко, защото предлагат оптимално качество с минимален размер и следователно са изключително практични.

конвертирате wma в mp3 музикални данни

Най-добрият начин да конвертирате WMA в MP3 е с така наречения безплатен конвертор, като напр https://www.movavi.de/support/how-to/how-to-convert-wma-to-mp3. Той е изключително лесен за използване и много лесен за изтегляне. Освен това можете да използвате не само тези файлови формати, но и много други, като AAC, WAV, FLAC, OGG и др..

конвертирате wma в mp3 movavi

Менюто на програмата е толкова интуитивно, че всъщност не се нуждаете от много инструкции, когато я използвате. След отваряне на конвертора можете лесно да изберете медийните и аудио файловете, които искате. Можете да добавите всички или само няколко аудиозаписа едновременно. След това трябва да изберете новия файлов формат, в този случай MP3. Можете също така да промените различни опции, като битрейт и честота на дискретизация. След това изберете мястото за съхранение на твърдия диск и щракнете върху бутона СТАРТ. Преобразуването се извършва незабавно и папката с конвертираните файлове се отваря автоматично. завършен!

конвертирайте wma в mp3 movavi аудио конвертор

Основните предимства на безплатен конвертор

Добрите безплатни програми за конвертиране имат многобройни предимства. Ето кратък преглед:

  • интуитивно, удобно за потребителя меню
  • светкавично бързо преобразуване
  • без загуба на качество
  • отлична партидна обработка – произволен брой и размер
  • допълнителни функции за избор преди преобразуването
  • В допълнение към аудиото, в повечето случаи можете също да конвертирате видео файлове, както и изображения и DVD дискове

Просто се насладете на безплатните аудио и видео конвертори и пуснете всеки плейлист, който искате, на всичките си устройства, където пожелаете!

Конвертиране на wma в mp3 лесно конвертиране на музикални данни