Дъждовната вода може да се събира и използва за различни цели, както в градината, така и около къщата. Ако използвате дъждовна вода, ще имате нужда от по -малко вода от чешмата и сметката ви за вода съответно ще намалее. И тогава можете да използвате чиста вода изключително за готвене и пиене. Прочетете, за да разберете какво можете да правите с дъждовна вода …

Как можете да използвате дъждовна вода?

Използвайте дъждовна вода, събирайте покрив с дъждовна вода

Научете се да цените дъждовната вода!

Използвайте дъждовна вода по различни начини

За какво може да се използва дъждовна вода??

Понякога системата за събиране на дъждовна вода може да намали консумацията на вода в домакинствата с до 50%. Разбира се, количеството дъждовна вода зависи от вида на системата и обема на резервоара, както и от нуждите на домакинството. Някои употреби също изискват допълнително филтриране и пречистване, преди дъждовната вода да е подходяща за консумация от човека.

Дъждовната вода е много ценна по редица причини

Дъждовната вода използва стъклени дъждовни капки

Събирането на дъждовна вода е толкова лесно

Използвайте дъждовна вода Спестете пари Живейте екологично

Напояване на градината

Някои домакинства използват стотици литри питейна вода годишно за напояване на градините си чрез маркучи, лейки или автоматични пръскачки. В това отношение системите за събиране на дъждовна вода играят решаваща роля във времена на голямо търсене и ниско предлагане на дъждовна вода, например по време на летни засушавания. И разбира се, растенията предпочитат дъждовната вода пред чешмяната, тъй като дъждовната вода е естествено мека и без хлор.

Поливайте градински растения с дъждовна вода

Използвайте дъждовна вода за поливане на градински растения

Автомивка

Измиването на колата с чиста питейна вода е загуба на вода. Използването на дъждовна вода за измиване на автомобили е много за предпочитане и по-екологично.

Доста вода се използва за измиване на автомобили. Затова използвайте дъждовна вода за това!

Използване на дъждовна вода Измиване на автомобили с дъждовна вода

Езера

Езерата също могат да се пълнят с дъждовна вода, тъй като чешмяната вода може да има отрицателно въздействие върху дивата природа.

Създайте красив естествен оазис

Използвайте дъждовна вода, за да напълните езерото

тоалетна вода

Вътре в дома дъждовната вода най -често се използва за промиване на тоалетни. За тази цел дъждовната вода не се нуждае от нищо повече от добра филтрация, за да премахне отломките и частиците, които иначе биха могли да обезцветят водата или да запушат клапаните.

За направата на прането

Събраната дъждовна вода е чудесна и за пране на дрехи, особено в райони с твърда вода. Дъждовната вода, която е естествено мека, използва по-малко препарат и предотвратява натрупването на варовик, което удължава живота на машината. Подобно на промиването на тоалетната, прането на пране с дъждовна вода не изисква нищо друго освен добро механично филтриране.

Дъждовната вода защитава пералната машина

Използвайте дъждовна вода за пране на пералня

Общо почистване на домакинствата

Можете също така да използвате дъждовна вода за почистване както на закрито, така и на открито. Без съдържание на калций или хлор, той е идеален за миене на подове, прозорци и др. И не оставя никакви петна или ивици.

Така децата се научават да ценят дъждовната вода

Дъждовната вода използва екологични съвети деца

Можете ли да се къпете с дъждовна вода?

Докато дъждовната вода се използва за къпане и душ в много части на света, тук в Европа, където сме свикнали с „пречистена“ вода, използването на дъждовна вода за къпане може да бъде рисковано.

Ако е необходимо обаче, събраната дъждовна вода може да се филтрира допълнително и да се пречиства съгласно стандартите на ЕС за вода за къпане. По принцип това става чрез UV дезинфекция, която е безопасна, надеждна и не влияе върху качеството на водата. По принцип тази система се използва само там, където няма чешмяна вода.

Бихте ли се изкъпали и с дъждовна вода?

Идеи за използване на дъждовна вода Система за събиране на дъждовна вода

Събирайте дъждовна вода и я използвайте в домакинството

Използвайте дъждовна вода Дъждовна вода събирайте идеи

Следователно дъждовната вода може да се използва по различни начини. Но за да постигнете целта, имате нужда от надеждна Система за събиране на дъждовна вода. Инвестирането в такава система обаче може да създаде значителна добавена стойност за вашето домакинство и ще се изплати няколко пъти с течение на времето. Помислете за възможността да събирате дъждовна вода и да я използвате практически във вашето домакинство. Струва си и не само добро за вашето домакинство, но и за цялата ни планета.

Специалните системи за събиране на дъждовна вода ви помагат да събирате дъждовна вода и да я използвате ефективно

Дъждовната вода използва система за събиране на дъждовна вода под земята

Такава е и естествената напоителна система

Системата за събиране на дъждовна вода използва дъждовна вода