Terwijl ze door de geschiedenis gaan, hebben edelstenen ook een vitale rol gespeeld voor rituelen en mythen. Verschillende stenen hebben hun eigen unieke kleur en betekenis. Ze hebben hun eigen kracht, geboorteplaats en belang in iemands leven. In de geschiedenis zijn verschillende edelstenen ontdekt, terwijl sommige onlangs door archeologen in de wereld zijn geïntroduceerd.

Soorten edelstenen

Soorten edelstenen lijst in het Engels:

Laten we eens kijken naar de verschillende soorten edelstenen die op de markt verkrijgbaar zijn.

1. Alexandrite of juni geboorte edelsteen:

Alexandrite of juni geboorte edelsteen

Dit staat ook bekend als een magische edelsteen omdat het van kleur verandert vanaf het moment dat het wordt gezien. Overdag is de kleur blauw met een mosgroen effect. Terwijl het ‘s nachts rood wordt in het lamplicht met een frambozenkleurige toets. Het werd ontdekt in de berg van Irak in het jaar 1930 en is ook verkrijgbaar in Brazilië, Sri Lanka en Oost-Afrika.

 • Belang: Het versterkt intuïtie en verbeeldingskracht. Helpt ook om je creatief te maken.

2. Amethist of edelsteen van februari:

Amethist of edelsteen van februari

Een breed verkrijgbare en mooie gekleurde steen is in meerdere vormen te verkrijgen. De prachtige kleur van de edelsteen ons zo aantrekkelijk dat het zowel in goud als zilver past. Een echt geweldige steen om in je garderobe te hebben is de februari steen. Edelsteenjuwelen met deze steen geven een prachtige uitstraling aan je persoonlijkheid.

 • Belang: Het geloof van de Griekse en Romeinse gemeenschap vermindert de kracht van Bacchus en helpt de drager om betere oplossingen te bedenken.

3. Aquamarijn / Maart Geboortesteen:

Aquamarijn / Maart Geboortesteen

De naam zelf geeft aan dat de kleur van de steen zeeblauw is. De steen is zeer gunstig voor de mensen die in maart geboren zijn. Het is ook een juweeltje dat de relatie tussen twee verzacht en daarom is het een perfect cadeau voor de pasgetrouwde stellen.

 • Belang: Deze mooie edelsteen symboliseert hoop, gezondheid, rijkdom en trouw. De kleur van de edelsteen symboliseert ook het leven na de dood, oftewel het eeuwige.

4. Citrien edelsteen:

Citrien edelsteen

Een citroengele tot oranjebruine kleursteen is ook verkrijgbaar in verschillende aantrekkelijke vormen. Het is ook gemakkelijk verkrijgbaar met een betaalbare prijs. De helderheid van de steen geeft een blik op de zon, en daarom wordt aangenomen dat het een geschenk ervan is. De kleur maakt het onstuimig wanneer bezaaid met gouden sieraden.

 • Belang: Er wordt aangenomen dat de citriensteen werd gedragen om te worden beschermd tegen het gif van slangen en het kwaad. Het symboliseert ook succes en welvaart.

5. Diamant of geboortesteen van april:

Diamant of geboortesteen van april

Van de verschillende soorten edelstenen zijn diamanten de moeilijkste. Ze worden over de hele wereld bewonderd en zijn zeer aantrekkelijk voor zowel mannen als vrouwen, bezaaid met goud, zilver of platina. Ze zijn verkrijgbaar in vele maten en kleuren; er wordt gezegd dat ze werden gevormd toen de bliksem insloeg op de rotsen en hard werd in de diepten van de aarde.

 • Belang: Het is het meest bewonderde geschenk voor koppels omdat het eeuwige liefde en verlangen symboliseert.

6. Emerald of May Birth Stone:

Emerald of May Geboortesteen

Smaragd is een van de zeldzaamste gevonden edelstenen. De groene kleur van de edelsteen is donkergroen met een blauwachtige tint. Ze bevatten altijd een intuïtie die moedervlek betekent. Er wordt ook aangenomen dat de oude mummies werden gemaakt met een smaragd naast hun nek, wat eeuwige jeugd betekent.

 • Belang: De smaragd is een bron en Venussteen. Dit symboliseert liefde, wedergeboorte en vruchtbaarheid.

7. Glanzende citroengele steen:

Glanzende Citroengele Steen

Geïnspireerd door de natuur staan ​​deze diamanten ook wel bekend als de fancy colour diamant. Ze zijn zeldzaam en verkrijgbaar in koele kleuren zoals felgeel, lichtroze, hemelsblauw, oranje, bruin, cognac enz. Ze geven een chique uitstraling aan zilveren sieraden met designerkleding.

 • Belang: De steen symboliseert vuur, schittering, kracht en kracht.

8. Granaat of geboortesteen van januari:

Granaat of geboortesteen van januari

Deze unieke steen in de lijst van edelstenen is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt daarom ook wel regenboog edelsteen genoemd. Het is verkrijgbaar in Rusland, Afrika, Sri Lanka, Namibië en Rhododendrons met kleuren als rood, groen, oranje, roze en paars. Om deze reden wordt het veel gebruikt als een geschenksteen.

 • Belang: Het symboliseert bescherming omdat het helpt om nachtmerries en ongelukken tijdens het reizen weg te houden.

9. Jade:

Jade

Van de jade-edelsteen wordt gezegd dat het een koninklijke steen is, omdat hij in de oudheid in de kronen van de grote keizers was bezaaid. De edelsteen Sieraden met een jade zijn ook bekend in de gemeenschap, zoals de Darbar en de Maharadja’s in de huidige tijd. Het is een gladde en glinsterende steen die ook verkrijgbaar is in roze, lavendel en witte kleur.

 • Belang: Van de jade wordt gezegd dat het een symbool is van bescherming, vruchtbaarheid en welvaart.

10. Lapis Lazuli-steen:

Lapis Lazuli-steen

Het woord lapis lazuli zelf beschrijft de steenkleur. Het betekent blauwe steen. Deze steen staat ook bekend als een koninklijke steen omdat hij in de oudheid werd gekoesterd door de koningen en koninginnen. Verkrijgbaar in twee tinten, hemelsblauw en oceaanblauw, ze trekken je er in één keer naar toe.

 • Belang: De edelsteen is belangrijk om je ledematen gezond te houden en de ziel te beschermen tegen angst en afgunst.

11. Maansteen edelsteen:

Maansteen Edelsteen

Een kristalsteen in de lijst met edelstenen wordt verondersteld te zijn gevormd door de koude bries van de maan. Van de verschillende kleuren is de maansteen met blauwe glanskleur de perfecte steen met de grootst mogelijke helderheid. Het is gemakkelijk verkrijgbaar in India en Madagaskar.

 • Belang: Volgens de kleur symboliseert het vrede, rijkdom en trouw.

12. Morganiet edelsteen:

Morganiet edelsteen

Een steen die de favoriet is van bijna alle vrouwen op aarde is de morganatic. Het is verkrijgbaar in kleuren als roze en perzik, wat een coole look aan je look geeft. Omdat het geschikt is voor zowel zilver als goud, is het de dominante steen van de sieradenindustrie.

 • Belang: De steen symboliseert door zijn rustgevende werking goddelijkheid, liefde, voorspoed en charme.

13. Onyx-edelsteen:

Onyx edelsteen

Ooit gedacht om een ​​zwarte steen te dragen! Hier ga je met een zwarte maar modieuze edelsteen onyx. Het is nooit uit de trend en daarom veel gevraagd. Het geeft een stijlvolle uitstraling aan de drager. Ook verkrijgbaar in kleuren zoals bruin, rood en wit, maar heeft een grote voorkeur voor zwart.

 • Belang: De onyx is de beschermsteen van de boze en doodsmerries voor de drager.

14. Opaal:

Opaal

Opaal, ook wel de koningin van de edelstenen genoemd, is de mooiste edelsteen onder de verschillende edelstenen. Het is verkrijgbaar in regenboogtinten met de kleuren blauw en groen samen, rode en gele flitsen enz. Met elke tint geeft het een realistische uitstraling. De zwarte opaal, die zeldzaam is, is ook een delicate steen die de meeste voorkeur heeft.

 • Belang: Een geboortesteen voor oktober is het beste huwelijkscadeau en symboliseert hoop, onschuld, zuiverheid, trouw, loyaliteit en vertrouwen.

15. Paraiba-toermalijn:

Paraiba Toermalijn

Onder de verschillende edelstenen is Paraiba Toermalijn de meest kostbare en kostbare edelsteen. De oceanen van Paraiba zijn de enige plek waar je deze stenen kunt vinden. Het geeft een combinatie van zeeblauwe en groene kleuren.

 • Belang: De steen symboliseert schoonheid, stabiliteit, spiritualiteit, creativiteit en goddelijke liefde.

16. Parel- of juni-geboortesteen:

Parel of juni Geboortesteen

Er wordt aangenomen dat een parel de traan van Goden is. Het is de enige edelsteen die beschikbaar is in een levend wezen, de zeeschelpen. Het is de meest schattige en dure edelsteen. De originele parels zijn moeilijk te verkrijgen en daarom zijn kunstmatige parels verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze geven een klassieke uitstraling aan edelsteenjuwelen.

 • Belang: Net zoals de parel is, symboliseert het zuiverheid, spiritualiteit, wijsheid, integriteit, vrouwelijk enz.

17. Peridoot of augustus Birthstone:

Peridoot of Augustus Geboortesteen

Peridoot is een van de weinige edelstenen die verkrijgbaar zijn in een enkele kleur, limoengroen. Het is verkrijgbaar in Pakistan, China, Myanmar en Arizona. Verkrijgbaar in verschillende vormen, het tilt je sieradencollectie naar een nieuw niveau. Het is ook betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar.

 • Belang: Er wordt aangenomen dat de drager van dit juweeltje de kracht van genezing krijgt en wordt beschermd tegen nachtmerries.

18. Rubellite-steen:

Rubelliet steen

De andere naam die aan deze geweldige steen is gegeven, is rode toermalijn. De kleur van de steen is een combinatie van roze en rode robijn. De steen schijnt op dezelfde manier in zowel daglicht als lamplicht. Er wordt aangenomen dat het de hartchakra en de wortelchakra van de mens stimuleert omdat het gerelateerd is aan de aarde en het hart.

 • Belang: De steen symboliseert perfectie, passie, leven en energie. Het brengt ook emotioneel kalmte en balans in het leven van de drager.

19. Robijn / juli-geboortesteen:

Robijn/juli Geboortesteen

De koning van de edelstenen, robijn is in de oudheid altijd de favoriet geweest van de koningen en koninginnen. De belangrijkste attractie van deze edelsteen is de verscheidenheid aan kleuren die hij draagt. Zeer verkrijgbaar in de valleien van Birma, Myanmar en Tanzania, wordt het veel gebruikt voor het maken van edelsteenjuwelen met verschillende vormen.

 • Belang: De kleur van de robijn zelf laat zien dat hij symbool staat voor passie, liefde, goddelijkheid, moed en emoties. Wanneer begaafd, brengt het geluk en fortuin voor de ontvanger.

20. Saffier- of september-geboortesteen:

Saffier of September Geboortesteen

Het woord saffier geeft de kleur van de steen aan, violetblauw. Ze zijn op veel plaatsen in de wereld verkrijgbaar, maar de dure vind je in Myanmar, Kasjmir en Sri Lanka. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen en zijn een van de weinige kostbare edelstenen. Ze geven een elegante uitstraling wanneer ze zijn bezaaid met sieradenontwerpen.

 • Belang: De saffier staat voor eerlijkheid, zuiverheid, vertrouwen en loyaliteit. Het kan dus het beste cadeau zijn bij verloving met je liefde.

21. Spinel/augustus Geboortesteen:

Spinel/augustus Geboortesteen

De spinellen hebben een kleur die lijkt op die van de robijn en worden daarom ook wel de dochter van de robijn genoemd. Ze zijn zelden verkrijgbaar, maar ze zijn ook te vinden in verschillende kleuren en texturen. Wanneer Studded In Jewellery, geven ze een koninklijke uitstraling aan de drager.

 • Belang: Het is een sterke overtuiging dat de drager van de spinel wordt beschermd tegen schade, verdriet en kan verschillen in relaties.

22. Tanzaniet of geboortesteen van december:

Tanzaniet of December Birthston

Dit is de enige steen in de edelstenenlijst, verkrijgbaar in de blauwe fluweelachtige kleur met paarse tinten. Het is ook beschikbaar op slechts één plaats, namelijk de Kilimanjaro in Kenia. De steen is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren, waardoor het geschikt is voor het ontwerpen van sieraden.

 • Belang: De magische steen is zeer effectief voor mentale stabiliteit. Het biedt post-energie om te vechten tegen het negatieve. Het helpt je ook om jezelf te ontdekken.

23. Topaas of geboortesteen van november:

Topaas of November Geboortesteen

Een edelsteen die verkrijgbaar is in verschillende koele kleuren is topaas. De Imperial Topaz, die wordt geleverd in een oranje en roze kleurencombinatie, is de duurste topaas-edelsteen. De steen ziet er geweldig uit en geeft een perfect uiterlijk aan de sieraden gemaakt met goud en zilver.

 • Belang: De oude mensen geloofden dat de topaas het vermogen heeft om te genezen en te beschermen. Het is een magische steen als je er eenmaal naar kijkt; je raakt erdoor betoverd.

24. Turkoois / december geboortesteen:

Turkoois/ December Geboortesteen

Van de turkoois wordt gezegd dat het het ei van het roodborstje is. Het is glashelder, transparant en verkrijgbaar in koele en rustige kleuren. Ze zijn ook bekend als een matrix omdat ze een ontwerp geven dat lijkt op het spinnenweb. Het is de oudste steen die de belangrijkste koningen en koninginnen droegen op de kronen en jurken.

 • Belang: Van de blauwe turkoois wordt gezegd dat hij de kracht heeft om te genezen en welvaart, geluk en rijkdom aan de drager te brengen en hem te beschermen tegen boze ogen.

25. Zirkoon / december geboortesteen:

Zirkoon/ December Geboortesteen

De steen is verkrijgbaar in kleuren als zeeblauw, groen, geel, oranje etc. De steen is zeldzaam en ook nog eens betaalbaar, dus erg populair in edelsteensieraden. Het is het oudste juweel op aarde en wordt vooral in de aardkorst gevonden. Het mensenlichaam draagt ​​de blauwe zirkoon in december.

 • Belang: Het helpt de eigenaar om uit elkaar te zijn voor nachtmerries en stil te slapen. Het brengt ook welvaart, eer, zelfrespect, wijsheid en verhoogt het gevoel van je te houden.

Er wordt aangenomen dat wanneer u de juiste edelsteen draagt ​​die u wordt aangeraden, u profiteert van uw verschillende levensproblemen. Er zijn ook edelstenen zoals Larimer, varisciet, jaspis, eolieten enz., die ook tot op zekere hoogte nuttig zijn in je leven. Dus vind je perfecte edelsteen en maak je leven gladder.