Zoals aangegeven door de hindoeïstische mythologie, is het woord smaragd ontleend aan het Sanskrietwoord marakata, dat het groen van groeiende dingen impliceert. Het is ook bekend onder de naam Panna. Deze edelstenen worden beschouwd als de derde mooiste en meest voorkomende edelsteen. Smaragden, vergelijkbaar met elke getinte edelsteen, worden geëvalueerd met behulp van vier essentiële parameters: de vier Cs-kleur, helderheid, snede en karaatgewicht.

Het is een zeer gezegende steen van de planeet kwik en wordt beschouwd als een symbool van hoop. De kracht van deze steen is effectiever in de lente en zorgt voor een goede gezondheid, rijkdom en geluk. Het komt voor in kleuren die variëren van geelgroen tot blauwgroen, waarbij de basiskleur noodzakelijkerwijs groen is. Het wordt beschouwd als een traditionele edelsteen voor mensen die in mei zijn geboren en voor mensen met sterrenbeelden van Stier, Tweelingen en soms kanker.

Smaragdsteensoorten en hun betekenis:

Hier is een lijst van 9 beste glanzende smaragd edelstenen in verschillende kleuren voor het gebruik van ringen in India.

1. Krijt Smaragdsteen:

Krijt Smaragd Steen

Dit is ‘s werelds beste Colombiaanse smaragd met een gewicht van 37,82 karaat. Het staat bekend om zijn kwaliteit en kleur. Deze groene juwelen werden niet minder dan 1000 jaar gebruikt door inheemse bevolkingsgroepen vóór de komst van de Spaanse veroveraars in de zestiende eeuw.

2. Hertog van Devon Shire Emerald:

Hertog van Devon Shire Emerald

Hertog van Devon shire smaragd edelsteen is een uitstekende ongeslepen edelsteen gevonden in de mijn van Muzo Santa Fe de Bogota, Columbia met een gewicht van 1383,95 karaat. Het is geëindigd zeshoekig kristal en draagt ​​een groot gebied van transparantie waardoor het uitzonderlijk is van andere smaragden edelstenen.

3. Gachala-smaragd:

Gachala Smaragd

Het is een prachtige smaragdgroene edelsteen, genoemd ter ere van de plaats waar het wordt gevonden, namelijk Gachala. Het is de meest bekende en waardevolle smaragd ter wereld gevonden in de mijn van Vega De San Juan, Columbia. De kleur van het kristal is puur diepgroen en lijkt ondoorzichtig met een gewicht van 838 karaat. De meeste van deze stenen staan ​​bekend om hun transparantie en glans.

4. Mogul Mughal Emerald:

Mogul Mughal Emerald

Het is de grootste gegraveerde rechthoekig geslepen smaragd ter wereld met een gewicht van 217,80 karaat. Het is een symbool van prestaties op cultureel, literair en artistiek gebied die India tijdens de Mughal-periode heeft bereikt. Het is een donkergroene kleur smaragd oorspronkelijk gevonden in Colombia.

5. Patricia Smaragd:

Patricia Smaragd

De Patricia Emerald dankt zijn naam aan de dochter van de mijneigenaar. Het is een van de grootste edelstenen van edelsteenkwaliteit met een gewicht van 632 karaat. Het is een prachtig gekleurde edelsteen met tinten van diep groen en blauw. Het is uniek vanwege zijn vorm, d.w.z. het is di zeshoekig van vorm en is iets langwerpig dan andere kristallen.

6. Bahia-smaragd:

Bahia Smaragd

De Bahia Emerald is een van de grootste stenen van onaangename smaragd ter wereld en werd ontdekt in een mijn in Bahia, Brazilië. Het is een groot stuk rots gemaakt van ongeveer negen edelstenen. Er wordt gezegd dat het de grootste smaragd is van de negen edelstenen.

7. Synthetische smaragd:

Synthetische Smaragd

Ze staan ​​vaak bekend als in het laboratorium gemaakte smaragd vanwege de verschillende composities en structuren, maar het ontstaat pas in Chatham in de jaren dertig van de vorige eeuw. Als we deze smaragd vergelijken met de natuurlijke smaragden, blijken ze de beste te zijn vanwege de helderheid en structuur. Mensen kopen deze steen liever vanwege zijn uiterlijk en lagere kosten.

8. Rode smaragd:

Rode Smaragd

Deze smaragdgroene edelstenen worden ook wel Red Beryl of Bixbite genoemd. Het is de zeldzaamste edelsteen onder alle beryl-edelstenen. Er wordt geschat dat er ongeveer 9000 robijnen zijn. Momenteel wordt het slechts op één locatie in de wereld gevonden en dat is in de Wah Wah Mountains, VS.

9. Afrikaanse smaragd edelsteen:

Afrikaanse smaragd edelsteen

Sinds de productie van Colombiaanse smaragd is afgenomen vanwege het zeldzame uiterlijk en de hoge prijzen, is de Afrikaanse smaragd in het zonlicht gekomen. De licht getinte groene kleur maakt het subtieler en gastvrijer voor vrouwen. Afrikaanse smaragd heeft een blauwgroene kleurtint die varieert afhankelijk van de diepte en intensiteit. Oliën wordt gedaan om het uiterlijk van de edelsteen te verbeteren. De gebruikte olie is kleurloze olie of hars.

Smaragden edelstenen worden beschouwd als de heilige steen omdat ze in verschillende glans en kleur komen, afhankelijk van de plaats van mij. Smaragdgroene edelstenen hebben verschillende voordelen die overeenkomen met spraak, geheugen, wijsheid, korte reizen en kracht. Deze edelstenen zijn symbolen van liefde en vrijgevigheid.

Haal deze Panna of groene edelsteen!!! Draag en krijg de problemen van het leven opgelost! Ga voor groen en krijg groen geluk.