Edelstenen zijn altijd aantrekkelijk geweest voor het ontwerpen van sieraden. Onder hen is Topaas een populaire edelsteen. Topaas is de geboortesteen van november. Het is zeer verkrijgbaar, duurzaam en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hoe dieper de kleur van de topaassteen, hoe meer de waarde ervan. Terwijl de topaas-edelstenen die kleurloos zijn, van lage waarde zijn en gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

topaas edelstenen

November Birthstone Topaz Voordelen en betekenissen:

De naam Topaas komt van een Sanskriet woord tapas wat vuur betekent, wat eigenlijk past bij de oranjekleurige topaassteen. Hieronder volgen de verschillende soorten topaas-geboortesteen die op de markt verkrijgbaar zijn en de voordelen ervan:.

1. De keizerlijke topaas-edelsteen:

De keizerlijke topaas edelsteen

Onder de verschillende edelstenen van topaas is de keizerlijke topaas de kostbaarste en duurste edelsteen. Hoewel het in twee tinten zichtbaar is, is het in wezen goudgeel. Als je overdag naar de steen kijkt, lijkt hij oranjeroze met een gouden look, terwijl hij in het lamplicht rozerood lijkt. Het symboliseert liefde, bescherming, rijkdom en helende kracht.

2. Kostbare topaas edelsteen:

Kostbare Topaz Edelsteen

Deze edelsteen is zeer verkrijgbaar in Brazilië. Verkrijgbaar in kristalgele kleur, wordt het veel gebruikt om kostbare sieraden te maken. Een harde edelsteen, het is aantrekkelijk en waardevol dan andere door de mens gemaakte kostbare topaas-edelstenen. Het symboliseert adel, spiritualiteit, vrijgevigheid en kracht.

3. Natuurlijke blauwe topaas edelsteen:

Natuurlijke blauwe topaas edelsteen

De blauwe topaas edelstenen zijn geen echte edelstenen. Ze worden verkregen na een chemisch proces waardoor ze die geweldige kleur krijgen. Daarom zijn ze ook nog eens goedkoop. De verschillende tinten in blauwe kleuren waarin ze te zien zijn, zijn hemelsblauw, Sierra blauw, elektrisch blauw, lichtblauw, Londen blauw enz. De glanzende en algemeen beschikbare blauwe steen symboliseert rust, vrede, harmonie en ontspanning.

4. Witte topaas edelsteen:

Witte topaas edelsteen

Ook bekend als de gletsjertopaas, kan het je verwarren met een diamant. Het is transparant en duidelijk. Het is zeer beschikbaar in Yekaterinburg en is de zuiverste beschikbare steen. De sieraden die met de gletsjersteen zijn gemaakt, geven een unieke en verbluffende uitstraling. De zilveren edelsteen symboliseert puurheid, waarheid, positieve energie en spiritualiteit.

5. Rokerige topaas edelsteen:

Rokerige Topaas Edelsteen

Ook wel rookkwarts genoemd, is het op verschillende plaatsen overal verkrijgbaar. Gekleurd met oranje en geel, de rokerige topaas-edelstenen zijn niet echt, maar kunnen je verwarren als ze worden bewaard met de echte topaas-stenen. Ze worden in hoge mate gedragen om negatieve impact of energie te vermijden of te verwijderen. De rokerige steen brengt geluk, voorspoed en rijkdom wanneer het wordt geschonken aan uw dierbaren.

6. Mystic Topaz-edelsteen:

Mystic Topaz Edelsteen

Van alle Topaz-soorten is mystic Topaz vergelijkbaar met de pure topaas. Het is de dierenriemsteen van Weegschaal, Kreeft en Waterman. Er wordt aangenomen dat de mystieke topaas in de buurt van de huid moet worden gedragen, omdat het de kracht van genezing biedt. Het symboliseert vriendelijkheid, empathie en mededogen. Het is zeer begaafd aan de dierbaren die met passie iets willen bereiken.

7. Azotische topaas:

azotische topaas

Een kleurrijke regenboog edelsteen is al vele jaren een belangrijke. Het is verkrijgbaar in verschillende patronen en ontwerpen. Het kan gemakkelijk worden verward met de mystieke topaas, omdat het er vrij veel op lijkt. Het symboliseert ware vriendschap, kuisheid, geluk en hoop. Het geeft een koninklijke blik wanneer het is bezaaid met verschillende sieradenontwerpen.

8. Topaas paarse edelsteen:

Topaas paarse edelsteen

De paarse topaas-edelsteen is een veel voorkomende edelsteen die over de hele wereld verkrijgbaar is. Het is een belangrijke steen bij het nemen van beslissingen. Wanneer begaafd, brengt het geluk, rijkdom en de energie van een gebed naar de ontvanger. Het symboliseert ook bescherming omdat het de negatieve energie stopt die een persoon aantrekt.

9. Citrien-topaas of bruine topaas voor meisjes:

Citrien topaas of bruine topaas voor meisjes

Citrien topaas edelstenen zijn te vinden in drie kleuren. Een met gouden tint, lichtgeel en diep oranje. Er wordt gezegd dat deze steen kostbaar en gelukkig is voor de meisjes van november. Het wordt veel gebruikt voor het ontwerpen van sieraden voor dames. Citrien symboliseert liefde, vriendschap, kuisheid en vrouwelijkheid.

Topaz edelstenen zijn trendy en behoorlijk in de mode. Hun verschillende kleurnuances maken ze aantrekkelijker en pakkender. De veelgebruikte topaas voor sieraden is de blauwe topaas.