Horen we niet altijd alle volwassenen zeggen dat eiwitten goed zijn voor de gezondheid? Eiwitten zijn een must voor de gezondheid. Eiwit is verplicht. Zonder voldoende eiwitten zul je zwak en zwak zijn en inderdaad, ze hebben gelijk. Eiwit is een van die noodzakelijke elementen zonder welke we gammel zwak zullen worden. Nu bespreken we hier het eiwitarme dieetplan.

Eiwitarm dieetplan - een complete gids

Eiwitten, waarom hebben we ze nodig?

Eiwitten zijn geweldig voor celopbouw. Het bouwt niet alleen de cellen in ons lichaam op, maar helpt ook bij het herstel van cellen. De huid die we elke dag polijsten, de nagels die we knippen, het haar dat we laten groeien, of de spieren die we buigen – ze hebben allemaal te maken met de eiwitten in ons lichaam die een enorm deel van het lichaam beheren. De rode bloedcellen of de hemoglobine in ons lichaam is er vanwege de eiwitten. Het helpt ook bij de groei van antilichamen die het afweersysteem van het lichaam versterken. Het gaas dat zich vormt rond de open sneewond, zelfs dat is eiwit. Maar wat gebeurt er als er te veel eiwitten worden geconsumeerd?.

De mythe doorbreken:

Een normaal mens heeft minimaal 40-60 gram eiwit in zijn lichaam nodig. Een teveel aan eiwit in het lichaam kan leiden tot een zodanige overbelasting van de nieren dat daarbij bijna 30% van de nier verloren kan gaan. Eiwitrijke diëten worden vaak geassocieerd met gewichtsverlies, maar wanneer te veel wordt gevolgd, kan dit leiden tot ernstige metabole veranderingen die leiden tot botverlies. Zelfs de mogelijkheden voor nierstenen worden hoog.

Daarom moet een eiwitarm dieet worden gevolgd. Dit is een soort dieet waarbij eiwitten worden vermeden of tot een minimum worden beperkt, afhankelijk van de lichaamsbehoefte. Het wordt meestal voorgeschreven aan patiënten die lijden aan lever- en hartproblemen.

De normen voor een perfect eiwitarm dieet:

Over het algemeen vallen groenten en fruit in de categorie met een laag eiwitgehalte. Verse groenten en fruit. Deze zijn echter niet genoeg voor het lichaam om voldoende energie op te wekken en daarom worden gezonde vetten, plantaardige oliën en verschillende soorten noten zoals cashewnoten en walnoten aanbevolen. Het beste deel is dat snoep of een zoetstof een volledig groen signaal is.

Verse salades, mayonaise, sandwich, verse groenten etc zijn ook een goede bron. Veel aanpassingen kunnen worden gemaakt door de gebruikelijke recepten te veranderen en ze te vervangen door voedsel dat minder eiwitten bevat en toch door het lichaam wordt vereist.

Wat niet:

Voedsel zoals vlees, eieren, vis, yoghurt, kaas, melk moet worden vermeden of tot een minimum worden beperkt, omdat ze rijk zijn aan eiwitten en het hele punt van het dieet zouden vernietigen.

Hoe helpt eiwitarm??

Deze minder eiwitconsumptie vermindert de belasting van lever en nieren. Een eiwitarm dieet verlicht ons ook van jicht die kan worden veroorzaakt door een hoog urinezuur, veroorzaakt door een hoog eiwitinnamepercentage. Tyrosinemie, een zeldzame ziekte die wordt veroorzaakt door stofwisselingsstoornissen, kan worden verholpen met dit eiwitarme dieet.

Het is echter niet aan te raden om een ​​crash-eiwitdieet te volgen totdat professioneel advies is ingewonnen of pas na een grondige medische check-up die er zeker van is dat de vitale functies van het lichaam normaal zijn. Dit dieet is speciaal samengesteld voor mensen die last hebben van lever- en nierproblemen aangezien te veel eiwitinname de lever en nieren meer doet werken en met steeds meer werkdruk op de reeds geblesseerde nier of lever meer schade kan aanrichten. Wondgenezingen zullen traag zijn en het immuunsysteem van het lichaam zal in de war raken, dus een constant consistent dieet is ook een strikt nee-nee. Het is maar voor een korte tijd.