HCG of Human Chorionic Gonadotropin Diet is een zeer caloriearm dieetplan bedoeld voor gewichtsverlies en onderhoud van het immuunsysteem in het lichaam. HCG is van oorsprong een hormoon dat tijdens de zwangerschap wordt geproduceerd en dat een voorgeschreven medicijn is om vruchtbaarheidsproblemen te behandelen.

Wat is een HCG-dieetplan?

HCG Dieet beperkt de calorie-inname van 500 – 800 calorieën per dag. Als u het HCG-dieetplan volgt, zijn er waarschijnlijk kansen om veel gewicht te verliezen in zeer korte tijd. Het wordt echter niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en mensen met ernstige spijsverterings- en hartproblemen. Het dieetplan moet gedurende meerdere injectieperioden worden uitgevoerd in plaats van een zeer lange duur om nadelige effecten op andere organen te voorkomen.

Het HCG-dieetplan:

Het HCG-dieet is gericht op afvallen door een bepaald plan te volgen. Laten we eens kijken hoe het zal werken.

Fase 1: Voorbereidingsperiode:

Het hcg-dieetplan begint met het voorbereiden van je lichaam op de veranderingen die het de komende tijd gaat ondergaan. Om de inname van water te verhogen, moet u ‘s ochtends regelmatig wandelen gedurende ten minste 30 minuten en moeten ademhalingsoefeningen worden gestart. Ook moet de inname van broodvruchten en appels worden verhoogd om het systeem te reinigen. Deze fase is voor het grootste deel de reinigingsfase waarmee je lichaam alle extra onzuiverheden en ziektekiemen kan verwijderen die tot een overmatig opgeblazen gevoel leiden..

Houd het bij het drinken van ten minste 6 glazen water per dag en houd de wandelingen minimaal driemaal per week aan korte snelle wandelingen. Wat betreft de ademhalingsoefening, het inademen en uitademen terwijl je tussendoor een paar seconden je adem inhoudt, zou de slag moeten slaan. Wanneer de vraag rijst wat HCG-dieet is, is deze fase niet zo belangrijk en hoeft er dus nog geen verandering in uw dieet te worden doorgevoerd. Het bereidt je lichaam gewoon voor op het HCG-dieetplan.

Fase 2: Verhoog energie:

Tijdens deze fase is het doel om het lichaam in 3 dagen veel energie te laten opslaan voordat het overgaat op een beperkte eetgewoonte. Je moet waarschijnlijk alles en nog wat eten om het energieniveau hoog te houden. Vanaf de vierde dag wordt een VLCD gepland en voortgezet tot 25 tot 45 dagen, afhankelijk van de beoogde hoeveelheid gewichtsverlies. Het dieet moet de hele dag bestaan ​​uit een dieet van 500 calorieën, verdeeld over de 3 hoofdmaaltijden en regelmatige tussendoortjes. Voor het ontbijt van het HCG-dieetmenu, blijf bij groene thee of lichte koffie. Vermijd suiker. U kunt in plaats daarvan overschakelen op kunstmatige zoetstoffen.

Bij het nemen van de lunch zou 100 gram eiwit het minste moeten zijn in uw HCG-dieetplan voor de dag. Kies daarom verstandig en wissel om de dag af tussen kip, garnalen, tonijn of zalm. Je neemt 1 groente samen met het eiwit. Ga voor spinazie, sla, kool, tomaten en komkommer als salade. Het is niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar dient ook het doel. Tijdens de pauzes tussen lunch en diner, graaf op fruit zoals appels, druiven, bananen en granaatappel. Probeer voor het avondeten echter de calorie-inname zo laag mogelijk te houden. Een soepstengel en een vrucht zouden het moeten doen. Houd er rekening mee dat terwijl u een HCG-dieet volgt, er geen bakolie is toegestaan. Wees dienovereenkomstig creatief.

Fase 3: Terugkeren naar het normale dieetplan:

Dit dieetplan wordt gedurende 3 weken overgedragen. Tijdens deze periode stap je over op reguliere maaltijden die gezond zijn en je energie geven. Voedingsmiddelen met kunstmatige zoetstoffen, veel calorieën, fastfood, koude dranken en veel transvet zijn echter volledig verboden. Deze fase is in feite een overdracht van de vorige fase en helpt je HCG in het algemeen onder controle te houden, aangezien het dieet zijn effecten heeft..

Fase 4: Onderhoud:

Na fase 3 kun je voelen hoe je bent afgevallen en toch de hele tijd actief bent gebleven. Je hebt misschien ook je doel bereikt en nu is het tijd voor een echte test. Je moet gezond blijven en een normale levensstijl leiden zoals voorheen, maar het gewichtsverlies dat is opgetreden behouden. Deze fase is in feite de belangrijkste en meest cruciale fase van je HCG-dieet, en daarom moet je zelfs na de voltooiing je de komende 3 dagen aan je 500 calorieëndieet houden. Na de 3 dagen van voltooiing van fase 3, ga je eindelijk fase 4 in.

Hier mag u langzaam uw normale dieet terugkrijgen, zodat u uw gewicht op peil kunt houden. Voor hetzelfde wordt uw nieuwe calorie-inname verbeterd en verhoogd tot 1500 calorieën. Om de extra calorieën in evenwicht te brengen, kunnen uw voedingskeuzes nu gezonde vetten en zuivelproducten bevatten, maar niets teveel. U kunt ook graven op eiwitrijk voedsel zoals steaks en kipfilets als u lactose-intolerant bent. Vergeet niet om elke ochtend uw gewicht te meten en te registreren en probeer de overtollige verandering die binnensluipt als gevolg van nalatigheid van het dieet, vast te houden. Eier- en kaasgerechten toevoegen op een cheat-dag, zeg maar een keer per week is toegestaan, op voorwaarde dat je je trainingsregime dienovereenkomstig aanhoudt.

HCG dieet bijwerkingen:

Hoewel het dieetplan is opgesteld door professionals die in gedachten houden hoeveel uw lichaam kan verdragen, kunnen er momenten zijn dat het niet bij uw lichaam past, wat ernstige en andere niet zo ernstige problemen veroorzaakt. De typische problemen die op je pad kunnen komen, zijn:

Galsteenvorming:

Algemeen bekend als een steen in de galblaas, kan het ernstig zijn en ongepast urineren en infectie veroorzaken, wat leidt tot schade aan de andere organen. Een interessante en gemakkelijke manier om hieraan te ontsnappen, is door te vertrouwen op groenten en fruit die rijk zijn aan calorieën. Op die manier, zelfs als je je inname van 500 calorieën/dag aanhoudt, laat het fruit dat je in de pauze neemt je niet verhongeren totdat het tijd is voor het avondeten. Omdat uw spijsverteringsstelsel werkt, wordt de kans op galstenen verminderd.

Onregelmatige hartslag:

Als gevolg van verandering in calorie-inname en voedingsgewoonten op het moment van hcg-dieet, kunt u de hartslag voelen dalen en duizeligheid veroorzaken. Om de hele dag door een constante calorie-inname te behouden, kun je de tijd halverwege je lunch en diner vullen met fruit, zoals eerder vermeld. Zorg ervoor dat u bezuinigt op de hoeveelheid zout die u gewoonlijk heeft. Dit komt omdat je calorieën nu beperkt zijn. Hoe meer zout je eraan toevoegt, hoe meer risico je loopt op een hoge bloeddruk en dus problemen met je hartslag.

Spieren die werken:

Het eten is alleen om je energie vol te houden; en aangezien gewichtsverlies is gericht, zijn algemene krampen en pijn in de spieren normaal.

Zenuwinzinking:

Dit is een van de extreme gevallen waarin overmatig dieet leidt tot flauwvallen en verlies van zintuigen voor een korte tijd. De aandoening vereist snelle en serieuze medische aandacht.

Gewrichtspijn:

Het symptoom is weer normaal omdat het lichaam gewicht verliest, maar regelmatige lichaamsbeweging en stevig wandelen kunnen helpen het lichaam in vorm te houden en deze problemen op afstand te houden.

Algemene zwakte:

Vanwege de drastische verandering in het dieetplan en het metabolisme in het lichaam, is een gevoel van zwakte normaal en moet u rust nemen en fysieke activiteiten beperken, tenzij u zich beter voelt.

HCG-dieet is een goede manier om gewicht te verminderen, maar er zijn ook betere en veiligere manieren die moeten worden geprobeerd.