Градска бетонна джунгла по южните брегове на Индия, която някога е била вероятно процъфтяващ римски търговски център или може би обитавана от Франция област, сега е център на туристическа атракция. Да, говорим за Pondicherry или Puducherry. Но освен че привлича туристи към екзотичните си плажове и мечтаните пейзажи, Пондичери е известен и с изящните си храмове, ботаническите градини и храната си. Смес от индийско и френско усещане преобладава във въздуха, което го прави идеално място за почивка през свободното време.

Пондичери фестивали

Популярни фестивали в Пондичери:

Основната атракция на Пондичери са неговите известни фестивали.

1. Понгал фестивал:

Един от основните фестивали, отбелязвани тук, е „фестивалът Понгал“. Той е широко разпространен за около три до четири дни във всички южни райони по отношение на реколтата и нейната продажба. В първите дни на януари между 13 -ия и 15 -ия този фестивал цъфти в пълна форма. Кръстен на ястие от варен ориз с мляко и джиги, този фестивал отбелязва и отбелязването на зимното слънцестоене. Богът на слънцето е почитан и му се изказва благодарност за огромното

Помощ в реколтата. Първият ден, Bhogi pongal, празнува края на всичко старо, тъй като хората разпалват огън и свършват със старите си притежания, които с нетърпение очакват новите, които обещава реколтата. Вторият ден, известен като perum pongal, празнува готвенето на ястието от pongal с новия ориз. Новият вкус. Новите нетърпеливи лица чакат на кипящия съд, устата се насълзява- може би най-важният от дните. Третият и последен ден, който е mattu pongal, се занимава с това да предложи благодарности на животните за техните трудни дни на полето. Четвъртият ден, kaanum pongal си отива, докато семействата се срещат и поздравяват. Всичко това за 4-дневния фестивал е прегърнато от всички южняци.

2. Фестивал на Маси Магам:

Веднага след януари идва февруари и с него идва фестивалът Маси Магам. Това е много религиозен фестивал, изобразяващ вълнението и вярванията на местните жители, докато се къпят

храмови божества в близкото езерце, река или море. На този благоприятен ден всички идоли от различните храмове се извеждат на открито близо до някакво водно тяло, където се къпят. Като религиозен град местните жители показват своята божествена благодарност към съответните си идоли. Докато дългите шествия вървят насам -натам заедно със своите божества, хората, придружени от огромен брой туристи, обикалят цял ​​ден. Този фестивал през целия ден затваря деня си заедно с обратната процесия обратно до съответните храмове.

3. Путанду:

През април идва Путанду или тамилската Нова година. Този повод се празнува главно в средата на 14 април, за да бъдем точни. Слагайки красивото си облекло, хората празнуват този ден, като се поздравяват един друг puthandu vazthukal, което означава честита Нова година от тамилски. Както всеки друг празник на Нова година, той следва хората, които украсяват къщите си с майки и баби, прекарващи значителната си част в кухненския под и като всяка друга нова година всичко завършва за един ден.

През май е време за фестивала на храмовата кола в вилианур. Една вековна традиция, при която прочутото божество Тирукамешвар Кокиламбал се привлича ръчно в колесница от поклонници в местните райони, последвано от масивно шествие на други поклонници. След това идва трансферният ден на Puducherry De Jure, който се празнува през август като фестивал на независимостта.

Пондичери е място, погълнато от празници и оживените пищни местни жители, прегръщащи всичко това със сърцето си. Освен тези основни фестивали, има някои фестивали като Деня на Бастилията, автомобилния фестивал Veerampattinam, Fete de Puducherry, френския фестивал на храната до декември, който отбелязва края на фестивала през тази година с фестивала за пазаруване.

Със своите безброй фестивали и хипнотизиращата си живописна красота, Пондичери е място, което си струва да се проучи.