Фестивалите в Нагаланд имат живо и богато културно наследство. Това е страна на множество фестивали. Държавата Нагаланд е населена от 16 основни племена. Те включват куки, ангами, чанг, коняки, аос, качари, суми, чахесанги, лоти, почури и други. Всяко от тези племена има своя уникална, звездна и местна култура, обичаи, традиции и празници. Тази статия изброява някои от културите и фестивалите на Нагаланд, които се празнуват през цялата година.

Известна култура и фестивали на Нагаланд с изображения:

Нека да разгледаме древните празници в Нагаланд.

Фестивал на Хорн Бил:

фестивали в нагаланд

Фестивалът на Хорн Бил в Нагаланд е туристическа атракция, която привлича хора от цялата страна и чужбина. Той представлява мултикултурните цветове на този североизточен индийски щат. Този фестивал започва всяка година през първата седмица на декември. След това продължава една седмица. Името на фестивала е на птицата рога. Това име е символично, тъй като птицата оказва силно влияние върху родния фолклор и култура на племенните общности, които живеят в щата. На този ден трупи от различните племена на Нагаланд участват в традиционните танци. Те пеят народни песни, свирят на музикални инструменти и се занимават с различни видове спорт и дейности.

Като част от този фестивал са изложени различни традиционни форми на изкуство. Това включва дърворезби, картини, скулптури и бамбукови произведения на традиционни художници от Нага. След това фестивалът продължава до вечерта, след което се провеждат множество музикални концерти. Този фестивал помага да се обединят разнообразните култури на племената от Нагаланд.

Правителството на Нагаланд в рамките на туристическия отдел реши да проведе общия фестивал през 2000 г. за културно единство и да улесни туристите да видят всички фестивали в Нага наведнъж, тоест по едно и също време на едно и също място. Фестивалът Хорн Бил традиционно се празнува в столичния град Нагаланд, Кохима. Фестивалът има за цел да съхрани, възроди и поддържа естественото местообитание и богатството на културата и наследството на Нага.

Фестивал Moatsu:

Фестивалът Моацу се празнува от племето Ао в Нагаланд. Празнува се всяка година през първата седмица на май. На този фестивал се извършват редица традиционни ритуали. Семената се сеят в рисовите полета от мъжете от това племе. След посяването на семената племето Ао наблюдава Моацу Монг. Основната цел на този фестивал Moatsu е да търси благословиите на Всемогъщия Бог след нова реколта или брак, или почистване на ремонт на сгради или други дейности от този тип. За да отпразнуваме този свят повод, се прави оризова бира и се приготвят пиршества, като се клане най-доброто от прасета и крави по този повод.

Жените и мъжете се занимават с пиене, ядене, танци и пеене на народни и войнски песни. Този фестивал прославя смелостта, смелостта и галантността на древните народни герои, за които те пеят. Хората празнуват фестивала Моацу, като пеят народни песни, свирят на музикални инструменти и ангажират танци. Фестивалът се наблюдава ежегодно в продължение на три дни. Това продължава от 1 май до 3 май. Sangpangtu се наблюдава по време на фестивала. Това е символичен празник. Когато наблюдават Sangpangtu, мъже и жени от различните племена седят около запален огън. Мъжете и жените от племето Ао се украсяват в традиционното си облекло. Жените от племето се грижат за гостоприемството. Те сервират месото и виното.

По този начин тези фестивали разкриват истинската жизненост на културата на щата Нагаланд. Те се стремят да обединят различните племена и да насърчат хармонията и добрата воля между всички.