Assam staat bekend als het land van meerdere culturen. Er is een keten van festivals als gevolg van de verschillende stammen die het hele jaar door hun eigen festivals vieren. Dit artikel somt de belangrijke festivals van de staat op:

Karam Puja:

festivals van assam

Karam puja is het belangrijkste festival van theestamgemeenschappen van Assam met het oog op het gunstig stemmen van “Moeder van de Aarde” – de godinnen van de schepping. Het wordt gevierd in de nacht van “Bhado Ekadasi”, meestal midden augustus. Het is eigenlijk een landbouwgerelateerd festival. Men gelooft dat ze door de zegen van God “Karam” een geweldige oogst zullen krijgen en dat hun familie zal worden gered van het kwaad.

Rongker & Chomangkan-festivals:

Rongker-festivals

Rongker is een groot festival van Assam. Het is het jaarlijkse lentefeest van de staat. Dit festival wordt gevierd onder de stammen die bekend staan ​​als de Karbis. De vieringen worden gehouden in de maand april. Dit is rond dezelfde tijd als Baisakhi. De stammen komen samen om Rongali Bihu te vieren. De Karbis vormen een van de belangrijkste stammengroepen van Noordoost-India. Ze wonen over het algemeen in het district Karbi Anglong. Ze zijn ook te vinden in het district North Cachar, in plaatsen als Kamrup en Nagaon.

Jonbeel Mela:

Jonbeel Mela

Jonbeel Mela is een grote beurs van Assam. Het begon in de 15e eeuw na Christus. Deze mela zou enkele eeuwen geleden door de Ahom-koningen zijn georganiseerd met als doel de huidige politieke situaties van die tijd te bespreken. Jonbeel Mela is de enige beurs ter wereld waar het ruilsysteem nog in de praktijk is. Het wordt gehouden op 30 km van Guwahati, de hoofdstad van de staat. Het is een gemeenschapsmarkt die gedurende 3 dagen wordt gehouden in de tijd van Magh Bihu.

Baishagu-festival:

Baishagu-festival

Het Baishagu-festival is een groot festival van Assam dat wordt gevierd door de stamgemeenschap van Bodos. Het wordt half april gehouden. Dit is rond dezelfde tijd als Baisakhi. De Bodos zijn de grootste gemeenschap van Scheduled Tribes die te vinden zijn in Assam. Ze wonen in districten in Lower Assam zoals Kokrajhar, Bongaigaon, Chirang en anderen.

Naakte Sahara Bhaona:

Bare Saharia Bhaona

Bare Saharia Bhaona wordt exclusief gevierd in Assam. Het is een traditionele vorm van vermaak voor de inheemse bevolking. Deze vorm van entertainment werd voor het eerst geïntroduceerd door Mahapurusha Srimanta Sankardeva. Bare Saharia Bhaona is een traditioneel medium dat wordt gebruikt om religieuze en etnische boodschappen over te brengen aan dorpelingen door middel van entertainment. Het richt zich vooral op de overwinning van het goede op het kwade door de genade van de goden. De karakters van het drama of spel omvatten karakters uit de mythologie, koningen, koninginnen, pionnen, monsters, demonen, goden, oorlogen, soldaten en anderen.

Majuli-festival van Assam:

Majuli-festival van Assam

Het Majuli-festival is een festival dat alleen wordt gevierd in de staat Assam in India. Dit festival wordt gevierd in Majuli, aan de oevers van de rivier de Luit. De rivier de Luit is de schepper van het grootste riviereiland ter wereld. Dit festival wordt jaarlijks gehouden. Het wordt gehouden in een regio die 1,5 kilometer verwijderd is van Garamur, de hoofdstad van Majuli. Het festival duurt vier dagen van 21 november tot en met 24 november.

Assam Thee Festival:

Assam Thee Festival

Het Assam-theefestival is een jaarlijks festival dat nationale en internationale bekendheid geniet. Het wordt in november gehouden in verschillende delen van Assam. Het wordt centraal georganiseerd door de Assam Tourism, Department of the Govt of Assam. De belangrijkste festiviteiten worden gehouden in Jorhat.

Deze festivals benadrukken de geest en het sentiment van Assam. Ze bevorderen broederschap en gemeenschappelijke eenheid.

Afbeeldingsbron: 1, 2, 3, 4, 5, 6 & 7