Бягането е основен и умен начин да отслабнете и да изгорите нежеланите калории. Можете да изгорите около девет до единадесет калории на минута, ако бягате по правилния начин. Това е доста добра сделка за всички хора, които се борят с телата си! Това е много по -добре от бягащите пътеки, главно защото можете да правите нещата по естествен начин.

Най -добрите съвети за бягане за начинаещи

Така че, ако се надявате скоро да станете бегач, можете да се обърнете към тази статия.

Най -добрите съвети за бягане за начинаещи:

Вземете си правилните обувки:

Първото нещо, което трябва да направите, за да бягате като професионалист, е да си вземете подходящите обувки. Те ще предотвратят наранявания и ще ви помогнат да бягате по -бързо, отколкото вероятно можете с нормалните обувки. Така че следващия път, когато излизате за пазаруване, вземете хубав чифт маратонки, за да добавите малко фънк и забавление към рутината си.

Загрявка!

Добрата загрявка е ценна за бегач. Те ще подготвят тялото ви за целия режим на бягане и ще позволят на пулса ви да се повиши бавно. Затова направете малко бързо ходене или леко джогинг, преди наистина да можете да влезете във високите и интензивни рундове.

Не правете твърде много:

Не правете твърде много

Новите бегачи са склонни да бъдат много ентусиазирани от новото си хоби, но винаги трябва да помним, че прекаленото вършене води до наранявания. Не увеличавайте пробега си повече от десет процента на седмица. Ако искате да направите повече, можете също да опитате плуване или колоездене заедно с това.

Направете го интензивно:

Бягането е свързано с интензивност; особено когато става въпрос за отслабване. Вместо да се придържате към средното или средното ниво, научете се да се натискате малко по -далеч. Ето как: Бягайте на едно място за шестдесет секунди и след това увеличете интензивността за следващите тридесет секунди. Трябва да повторите това около 25 пъти, преди да можете да го наречете край.

Бягайте, когато сте празни:

Изследвания и изследвания през годините заявяват, че ако бягате, преди да можете да седнете на масата за вечеря; шансовете ви да отслабнете са по -големи. Те ви помагат да изгаряте повече мазнини и стимулират метаболизма ви до голяма степен.

Няма фитнес? Няма проблем!

Не винаги е възможно да отидете на фитнес. Хората са заети поради забързания си график и работното напрежение. Но кой каза, че наистина се нуждаете от фитнес, за да бягате като фитнес треньор? Можете да направите средата си фитнес. Отидете да бягате до най -близкия парк, тичайте нагоре по стълбите и комбинирайте с клекове, лицеви опори и скокове.

Подправете нещата:

Винаги можете да опитате различни методи, ако ви омръзне една и съща рутина. Опитайте някоя табата или някаква ниска интензивност веднъж седмично. Разнообразните упражнения ще направят тренировката ви забавна и ще ви държат на мили от скуката.

Бягай нагоре по хълмовете:

Ако ви е писнало да бягате по равна земя, направете нещо лудо. Тръгвай нагоре по хълмовете! Той ще изгори десет процента повече мазнини, отколкото да работи на нормална земя. Така ще изгорите допълнително 50 калории. Не е ли готино? И не само това, но и краката и бедрата ви също ще бъдат тонизирани. Не е лошо, нали?

Го съборят:

Интересно японско проучване разкри, че ако разделите 60 -минутното си упражнение на половинки, вашата тренировка ще бъде много по -ефективна. Това, което трябва да направите, е да бягате за тридесет минути сутрин и след това да бягате още тридесет минути вечер. Това ще ви помогне скоро да постигнете целта си и да направите тялото си тънко, във форма и леко.

Съвети за бягане за начинаещи