В детските си книги четем, че здравето е богатство, а болестта проклятие. Първото нещо, необходимо за добро здраве, са редовните физически упражнения. Той помага при храносмилането, дава енергия и по този начин поддържа тялото и ума във форма. Така че можете да преминете през своите работи- физически и психически, без да чувствате никакво напрежение. Мозъкът не може да работи, ако тялото не функционира правилно. Всъщност здравият мозък може да се намира само в здраво тяло. Нещо повече, от какво ще се ползват книжните знания, ако сме здрави и не можем да се упражняваме?

Фитнес упражнения, за да направите тялото си годно

В естествената сила на тази млада възраст може да не усетим последиците от пренебрегването на физическите упражнения. Но рано или късно лезията ще ни бъде върната у дома и тогава ще трябва да съжаляваме за сегашното ни пренебрежение.

Има много записи, които показват, че над 60 възрастни с добра аеробна форма са живели по-дълго от негодни хора на същата възраст, без значение колко телесни мазнини носят. Физическата годност не само понижава нивата на висок холестерол, но също така намалява риска от високо кръвно налягане и остеопороза. Поддържането на тялото ни също намалява риска от развитие на сърдечно -съдови и сърдечни заболявания. Човек с ниско ниво на годност също е свързан с по -дълъг престой в болници след операции, както и увеличава по -големите шансове за други състояния като диабет.

Най -добрата новина е, че можем да обърнем фитнес часовника. Годините могат да бъдат прекъснати, ако увеличим честотата и интензивността на нашите тренировки. Учените знаят, че някой, който упражнява няколко пъти седмично и полага все повече усилия, може значително да намали скоростта, с която физическата им форма естествено намалява с възрастта. Следователно можете да имате ниво на фитнес на някой, който е много по -млад, и здравните перспективи на някой на половината от вашата възраст. Затова трябва редовно да спортуваме. Що се отнася до вида упражнения, които ни подхождат, ние също трябва да се консултираме с нашия експерт по фитнес и да следваме указанията им.

Много от нас често се подвеждат, че по -малкото ядене е полезно за поддържането ни на здраве. Така че ние хапваме строги диети или голяма част от просто листни зеленчуци. Трябва да осъзнаем, че тялото ни се нуждае от всички витамини, калций, желязо и други елементи, за да ни направи здрави. Трябва да се включи добре балансирана диета с протеини и сложни въглехидрати във всяко хранене и лека закуска. Той ни предпазва от претоварване с инсулин. Пилешко, пуешко и нискомаслено гръцко кисело мляко съдържа висококачествени протеини и аминокиселини, които помагат на мускулите да се възстановят след тренировки. Следвайте рутина на балансирана диета, така че да получавате всички важни хранителни вещества еднакво.

диета

Яжте пет пъти на ден, което включва три хранения и две закуски всеки ден. Като добавим, че пет дневни хранения стабилизират кръвната ни захар, така че нямаме луди промени в настроението или глад. Избягвайте рафинираните въглехидрати от вашата диета, тъй като те повишават нивото на кръвната ни захар, което произвежда излишък от инсулин (хормон, който може да бъде отговорен за задържането на мазнините). Така че не трябва да се избягват хляб, бисквити, шоколад, бял ориз и всичко с царевичен сироп или захар.

Пийте вода, когато сте жадни. За стимулация пийте черно кафе и ако искате да се възползвате, предпочитайте водка мартини или подобна несмесена, проста напитка. Избягвайте сокове, ванилови лате, мохито и други газирани напитки, тъй като всички те съдържат ненужна захар и калории.

Започнете да правите поне основните упражнения. Дори по време на работа има смисъл да се разтягате, тъй като те нито се намесват в работния ви график, нито успяват да ни предпазят от малко проблеми. Може да не осъзнаете важността на разтягането, докато не започнете да получавате болки в гърба поради дългите часове на седене в офиса. По -долу са показани някои упражнения за това как да направите тялото си годно?

• Движение на врата:

Просто преместете врата си нагоре и надолу, последвано от завъртане наляво и надясно.

• Разтягане на ръката:

Изнесете ръцете напред с длани обърнати навън и се протегнете.

• Разтягане на гърба:

Двете ръце на гърба, докато седите на стола си и се разтягате.

• Рамене на раменете:

Това ще отпусне раменете ни.

• Мигане на очите:

В идеалния случай трябва да затворите очи за 20 секунди и да погледнете встрани от екрана, ако седите пред компютъра си повече от половин час.

• Разтягане на крака:

Докато седите на стола си, просто повдигнете краката си успоредно на пода.

И се качете по стълбите, вместо да използвате асансьори, поне докато слизате, ако не се изкачвате.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.