Когато хората избират да водят здравословен начин на живот, това често се дължи на причините, които очаквате. По -секси тяло, по -добро здраве и по -дълъг живот са общи цели, които хората преследват. Те са най -очевидните ползи, които получавате, като правите жертви чрез диета, упражнения и лични навици.

Но макар това да са най -очевидните предимства, те не са всичко, което получавате. По -долу ще изброим някои допълнителни ползи, които печелите от воденето на здравословен начин на живот, и ще обсъдим някои начини, по които можете да ги използвате във ваша полза.

Вие ставате ролеви модел за други хора:

Никога не подценявайте нивото на влияние, което можете да имате върху живота на някого, и как вашите действия могат да вдъхновяват действията на другите.

А проучване от екипа на Behavioral Insights доказа колко голяма сила може да има един модел за подражание. Те са изучавали 11 000 ученици с ниски доходи и по-малко привилегировани ученици наближаваща университетска възраст, които е малко вероятно да посещават университет. Те изпратиха две окуражителни писма от студенти от същия произход до част от тези 11 000. Три пъти повече студенти от групата, които са получили писма, са подали заявления до университети, отколкото групата, която не е получила.

Водейки здравословен начин на живот, можете да бъдете жив завет, който вдъхновява другите да станат здрави. Това важи особено за вашите деца, които според Psychology Today моделират поведението си след родителите си в 63% от случаите, когато признават, че имат модел за подражание.

Това може да доведе до нова кариера:

Чрез здравословния си начин на живот несъмнено сте събрали много страхотни съвети за упражнения, диета и изграждане на умствена устойчивост, които ви позволяват да успеете. Защо не поставите този опит да работи за другите и да спечелите малко пари едновременно?

Има много възможности за кариера, от които можете да избирате. Minq.com съобщи, че най -добрите работни места за здравни експертизи включват:

  • Диетолог или диетолог
  • Инструктор по йога
  • Медицинска сестра
  • Масажист
  • Хиропрактик
  • Личен треньор по фитнес

Ако нормалната работа в офиса не е вашето нещо, можете да помислите и за частни консултации или блогове, за да споделите здравния си опит. И двата варианта биха ви донесли прилична заплата и нито един от тях не е труден за започване. Просто трябва да настроите домейн, да създадете уебсайт, да качите вашите идентификационни данни и сте готови да започнете да правите разлика.

Подобрена памет:

Живеем в свят, който е постоянно в движение и когато поминъкът ви зависи от способността ви бързо да си припомняте информация, не можете да си позволите да оставите ума си да се изплъзне. Независимо дали сте осъзнали това или не, вашият здравословен начин на живот всъщност има способността да подобри както дългосрочната, така и краткосрочната ви памет.

Защо е така?

Медицинското училище в Харвард обяснява, че паметта се основава на три отделни процеса: кодиране, запис и извличане. Получавате информация по време на фазата на кодиране, съхранявате я по време на фазата на запис и след това изтегляте от банките си по време на фазата на извличане.

Повечето загуби на паметта са резултат от химически дисбаланс, който възниква, когато навършим 50 -те си години. Тези дисбаланси възпрепятстват в различна степен трите процеса. Здравословното хранене и упражненията могат да помогнат за забавяне и предотвратяване на тези химически дисбаланси и подобряване на познавателната ни функция.

Можете да се възстановите по -бързо от наранявания и заболявания

Въпреки че може би не сте знаели за това, здравословният начин на живот всъщност насърчава по -бързото излекуване от нездравословния начин на живот. Причините за това са няколко.

Плътност на костите и мускулите

Когато тренирате дори само 180 минути седмично, можете да окажете огромно влияние върху скоростта на регенерация на костите и мускулите след нараняване. Проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, установи, че в проучвателна група от жени две сесии на силови съпротивителни тренировки седмично в продължение на една година не само предотвратяват загубата на костна маса, но всъщност спомагат за подобряване на костната плътност.

Намалява подуването и възпалението

Поддържането на здравословен начин на живот също може да ви помогне да се излекувате по -бързо, като намалите количеството подуване, което изпитвате. Според д-р Марк Хайман, директор на Центъра UltraWellness, възпалението е основната причина за почти всички дългосрочни заболявания.

Възпалението може да бъде измерено чрез натрупване на С-реактивни протеини (CRP). Когато тялото ви реагира на нараняване, то започва да генерира по -висока степен на CRP, за да преодолее свойства като лоша диета и липса на упражнения.

Хората, които поддържат активен и здравословен начин на живот, обикновено изпитват по-малки натрупвания на CRP. Това води до по -малко подуване, по -бързо заздравяване и още по -малко болка.

Винаги е правилното решение

Това са само няколко примера за някои от скритите ползи от здравословния начин на живот. Мога да кажа още, но схващате идеята. Най -важното, което разбирате, е, че воденето на здравословен начин на живот винаги е правилното решение, поради всички тези причини и повече.

За да можете да вдъхновите другите, да развиете набор от търговски умения и да се възстановите бързо от наранявания, режимът на диета и упражнения винаги си заслужава жертвата. Не можете да поставите цена на здравето и можете да го замените с пари, хубава къща или страхотен брак. Това наистина е най -сигурната инвестиция, която можете да направите.