Als u een gezondheidsliefhebber bent, moet u al bekend zijn met groene thee. Maar heb je ooit gehoord van groene koffie? Ja! Dat lees je toch! Groene koffie is een andere variant van de gewone koffie en vindt langzaam zijn weg naar de reguliere markt. Het consumeren van groene koffie om af te vallen is de nieuwste rage geworden onder de jongere generatie, en er zijn een paar wetenschappelijke redenen om deze populariteit te ondersteunen.

In dit artikel gaan we dieper in op het verband tussen groene koffie en gewichtsverlies, samen met de bereidingswijze, voordelen, bijwerkingen en de beste groene koffiemerken op de markt.

inhoudsopgave:

 • Is groene koffie echt nuttig voor gewichtsverlies??
 • Groene koffie gebruiken om af te vallen?
 • Aanbevolen dosering van groene koffie per dag
 • Groene koffie maken om af te vallen
 • Is groene koffie goed voor zwangere vrouwen en kinderen??
 • Groene koffie versus groene thee: wat is beter voor gewichtsverlies??
 • Top 5 beste groene koffie voor gewichtsverlies
 • FAQ

Groene koffie voor gewichtsverlies

Is groene koffie echt nuttig voor gewichtsverlies??

Groene koffie wordt bereid van de rauwe en ongebrande bonen van de koffieplant. Volgens een onderzoek bevat groene koffie-extract (GCE) twee hoofdbestanddelen: cafeïne en chlorogeenzuur, die de vetopname kunnen remmen en het vetmetabolisme in de lever kunnen activeren (1). Ook hebben bepaalde experimenten met muizen aangetoond dat chlorogeenzuur behoorlijk effectief is in het verlagen van cholesterol- en triglyceridenspiegels (2).

Deze experimenten zijn echter niet voldoende om te beweren dat groene thee-extract kan worden gebruikt als hulpmiddel bij het afvallen. De onderzoeken zijn uitgevoerd met beperkte monsters die de werkzaamheid en veiligheid van groene thee-extract voor het verminderen van het gewicht bij mensen niet kunnen bevestigen (3).

Hoe groene koffie te gebruiken voor gewichtsverlies??

Er zijn twee manieren om groene koffie te consumeren om af te vallen: groene koffiedrank en groene koffie-extractsupplementen.

1. Groene koffiedrank

Groene koffie kan worden bereid door de groene koffiebonen in heet water te trekken. Het resultaat is een groengekleurde heldere vloeistof met een unieke kruidengeur en smaak, in tegenstelling tot de aromatische zwarte koffie. Omdat de bonen rauw en ongebrand zijn, is het moeilijk om er gemalen poeder van te maken. Degene die je op de markt krijgt, vriesdroog de bonen, dehydrateer ze en maak er een grof poeder van.

Groene koffie bevat een iets hoger percentage cafeïne dan de zwarte variant. De manier om de bijwerkingen te voorkomen, is door de inname van deze drank te beperken of door te kiezen voor een cafeïnevrije variant.

2. Groene koffiesupplementen

Een andere beste manier om groene koffie te gebruiken om af te vallen, is door supplementen te nemen. Groene koffiecapsules bevatten grote hoeveelheden chlorogeenzuur en behoeden je ook voor de onaantrekkelijke smaak van de oplosdrankvorm. U kunt deze pillen echter niet innemen zonder de arts te raadplegen, aangezien een overdosis kan leiden tot veel gezondheidsrisico’s.

Aanbevolen dosering van groene koffie per dag

De dosis groene koffie is afhankelijk van leeftijd, gezondheidstoestand en meer, er is geen duidelijke bepaling over de aanbevolen dagelijkse dosering groene koffie voor gewichtsverlies. Maar in één onderzoek kregen patiënten een dosering van 400 mg groene koffie-extract per dag toegediend en ondervonden geen bijwerkingen (4).

Voor de zekerheid kunt u uw inname van groene koffie beperken tot 200-400 mg per dag. Dit kan gelijk staan ​​aan het nemen van 2-3 kopjes groene koffiedranken per dag.

Groene koffie maken om af te vallen?

Groene koffie kan worden bereid met hele groene koffiebonen, poeder of extract dat op de markt verkrijgbaar is. Hier zijn de stappen om een ​​kopje verse groene koffie te bereiden om af te vallen:

Ingrediënten:

 • Groene koffie hele bonen of poeder
 • Water

Voorbereidingsmethode:

 • Neem wat groene koffiebonen en week ze een tijdje in water
 • Sla deze stap over als u groene koffiepoeder gebruikt
 • Kook nu wat water en voeg de geweekte zaden of poeder toe
 • Kook gedurende 10 minuten en roer af en toe
 • Zet het vuur uit en laat de vloeistof een tijdje met rust
 • Filter de koffie en consumeer hem meteen

OPMERKING: Als u groene koffie-extract gebruikt, voegt u het toe aan een kop heet water en roert u het om het onmiddellijk te consumeren.

Serveersuggestie: Groene koffie heeft geen inherente smaak en het is aan te raden om wat honing of andere smaakstoffen toe te voegen om van de drank te genieten.

Is groene koffie goed voor zwangere vrouwen en kinderen??

Er zijn geen grote klinische onderzoeken uitgevoerd om de veiligheid van groene koffie bij zwangere vrouwen en kinderen te begrijpen. Groene koffie bevat grote hoeveelheden cafeïne, wat over het algemeen niet wordt aanbevolen tijdens de zwangerschap. Ook kunnen kinderen bijwerkingen ervaren met kleine doses cafeïne. Daarom kunnen kinderen en vrouwen die zwanger zijn en borstvoeding geven beter wegblijven van groene koffie om ongewenste risico’s te voorkomen.

Groene koffie versus groene thee: wat is beter voor gewichtsverlies??

Is groene koffie beter dan groene thee om af te vallen? Dit is een nooit eindigend debat omdat beide dranken hun eigen gezondheidsvoordelen hebben. Groene thee is rijk aan antioxidanten en cafeïne, die het metabolisme kunnen stimuleren door de thermogenese te verhogen. Er zijn tal van onderzoeken om te bewijzen dat groene thee gewichtsverlies kan ondersteunen door de vetoxidatiesnelheid tijdens het sporten te verhogen.

Als het gaat om groene koffie, is er minimale informatie beschikbaar over hoe het gewichtsverlies veroorzaakt. Een veel voorkomende theorie is dat groene koffie chlorogeenzuur bevat dat vetverlies in het lichaam kan bevorderen, terwijl het hoge cafeïnegehalte gewichtsvermindering kan ondersteunen.

Dus zowel groene thee als groene koffie kunnen gewichtsverlies bevorderen en hebben ook hun eigen reeks bijwerkingen!

Top 5 beste groene koffie voor gewichtsverlies

Ben je van plan je ochtend kopje koffie of thee te vervangen door groene koffie? Hier zijn enkele van de meest vertrouwde groene koffiemerken voor gewichtsverlies in India:

1. Sinew Nutrition Groene koffiebonenpoeder

Sinew Nutrition Groene Koffiebonen Poeder

NU KOPEN

Sinew Arabica Green Coffee Beans-poeder is een 100% authentiek en onvervalst product dat afkomstig is van het bedrijf HealthGenieIndia. De bonen zijn afkomstig van biologische boerderijen en onder hygiënische omstandigheden bereid. Dit groene koffiepoeder is cafeïnevrij en ongebrand om de maximale hoeveelheid chlorogeenzuur te behouden voor het ondersteunen van gewichtsverlies.

2. Neuherbs biologische groene koffie

Neuherbs Biologische Groene Koffie

NU KOPEN

Neuherbs Groene koffie is een ander beste merk dat verse en ongebrande bonen aanbiedt. Het is 100% biologisch en bevat de maximale hoeveelheden chlorogeenzuur. Het merk biedt ook een gratis dieetadvies om je fitnessdoelen te bereiken.

3. Wellona groene koffiebonen extract

Wellona Groene Koffiebonen Extract

NU KOPEN

Het Wellona Groene Koffieboon-extract wordt geleverd in de vorm van capsules voor gebruiksgemak. Elke fles bevat 60 donkergroen gekleurde capsules, die slechts 20 mg cafeïne bevatten, in tegenstelling tot gewone koffie. Onderzoek bevestigt ook dat de Wellona-capsules voor groene koffie-extract effectief waren in het bevorderen van lichaamsvet en gewichtsverlies.

4. GreenBrrew Instant groen koffiepoeder

Greenbrrew Oploskoffie Poeder

NU KOPEN

Als u op zoek bent naar een kopje groene oploskoffie, dan is dit het beste product op de markt. De GreenBrrew Green Coffee wordt geleverd in een doos van 20 zakjes Natural Instant Coffee. Je kunt de inhoud van elk sachet gewoon in een kop heet water gieten en binnen enkele minuten genieten van een smakelijk brouwsel.

5. Vihado Nutrition Groene Koffiebonen Poeder

Vihado Nutrition Koffiebonen Poeder

NU KOPEN

Vihado Groene Koffiebonen Poeder is een 100% veilig en biologisch product dat gewichtsbeheersing ondersteunt. Het is verrijkt met antioxidant GCA-poeder voor het verbeteren van de immuniteit en het stimuleren van het metabolisme. Omdat het geen toevoegingen bevat, kunt u er zeker van zijn dat u maximaal profiteert van dit poeder.

Dus mensen! Ben je van plan om groene koffie te gebruiken om af te vallen? Als u het al bent gaan gebruiken, laat ons dan uw ervaringen en resultaten met ons weten. Blijf ons ook op de hoogte houden van interessante recepten van groene koffie om het interessanter en smakelijker te maken!

VRIJWARING: Dit artikel is uitsluitend voor informatieve doeleinden geschreven en beveelt geen groene koffie aan voor gewichtsverlies of een van de hierboven genoemde producten. De inhoud is op geen enkele manier bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of afslankbehandeling. Gewichtsverlies moet worden bereikt door middel van een goed dieet en een juiste levensstijl en de resultaten kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ’s):

1. Kan ik groene koffie drinken op een lege maag??

Het consumeren van een cafeïnerijke drank zoals groene koffie op een lege maag kan de afgifte van maagzuur veroorzaken. Dit kan leiden tot een branderig gevoel in de maag, zure oprispingen en zweren. Experts raden daarom aan om tussen de maaltijden door groene koffie te consumeren om de eetlust te onderdrukken en gewichtsbeheersing te ondersteunen.

2. Hoe smaakt groene koffie??

Groene koffie wordt gemaakt van ongebrande, rauwe bonen en heeft niet het karakteristieke koffiearoma. In feite beschouwen mensen dit meer als kruidenthee dan als koffie vanwege de bereidingswijze en de bereikte output. Dus als je een aromatisch koffiebrouwsel verwacht, ben je misschien een beetje teleurgesteld!

3. Zijn er nog andere voordelen van het drinken van groene koffie??

Welnu, er zijn enkele minimaal uitgevoerde onderzoeken die aantonen dat groene koffie de eetlust kan onderdrukken, de bloedsuikerspiegel kan handhaven en ook kan helpen bij het beheersen van hypertensie. Er is echter niet genoeg bewijs beschikbaar om deze uitspraken te ondersteunen en het kan zijn dat we moeten wachten op meer experimenten om hetzelfde te bevestigen!