De Acai-bes is een paarse druif die wordt gekweekt van Acai-palmbomen uit inheemse plaatsen zoals bossen in Zuid-Amerika en Midden-Amerika. Acai-bes wordt verondersteld een van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld te zijn. Deze bessen bevatten anthocyanen en flavonoïden. Anthocyanines zijn verantwoordelijk voor de kleur van de bes, d.w.z. rode, paarse en blauwe tinten. Over het algemeen zien we dat het voedsel dat rijk is aan anthocyanines – zoals bosbessen, rode druiven, rode wijn en acai – zeer sterk gekleurd is, variërend van diep paars tot zwart. Acai-bes is goed voor gewichtsverlies en anti-veroudering.

Studies tonen aan dat deze bessen antioxidanten bevatten die celvernieuwing en bestaande cellen tegen beschadiging bevorderen. Cellen worden beschadigd door schadelijke radicalen in het lichaam. Het bestrijdt ook verschillende ziekten.

Hoe acaibes te helpen bij het afvallen

Voordelen van Acai Berry voor gewichtsverlies:

1. Het bevat antioxidanten:

Nu hoef ik niet te vertellen wat antioxidanten doen. Het is erg goed voor de huid. De huid ademt de overvloedige toevoer van antioxidanten in. Anti-aging is een goed voordeel. De acaibes bevat antioxidanten. Van antioxidanten is bekend dat ze schadelijke moleculen bestrijden, ook wel vrije radicalen genoemd. Aanwezigheid van ontelbare vrije radicalen kan schade aan menselijke weefsels veroorzaken en leiden tot verschillende soorten medische aandoeningen zoals hartaandoeningen, kanker enz..

Het antioxiderende voordeel van acaibessen komt van de dieppaarse pigmentkleur. Deze kleuren zijn ook vergelijkbaar met andere donkere bessen zoals bosbessen en bramen. Het pigment bevat anthocyanines, een krachtige klasse van fytonutriënten – voedzame componenten van planten – wat resulteert in de productie van antioxidanten. Studies tonen aan dat voedingsmiddelen die anthocyanines bevatten sterke rode, blauwe of paarse kleuren hebben. Het vermindert de productie van radicalen waardoor de huid er oud uitziet.

2. Vermogen om te vechten tegen ziekten:

De antioxidanten die in de bes aanwezig zijn, hebben celvernieuwende eigenschappen en bestrijdt ziekten zoals kanker en hartaandoeningen, artritis, ontgifting, erectiestoornissen met hoog cholesterolgehalte.

3. Voorkomt stressvolle situaties:

Een ander voordeel van deze bes is dat het een persoon voorbereidt op situaties van hoge stress. Anthocyanines voorkomen dat het lichaam stressoren en een zeer stressvolle situatie voorkomt.

4. Verminder gewichtsverlies:

Acai-bes heeft de eigenschap om overtollige kilo’s kwijt te raken en gewichtsverlies te stimuleren.

5. Vermindert de eetlust:

Acai-bes vermindert de eetlust en verhoogt de energie en bevordert zo gewichtsverlies. Omdat de vrucht erg zoet lekker is, dooft het de zoetekauw van een persoon. Het houdt de maag langer vol en voorkomt dat iemand buiten onbewerkt en junkfood eet.

6. Versnelt het metabolisme:

Acai-bes versnelt de stofwisseling en helpt je bij het bereiken van een plattere buik. Verhoging van de stofwisseling resulteert in de omzetting van vet in energie.

7. Anti-inflammatoire eigenschappen:

Het bestrijdt ontstekingen die verband houden met een groot aantal gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, beroertes, kanker enz..

8. Donkere gepigmenteerde kleur:

Donker gepigmenteerde kleur geeft aan dat de bes vol zit met voedingsstoffen.

9. Aangeprezen in sommige producten en supplementen voor gewichtsverlies:

De supplementen zijn zowel online als op de markt verkrijgbaar. Studies zeggen dat acaibes helpt om gewicht te verliezen en de eetlust onder controle te houden. Er zijn nog steeds onderzoeken gaande wat het mechanisme is achter Acai-bes dat helpt bij het afvallen?.

10. Vezels en hart-gezond voedsel:

Omdat het vezels bevat, helpt het bij het handhaven van een zeer gezond dieet en dus bij het afvallen.

Naast de dagelijkse consumptie van Acai-bessen moet men ook de inname van dikmakend en calorisch voedsel in hun dieet verminderen om extra vet en kilo’s te verliezen.

acaibes voor gewichtsverlies