Fit kijken en blijven is een noodzaak geworden. Omdat veel mensen kiezen voor gewichtsverlies, komen er veel onderzoeken naar voren om dit standpunt te ondersteunen. Wie wil er nu niet onnodig vet uit zijn lichaam verliezen? Mensen zijn zeer gezondheidsbewust geworden, omdat ‘fit zijn’ de nieuwste mantra voor succes is, en een gezond lichaam zal geen groot aantal ziekten zijn. Junkfood is een onderdeel geworden van ieders leven, zowel kinderen als volwassenen. Het is een uitdaging om gewicht te verliezen dat wordt verkregen door het consumeren van gefrituurd vetmestend onbewerkt voedsel en bevroren voedsel. Het leidt tot zwaarlijvigheid en is op lange termijn zeer schadelijk. Zich overgeven aan gezond voedsel verhoogt het gezondheidsquotiënt en het consumeren van melk is de beste manier om gewicht te verliezen.

inhoudsopgave:

  • Is melk goed voor vetverlies??
  • Soorten melk voor gewichtsverlies
  • Hoe helpt melk bij gewichtsverlies??
  • Hoe u melk in uw dieet kunt opnemen??

Is melk goed voor vetverlies??

Melk is niet alleen een gemiddelde drank in India. Het wordt beschouwd als een drankje met zijn desi-magie. Melk wordt vaak een complete maaltijd genoemd met veel voedingsstoffen die samen met gewichtsverlies een essentiële rol spelen in de algehele ontwikkeling van ons lichaam. Fitnessliefhebbers en voedingsdeskundigen over de hele wereld beschouwen melk als een gezonde en natuurlijke manier om af te vallen. Eén glas melk heeft de voedingsstoffen om je botten te versterken, je immuniteit te vergroten en af ​​te vallen.

Hoe melk te gebruiken voor gewichtsverlies?

Soorten melk voor gewichtsverlies:

Iedereen wil afvallen, maar de sleutel is om meer calorieën te verbranden dan we binnenkrijgen. Dit kunnen we bereiken door melk aan je dieet toe te voegen. Volle melk kan wonderen doen voor gewichtsverlies. Hier zijn enkele soorten melk verkrijgbaar.

1. Sojamelk:

Sojamelk wordt bereid uit gemalen sojabonen. Het is een uitstekend alternatief voor mensen die lactose-intolerant of veganist zijn. Het heeft vetverbrandende vitamines en verhoogt het metabolisme om effectief vet te verbranden.

2. Amandelmelk:

Amandelen zijn in zeer geringe hoeveelheden aanwezig in amandelmelk. Het bevat dus geen grote hoeveelheden calorieën die amandelen hebben. Het toevoegen van amandelmelk is een uitstekende optie voor mensen die allergisch zijn voor soja, veganist zijn en in vorm willen komen.

4. Magere melk:

Magere melk is vetvrij of bevat minder dan 0,5 gram vet. Het is een perfecte optie voor gewichtsverlies voor mensen die niet op zoek zijn naar veganistische opties.

5. Koemelk:

Het vetgehalte in koemelk is lager in vergelijking met buffelmelk. Het is lichter en licht verteerbaar. Koemelk helpt het lichaam calorieën te verbranden door de vetstofwisseling te verhogen.

Hoe helpt melk bij gewichtsverlies?:

Dit zijn de voordelen van melk en hoe het helpt om onnodig vet uit je lichaam te verliezen.

1. Verhoogt het metabolisme:

Melk is een drank die zowel door kinderen als volwassenen in een of andere vorm wordt geconsumeerd. Het verhoogt de snelheid van het metabolisme in het lichaam. Daarbij wordt het opgeslagen vet in het lichaam gebruikt en omgezet in energie. Elk glas melk bevat veel calcium, gezonde vetten, calorieën en eiwitten. Deze voedingsstoffen stimuleren de stofwisseling en houden je actief. Het helpt je ook om gezond en veel sneller af te vallen. (1)

2. Het houdt je verzadigd:

Een gezond ontbijt is de sleutel tot een gezond leven. Drink een glas warme melk samen met een gezond ontbijt om je maag vol te houden. Het is mogelijk vanwege de eiwitten in melk die langer nodig hebben om te verteren. Daarbij zou je niet willen knabbelen op dikmakende, suikerrijke voedingsmiddelen, die je lichaam vullen met ongewenste calorieën.

3. Uitstekende bron van vitamine D:

Vitamine D wordt ook wel de zonnevitamine genoemd, omdat de productie ervan afhangt van de blootstelling van ons lichaam aan zonlicht. Sommige studies suggereren dat mensen met een tekort aan vitamine D de mensen zijn met een hoge BMI. Het aanvullen van ons lichaam met een natuurlijke bron van vitamine D kan leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies. Melk is een uitstekende bron van vitamine D en helpt ons daarom in het algemeen bij het afvallen. Vul met een glas melk en houd extra lichaamsvet op een afstand. (2)

4. Calciumrijk:

Melk is rijk aan calcium. Het houdt de botten en tanden gezond. Sommige onderzoeken bewijzen dat de inname van calcium helpt bij het afvallen. Calcium zorgt voor een kleine verhoging van de thermogenese, de kerntemperatuur van het lichaam. Het stimuleert de stofwisseling, waardoor ons lichaam onnodig vet verbrandt. Maak een glas warme melk voor jezelf en voorkom dat je extra kilo’s aankomt. (3)

5. Rijk aan eiwitten:

Eiwitten zijn elementaire eenheden van ons lichaam en hebben verschillende functies. Melk, een rijke bron van eiwitten, levert energie om de hele dag door te werken. (4) Eiwit speelt een prominente rol bij het herstel van de lichaamsspieren. Ook voorkomt het elke dag consumeren van melk onnodige trek in voedsel. Melk verhoogt hormonen die de eetlust verminderen en verlaagt de niveaus van de hongerhormonen

6. Het heeft geconjugeerd linoleenzuur:

Studies tonen aan dat geconjugeerd linoleenzuur in melk kan helpen bij het verbranden van vet. Dit zuur helpt zwaarlijvige mensen om gewicht te verliezen door de spiermassa te vergroten. Velen van ons vermijden zuivel als we willen afvallen. Maar melk is een betere optie dan veel andere dranken die op de markt verkrijgbaar zijn. Elke dag 2 glazen melk drinken heeft naast gewichtsverlies ook verschillende gezondheidsvoordelen. Naast het scherp houden van je hersenen, houdt het je lichaam fit. Je wordt niet dik als je regelmatig goed traint.

7. Houdt je gehydrateerd:

Melk is erg goed in het hydrateren van je lichaam. Milke heeft een punt hoger dan water omdat het langer vasthoudt dan water. Bovendien levert melk essentiële voedingsstoffen, waaronder calcium, eiwitten en vitamine B. Het is een betere en gezondere vervanging voor veel kunstmatig gearomatiseerde dranken. De elektrolytenbalans in ons lichaam wordt gevoed door natrium en kalium in melk. Melk is geen vervanging voor een gezonde inname van water, maar het toevoegen van een uitgebalanceerde hoeveelheid vloeistof kan je lichaam helpen hydrateren.

8. Melk drinken na een training:

Melk of dranken met melk drink je het best na een training in plaats van voor of tijdens het sporten. Eiwitten, koolhydraten en vet in melk hebben meer tijd nodig om te verteren. Melk is een perfecte drank wanneer u op weerstand gebaseerde trainingen uitvoert, omdat het de spiermassa vergroot en u lichaamsvet kunt verliezen. Je kunt jezelf rehydrateren met een glas melk na een zware training, omdat het spiereiwitten verhoogt. Soms resulteert massale training in weefselbeschadiging, melk bevat de essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor weefselherstel.

9. ‘s Nachts melk drinken:

Het soort dag dat je kunt hebben, hangt af van hoe goed je de vorige nacht hebt geslapen. Een glas warme melk zou helpen om beter te slapen. Ook in onze slaap verbranden we calorieën. Met een goede nachtrust kun je meer calorieën verbranden. Maar je moet gewone melk drinken zonder witte suiker of andere smaken toe te voegen voor effectief gewichtsverlies. Een glas melk heeft een gezonde dosis tryptofaan en calcium, waar je goed van slaapt.

Hoe melk in uw dieet op te nemen?:

  • Net als elke andere drank voor gewichtsverlies, is melk effectief voor gewichtsverlies met een goed trainingsregime en een goed afgerond dieet.
  • Een gewone kop melk bevat 150 calorieën, terwijl magere melk ongeveer 83 calorieën bevat
  • Gewone melk is het beste voor gewichtsverlies in plaats van gearomatiseerde melk, die meer calorieën bevat dan nodig is.
  • Je kunt melk toevoegen aan ontbijtgranen, samen met wat fruit voor het ontbijt.

Met de overvloed aan voordelen van melk en hoe het helpt bij gewichtsverlies, kan niet iedereen van die voordelen profiteren. Voor mensen met lactose-intolerantie of veganist zijn er alternatieven. Dus voeg melk toe aan je dieet en verlies op een gezonde manier! Laat ons weten hoe melk heeft gewerkt voor uw afslankregime.