Wie wil er niet afvallen? We willen er allemaal goed uitzien, fit blijven en ons goed voelen aan het eind van de dag. Maar afvallen voor een perfect figuur kan afmattend zijn met het drukke leven dat we leiden, sporten, op dieet gaan, het voedsel opofferen waar je van houdt; al deze zijn niet zo eenvoudig als ze lijken te zijn. Te veel gewicht leidt tot verschillende problemen die verband houden met obesitas, vermoeidheid, lage activiteit, en de lijst is eindeloos. Wat als er een magische drank is die helpt bij het afvallen? Ja! Het is mogelijk. Oolong-thee verhoogt de stofwisseling van het lichaam, wat helpt bij het afvallen. Het helpt onze energie op peil te houden tijdens fysieke activiteiten. Hoe hoger de stofwisseling, u kunt sneller afvallen.

Vandaag gaan we het hebben over veelbesproken oolongthee en hoe het helpt bij het afvallen.

inhoudsopgave:

 • Wat is Oolong-thee??
 • Is Oolong-thee goed voor gewichtsverlies??
 • Hoe Oolong-thee gewichtsverlies bevordert??
 • Hoe Oolong-thee helpt bij het afvallen??
 • Gemakkelijke doe-het-zelfrecepten om Oolong-thee te bereiden voor gewichtsverlies
 • Beste tijd om Oolong-thee te drinken om af te vallen
 • Bijwerkingen van Oolong-thee
 • Top 10 Oolong-theemerken voor gewichtsverlies

Oolong-thee voor gewichtsverlies

Wat is Oolong-thee?:

Oolong-thee is een Chinese thee die traditioneel wordt gewonnen uit bladeren van de Camellia sinensis-plant. Het oxidatieproces is slechts gedeeltelijk in oolongthee. Groene thee en zwarte thee zijn ook afkomstig van dezelfde plant, behalve dat de verwerking van de bladeren voor elk brouwsel anders is. Alle theebladeren bevatten enzymen die een chemische reactie veroorzaken die oxidatie wordt genoemd. Oolong thee heeft een oxidatieproces tussen groene thee en zwarte thee; het is gedeeltelijk geoxideerd. Het is verantwoordelijk voor de kleur en karakteristieke smaak van oolongthee. De kleur van de bladeren varieert echter tussen verschillende merken, variërend van groen tot donkerbruin. (1)

Is Oolong-thee goed voor gewichtsverlies:

Oolong-thee wordt geplukt en onder de zon gedroogd, gedeeltelijk geoxideerd voordat ze worden gedraaid of gekruld. Omdat het gedeeltelijk geoxideerd is, behoudt het veel van zijn antioxiderende en lipidenverlagende eigenschappen. De antioxidanten helpen schadelijke vrije zuurstofradicalen op te ruimen, waardoor u kunt afvallen.

Hoe Oolong-thee gewichtsverlies bevordert?:

 • Oolong-thee heeft ontstekingsremmende eigenschappen en polyfenolen die helpen bij het afvallen.
 • Er is een toename van 10% in uw stofwisseling, buikvet verbranden. Oolong-thee bevat cafeïne en Epigallo Catechins Gallate (EGCG), die samen de vetoxidatie versnellen.
 • Oolong-thee reguleert de LDL-receptoren in de lever door het slechte cholesterol in je lichaam te verminderen.
 • U kunt diabetes voorkomen door regelmatig oolongthee te drinken. Oolong-thee remt een enzym alfa-glucosidase, dat verantwoordelijk is voor de opname van glucose in de dunne darm.
 • Gewichtsverlies gaat over het besteden van de energie die je hebt opgedaan met voedsel. Oolong-thee kan het lichaam helpen vet te verbranden en gewichtsverlies te bevorderen.
 • Oolong-thee verhoogt de pH-waarde van het spijsverteringskanaal en verbetert het spijsverteringsproces. Het voorkomt maagzweren, bacteriële infecties en zure reflux.
 • Oolong-thee is een calorievrije drank en is verkrijgbaar in verschillende smaken. Daarom kun je drinken zonder je zorgen te maken over calorieën.

Hoe Oolong-thee helpt bij het afvallen?:

1. Verhoogt het metabolisme:

Verschillende antioxidanten verhogen het metabolisme dat helpt bij het bestrijden van tal van chronische ziekten. Dus naarmate het metabolisme toeneemt, wordt afvallen gemakkelijk. Cafeïne helpt ook de stofwisseling van het lichaam. Daarbij helpt het ons om een ​​bepaald doel sneller te bereiken, omdat het lichaam meer energie produceert om ernaartoe te werken. Het heeft ook een uitstekend aroma; het heeft een smaak waarbij het consumeren van 3-4 kopjes per dag het metabolisme stimuleert. Gebruik honing in plaats van witte suiker of kunstmatige zoetstoffen om effectief af te vallen. (2)

2. Helpt lichaamsvet te verbranden:

Oolong-thee heeft een overvloed aan antioxidanten die helpen om vet efficiënter te verbranden dan welke andere drank dan ook. Het helpt buikvet te verminderen, samen met slappe delen van je lichaam. Oolong-thee bevat polyfenolen die gewichtsverlies veroorzaken en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het bevat cafeïne en Epigallo Catechines (EGCG) die samenwerken om de vetoxidatie te versnellen.

3. Rijk aan antioxidanten:

Oolong thee heeft antioxidanten in overvloed. Het bevat ook vitamines en mineralen die nodig zijn voor een gezond lichaam. Vitaminen A, B, C, E en K en mineralen zoals calcium, mangaan, koper, caroteen, selenium en kalium. De ontgiftende alkaloïden in deze thee, zoals foliumzuur en niacinamide, helpen je lichaam te ontgiften door onnodige gifstoffen te verwijderen. (3)

4. Een calorievrij drankje:

Oolongthee bevat weinig tot geen calorieën. Het is een fantastische vervanger voor verschillende dranken die veel calorieën bevatten. Het kan de honger stillen en zorgt ervoor dat we ons de hele dag fris en actief voelen. Inname van meer dan noodzakelijke calorieën bouwt onnodig vet in ons lichaam op. Voeg oolong-thee toe aan je dagelijkse routine en start het proces van afvallen.

5. Verbetert de gezondheid van het hart:

Regelmatige consumptie van antioxidanten in oolongthee kan bij sommige mensen het risico op hartaandoeningen, beroertes en hoge bloeddruk helpen verminderen. Het is nuttig bij het reguleren van de bloeddruk. Cafeïne in oolongthee kan bij sommige mensen de bloeddruk enigszins verhogen. Maar dit effect heeft de neiging af te nemen bij regelmatige consumptie van cafeïne. (4)

6. Voorkomt eczeem & Verbetert de gezondheid van de huid:

Oolong-thee is een verademing voor mensen die last hebben van huidallergieën. We moeten vooral rekening houden met dermatitis, omdat het behoorlijk gênant kan zijn. Sommige onderzoeken suggereren dat oolongthee anti-allergene antioxidanten bevat die ontstekingen verlichten. Het maakt je huid ook stralend en jeugdig. Voor langetermijnresultaten kunt u zes maanden lang driemaal daags oolongthee drinken. Door vrije radicalen in je lichaam te bestrijden, kan oolongthee allergische reacties onderdrukken. Oolong-thee helpt ook bij de behandeling van acne, rimpels en andere tekenen van veroudering. (5)

7. Diabetesmanagement:

Sommige onderzoeken suggereren dat het routinematig drinken van vijf tot zes kopjes oolongthee gedurende 30 dagen mensen met diabetes type 2 kan helpen. Het is essentieel voor de stabilisatie van de bloedsuikerspiegel. Sommige onderzoeken suggereren dat de polyfenolen in oolongthee de insulineactiviteit verhogen, waardoor mensen met diabetes direct ten goede komen. Het verbetert echter niet het metabolisme van glucose bij niet-diabetische volwassenen. (6)

8. Vermindert stress:

Stress is een onderdeel van ieders leven geworden. Het is een van de belangrijkste oorzaken van gewichtstoename. Oolong-thee verhoogt de serotonine (feel-good hormoon) niveaus die stress verlichten en depressie voorkomen die leidt tot emotioneel eten. Vroeger dronken de Chinezen oolongthee om te ontspannen. Uit een onderzoek onder Chinese vrouwen die oolongthee dronken, bleek dat ze een vermindering van stress ervaren.

9. Helpt bij de spijsvertering:

Oolong-thee vermindert de zuurgraad in het spijsverteringskanaal en vermindert ontstekingen bij mensen met zure oprispingen en maagzweren. Het is licht antiseptisch en zuivert daarom je buik van vreselijke bacteriën. Deze warme drank, met zijn aroma en smaak, kalmeert de maag. Hoewel er meer bewijs nodig is om deze informatie te rechtvaardigen.

10. Verbetert de bot- en tandtaaiheid:

De antioxidanten in oolongthee helpen je tanden en botten gezond te houden. Een onderzoek bij postmenopauzale Chinese vrouwen die regelmatig oolongthee consumeerden, had een 4,5-4,9% hogere botdichtheid dan mensen die geen thee drinken. Een hogere botmineraaldichtheid verlaagt het risico op fracturen. Oolongthee is een rijke bron van fluoride, die het tandglazuur versterkt en de vorming van tandplak vermindert. Daardoor wordt tandbederf voorkomen.

11. Bestrijdt kanker:

Celmutatie kan kanker veroorzaken. De antioxidanten in oolongthee voorkomen celmutaties die tot kanker kunnen leiden. Theepolyfenolen verlagen ook de snelheid waarmee kankerceldeling plaatsvindt. Antioxidanten voorkomen schade aan DNA en celproliferatie. Studies tonen aan dat het nemen van een vereiste hoeveelheid oolongthee per dag het risico op kanker met 4 procent kan verminderen. Er wordt gezegd dat het melanoom of huidkanker voorkomt en beschermende effecten heeft voor long-, slokdarm-, pancreas-, lever- en colorectale kankers. (7)

Eenvoudige doe-het-zelfrecepten om Oolong-thee te bereiden voor gewichtsverlies:

Hier is een snelle manier om oolongthee thuis te maken.

Theebladeren gebruiken:

Ingrediënten:

 • Een theelepel oolong theeblaadjes.
 • 1 kopje water.

Bereidingswijze:

 • Neem een ​​kom en kook een kopje water.
 • Zodra het water kookt, zet u de kachel uit.
 • Voeg oolong-theeblaadjes toe aan de kom en dek deze af met een deksel.
 • Laat het 5 minuten trekken.
 • Zeef de thee en geniet ervan!

Theezakjes gebruiken:

Ingrediënten:

 • Een oolong theezakje.
 • 1 kopje water.

Bereidingswijze:

 • Neem een ​​kom en kook een kopje water.
 • Eenmaal gekookt, zet het fornuis uit.
 • Doe het theezakje in het kopje gekookt water en laat het een paar minuten trekken.
 • Verwijder het theezakje en geniet van je drankje.

Theepoeder gebruiken:

Ingrediënten:

 • Een theelepel oolong theepoeder.
 • Een kopje water.

Hoe voor te bereiden:

 • Breng een kopje water aan de kook.
 • Voeg het oolong theepoeder toe aan het gekookte water en laat het een paar minuten trekken.
 • Zeef de thee voor consumptie.

Beste tijd om Oolong-thee te drinken voor gewichtsverlies:

 • Drink ‘s ochtends een warme kop Oolong-thee, samen met het ontbijt.
 • Het kan ook 30 minuten voor de lunch of het diner worden ingenomen.
 • Je kunt Oolong-thee consumeren bij je avondsnack.
 • Het is beter om de inname van deze thee te beperken tot 3 tot 4 kopjes om van de voordelen te genieten zonder schade aan te richten.

Oolong-thee voor gewichtsverlies

Enkele bijwerkingen van Oolong-thee:

 • Het drinken van oolongthee in gematigde hoeveelheden heeft positieve effecten. Maar overmatig drinken (meer dan 4 kopjes) kan meer schade veroorzaken.
 • Cafeïne in oolongthee is niet geschikt voor je gezondheid. De bijwerkingen van cafeïne zijn hoofdpijn, nervositeit, onregelmatige hartslag, brandend maagzuur, misselijkheid, enz..
 • Zwangere vrouwen moeten een arts raadplegen voordat ze regelmatig oolongthee in hoge doses consumeren.
 • Diabetische patiënten moeten ook met de arts praten voordat ze dergelijke thee consumeren.
 • U kunt ook zo “afhankelijk” worden van thee dat ze ontwenningsverschijnselen krijgen als ze plotseling stoppen met drinken.

Top 10 Oolong-theemerken voor gewichtsverlies:

 1. Prince of peace biologische oolong thee.
 2. Foojoy china klassieke min-nan oolong thee.
 3. Vahdam, hoge berg oolong thee.
 4. Super organische metabolisme oolong theepads.
 5. Cha4tea 36 oolong thee.
 6. De tao van thee zwarte draak oolong thee.
 7. Avant grub smaakvolle oolong theezakjes.
 8. Team één wereldwijde Darjeeling oolong thee.
 9. Teatulia biologische oolong thee.
 10. Ten ren king’s oolong thee.

Dus, met de overvloed aan voordelen die oolongthee biedt, laten we het toevoegen aan ons dieet en beginnen die extra kilo’s meteen op een gezonde manier af te werpen. Laat ons weten hoe oolongthee je heeft geholpen om af te vallen.