Velen van ons vinden de tips van onze moeders en grootmoeders een beetje bijgelovig. Maar sommige van die tips worden door de wetenschap juist bewezen. Jeera, ook wel komijn genoemd, is een dagelijks kruid dat in elk huishouden wordt gebruikt. Naast veel gezondheidsvoordelen, helpt jeera-water bij het afvallen.

Jeera Water voor gewichtsverlies

Cuminum cyminum is de naam van de plant waaruit komijn wordt gewonnen. Azië, Europa en Afrika zijn de landen van waaruit het overvloedig wordt geproduceerd. In veel ayurvedische producten voor gewichtsverlies wordt gezegd dat het primaire ingrediënt zwarte komijn/Kala jeera-poeder is. Het is ook bekend dat Jeera-water maagpijn veroorzaakt door winderigheid, indigestie en zwaarte vermindert. India, China en Mexico zijn de belangrijkste producenten van komijn. Laten we eens kijken hoe een dagelijks bruikbare specerij die in elke keuken verkrijgbaar is Jeera en jeera-water helpen om die kilo’s kwijt te raken.

 • Wat is Jeera Water??
 • Hoe goed is Jeera Water voor gewichtsverlies?
 • Voedingswaarde in Jeera-water
 • Jeera Water-voordelen voor gewichtsverlies
 • Recept van Jeera Water voor gewichtsverlies
 • Beste tijd om Jeera-water te drinken om af te vallen
 • Jeera Water voor gewichtsverlies bijwerkingen

Wat is Jeera Water??

Jeera-water is een soort brouwsel dat wordt bereid door water op smaak te brengen met jeera. Voor het beste resultaat kun je ze een nachtje voor laten weken. Wanneer je de komijnzaadjes een nacht laat weken, ondergaat het een proces genaamd osmose. In dit proces nemen jeera-zaden al het water op en zwellen ze op. De aardachtige gele kleur van jeera-water is het resultaat van de voedingsstoffen die door de jeera-zaden in het water worden afgegeven. — Komijn wordt ook Jeerakam genoemd in Malayalam, Seeragam in Tamil, Jeelakarra in Telugu.

Hoe goed is Jeera Water voor gewichtsverlies:

Jeera heeft zuiverende eigenschappen die ons lichaam helpen bij het elimineren van gifstoffen. Het is goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. Komijn / jeera-water voor gewichtsverlies is een gebruikelijke praktijk om gewicht te verminderen. De metabolisme proces wordt verhoogd als gevolg van komijn. Het helpt ook om sneller calorieën te verbranden en verbetert het spijsverteringsproces.

Voedingswaarde in Jeera-water:

Het is fascinerend dat Jeera, een specerij die door elk huishouden wordt gebruikt, vol zit met veel voedingswaarden, wat de stofwisseling stimuleert en helpt bij het verwijderen van overtollig vet.

 • Voedingsvezels: Van fytochemicaliën in jeera is bekend dat ze antioxiderende, anti-winderigheidseigenschappen hebben. Deze zijn een uitstekende bron van voedingsvezels.
 • Het kruid is een uitstekende bron van mineralen zoals ijzer, koper, calcium, kalium, mangaan, selenium, zink en magnesium.
 • Koper is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen.
 • IJzer is essentieel voor de vorming van rode bloedcellen.
 • Zink is een co-factor in veel enzymen die de groei, ontwikkeling en spijsvertering reguleren.
 • Kalium is een prominent bestanddeel van cel- en lichaamsvloeistoffen dat helpt de bloeddruk onder controle te houden.
 • Vitamine C helpt de immuniteit te versterken en is noodzakelijk voor de prenatale gezondheid.
 • A-vitamine werkt als een antioxidant.
 • Vitamine E is een groep van acht in vet oplosbare verbindingen die antioxidanten bevatten die celmembranen beschermen tegen reactieve zuurstofsoorten.
 • B-vitamines zijn in water oplosbare vitamines die een essentiële rol spelen in het celmetabolisme.

Jeera Water Voordelen voor gewichtsverlies:

Hier hebben we de voordelen van jeera-water ingeroepen voor gewichtsverlies. Laten we ze eens bekijken. (1)

1. Verhoogt het metabolisme:

Metabolisme is een proces in ons lichaam dat wat we eten en drinken omzet in energie. Jeera-water versnelt de stofwisseling. En vitamines en mineralen in jeera-water werken als co-factoren in metabolische processen. Dit proces verbrandt het vet dat zich in ons lichaam heeft opgehoopt.

2. Ontgift je lichaam:

Antioxidanten in komijnwater helpen schadelijke gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Alle soorten komijnzaad zijn een fantastische bron van antioxidanten die schadelijke vrije radicalen in ons lichaam elimineren. Het belangrijkste bioactieve ingrediënt in jeera-water is Thymoquinone dat hepatoprotectieve effecten heeft die helpen bij het verwijderen van schadelijke gifstoffen.

3. Hongeronderdrukker:

Maak voor jezelf een kopje jeera water ‘s morgens vroeg op een lege maag onderdrukt de honger en geeft je een lang vol gevoel. Het helpt ook om je buikspieren te ontspannen. Door minder calorieën te consumeren, heb je de neiging om die ongewenste kilo’s kwijt te raken.

4. Hulp bij de spijsvertering:

Jeera is uitstekend voor het stimuleren van de spijsvertering. Het scheidt spijsverteringsenzymen af ​​en versnelt het verteringsproces. Het werkt als een pijnstiller en is nuttig bij het genezen van maagpijn veroorzaakt door zuurgraad en een opgeblazen gevoel. Komijnwater stimuleert typisch de afscheiding van spijsverteringsenzymen en versnelt het verteringsproces, waardoor u darmproblemen kunt bestrijden.

5. Re-hydratatie:

We hebben allemaal te maken gehad met waterverlies uit het lichaam, vooral tijdens hete zomers, of als je last hebt van diarree. De procedure om het verloren water naar de lichaamsweefsels en vloeistoffen te herstellen, wordt rehydratatie genoemd.

6. Hoog in kalium:

Het hoge kaliumgehalte in jeera is nuttig voor het handhaven van de elektrolytenbalans in het lichaam en houdt de vloeistof in balans. Kalium is een cruciaal mineraal dat ons lichaam helpt om correct te functioneren. Jeera-water reguleert de bloeddruk door de nadelige effecten van zout uit te balanceren.

7. Verhoogt de immuniteit:

IJzer in jeerakam-water versterkt de immuniteit. IJzer helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen. Het verlaagt het risico op infectie omdat het rijk is aan antioxidanten. Voedingsvezels en ijzer helpen de normale werking van ons immuunsysteem te behouden. Het verkleint je kansen om ziek te worden.

8. Behandelt bloedarmoede:

Komijn behandelt bloedarmoede op natuurlijke wijze. Een tekort aan ijzer veroorzaakt bloedarmoede. Als je het op een natuurlijke manier wilt bestrijden, drink dan een glas komijnwater. IJzer is een van de essentiële mineralen voor het goed functioneren van ons lichaam. Grote hoeveelheden ijzer in komijn helpen bij de behandeling van bloedarmoede.

9. Bevordert borstvoeding:

Jeera maakt deel uit van elk Indiaas huishouden. Zonder het te weten plukken we de voordelen van het consumeren van komijn. Zwangerschap is een vreugdevolle en delicate periode van elke vrouw. Hoe zou je je voelen als we je zouden vertellen dat het consumeren van jeera-water gezond is voor moeder en baby? Ja, het drinken van een kopje warm jeera-water bevordert de lactatie. Jeera is een rijke bron van ijzer, die helpt bij het opbouwen van kracht na de bevalling. Drink een kopje warm jeera-water voor een gezond lichaam.

10. Helpt het ademhalingssysteem:

Verkoudheid is een veelvoorkomend probleem voor velen van ons. Jeera-water is anticongestief en helpt bij het verwijderen van het slijm dat zich tijdens de kou in de borst heeft opgehoopt. Het helpt ook positief het ademhalingssysteem. Een kopje jeera-water in de ochtend kan elke ademhalingsstoornis beter helpen beheersen.

11. Levergezondheid:

Jeera kan de productie van spijsverteringsenzymen bevorderen. Het helpt bij het ontgiften van de lever door schadelijke gifstoffen te verwijderen en vergemakkelijkt de productie van gal. Met elke ochtend een kopje warm jeera-water is het ongelooflijk gunstig voor de lever.

12. Huidverfrisser:

Komijn heeft antioxidanten die gifstoffen uit ons lichaam kunnen verwijderen, en het absorbeert voedingsstoffen en bevordert de ontgifting van de huid. Vitamine E en A gaan veroudering tegen en maken uw huid soepel en helder. Grote hoeveelheden mineralen in jeera-water helpen bij huidverjonging die je die glans geeft waar we altijd naar hunkeren. Maak een gezichtspak jeera-water met kurkuma om de fantastische resultaten te zien.

14. Vermindert krampen:

Vrouwen zijn niets minder dan superhelden. Ja het is waar. We weten allemaal hoe moeilijk het is om voorbij de menstruatiekrampen te komen. Jeera water werkt echter als een tierelier. Jeera-water is een uitstekende remedie tegen menstruatiepijn, omdat het krampstillende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het enige wat je hoeft te doen is een glas warm jeera-water drinken.

15. Behandelt acne:

Acne is de nachtmerrie van elk meisje. U hoeft zich geen zorgen meer te maken. Een natuurlijke manier om van acne af te komen is jeera water, omdat het antibacterieel is. Breng topisch aan voor een heldere, vlekkeloze huid. De ontstekingsremmende eigenschappen houden je huid stralend.

16. Gezond haar:

Haargroei is een essentieel onderdeel van het opgroeien, en de voedingsstoffen in jeera-water vergemakkelijken de behoefte. Het bevat eiwitten, vetten, water en koolhydraten die haaruitval, haaruitval helpen bestrijden en de haargroei bevorderen. Jeera-water biedt de voeding die nodig is voor een goede haargroei en vult ze vanaf de wortels aan.

17. Energiebooster:

Jeera water is ook een energiebooster. Als je je erg traag voelt, zal een glas jeera-water je opbeuren. Voedingsstoffen in komijnwater houden je de hele dag energiek. Door de stofwisseling te verbeteren, houdt jeera water je energieniveau op peil.

18. Minder calorieën:

Een theelepel jeera heeft ongeveer zeven calorieën. Dus neem een ​​kopje warm komijnwater zonder je zorgen te maken over de calorieën. Het helpt ook bij het afvallen, omdat de hoeveelheid calorie-inname erg laag is.

19. Verlaagt LDL-cholesterol:

Er zijn twee soorten cholesterol, goed en slecht. studies suggereren dat komijn goede lipiden kan verhogen en slechte cholesterol kan verlagen. In een ander onderzoek had 10% van de patiënten die komijnextracten consumeerden gedurende anderhalve maand een verlaagd gehalte aan geoxideerd “slecht” LDL-cholesterol.

20. Reguleert de bloeddruk:

Kalium in jeera-water helpt de hartfunctie te verbeteren en de bloeddruk op peil te houden. Jeera Pani reguleert de vocht- en elektrolytenbalans omdat het rijk is aan kalium. Als u hoge bloeddruk onder controle wilt houden, probeer dan een glas seeragam-water op een lege maag te drinken. Het werkt zeer effectief.

21. Vangt vrije radicalen op:

Jeera-water heeft flavonoïden met antioxiderende eigenschappen die vrije radicalen in ons lichaam wegvangen. Een gezond metabolisme produceert vrije radicalen tijdens een proces dat oxidatie wordt genoemd. De antioxiderende eigenschappen in komijn beschermen het zaad tegen de schade veroorzaakt door deze vrije radicalen.

22. Ontstekingsremmende eigenschappen:

Komijnwater heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Als er om welke reden dan ook een constante ontsteking in ons lichaam is, kan dit leiden tot obesitas. Maar het drinken van Jeera Pani bevat ontstekingsremmende eigenschappen die ons lichaam helpen genezen en ook die extra kilo’s kwijtraken.

Recept van Jeera Water voor gewichtsverlies:

Jeera-water maken is een moeiteloze taak en vereist geen speciale vereisten. Nadat je de ongelooflijke voordelen van komijnwater hebt opgemerkt, wil je deze magische drank alleen maar proberen. Twee gemakkelijkste manieren om Jeerakam- of Jeera-water te bereiden.

Overnachting drenken:

 • Het wordt bereid door ze een nacht te laten weken of 5-6 uur te weken. Het heeft de voorkeur meer en maakte het heel snel.
 • Verwarmen is niet nodig en er is geen kans op verlies van voedingsstoffen.
 • Gebruik twee eetlepels Jeera in een glazen pot met 1 liter water. Bedek de pot met een deksel. Zaden zullen tegen de ochtend in water gedrenkt raken.
 • Je kunt het water de hele dag drinken.

Jeera-zaden koken:

 • Kook 4-5 kopjes water of neem heet water rechtstreeks uit je waterkoker.
 • Gooi 1-2 eetlepels Jeera-zaden in het water wanneer het begint te borrelen.
 • Haal de pan van het vuur en dek de pan af met een deksel.
 • Na afkoeling is je Jeera water klaar. Giet het water in de glazen pot of een fles en drink het de hele dag door.
 • Als de dagelijkse bereiding moeilijk is vanwege tijdgebrek, dan kunt u het in aanzienlijke hoeveelheden maken door de ingrediënten te verdubbelen en het in de koelkast bewaren.

Enkele tips voor beter Jeerakam-water:

 • Probeer in eerste instantie met kleine doses door de helft van de hoeveelheid in het recept te nemen.
 • Verhoog de hoeveelheid als je aan de smaak gewend bent.
 • Gebruik indien mogelijk gedestilleerd water, omdat dit de zuiverste watervorm is.

Beste tijd om Jeera-water te drinken voor gewichtsverlies:

De beste manier om een ​​verfrissende dag te beginnen is met een kopje jeera water. Drie kopjes jeera-water per dag zijn gunstig om vet te verliezen. Het is het beste om het ‘s morgens vroeg op een lege maag te drinken. ‘s Middags 20 min voor de lunch en ‘s avonds 20 min na het diner. Het heeft een positieve invloed op zaken als een trage stofwisseling, constipatie en een slechte spijsvertering. Het wordt vaak beschouwd als een natuurlijke remedie voor verschillende gezondheidsproblemen.

Hier zijn enkele doe-het-zelf jeera-waterrecepten voor gewichtsverlies; u kunt in het comfort van uw eigen huis bereiden.

Jeera water en limoen:

Ingrediënten:

 • Een theelepel komijnzaad
 • 1 kopje water
 • Halve schijf limoen

Voorbereidingsmethode:

 • Week een lepel komijn een nacht in een kopje water.
 • Zeef de volgende dag het water en voeg een halve schijf limoen toe.
 • Meng goed en geniet van elke slok.

Waarom werkt het:

Antioxidanten die aanwezig zijn in komijn en citroen helpen de immuniteit te versterken en ons lichaam te ontgiften. Het ontgiftingsproces helpt bij het elimineren van schadelijke gifstoffen en helpt bij het kwijtraken van vet.

Jeera Water en Kaneel:

Ingrediënten:

 • Een theelepel komijnzaad.
 • 1 kopje water.
 • Een theelepel gemalen kaneelpoeder.

Hoe voor te bereiden:

 • Week theelepel komijnzaad een nacht in een kopje water.
 • Voeg de volgende ochtend een lepel kaneelpoeder toe en kook 4-5 minuten.
 • Laat het afkoelen, zeef en geniet van je jeera-water.

Waarom werkt het:

Kaneel en komijn hebben beide eigenschappen die de metabolische activiteit in ons lichaam verhogen. Kaneel helpt bij het afvallen door stress te verminderen en de bloedsuikerspiegel te verlagen. Verbeterd metabolisme resulteert in het verbranden van calorieën, dus effectief in gewichtsverlies.

Jeera water en appelciderazijn:

Ingrediënten:

 • Een theelepel komijnzaad
 • 1 kopje water
 • Een theelepel appelciderazijn

Hoe voor te bereiden:

 • Kook water met een theelepel komijnzaad gedurende 5 minuten.
 • Laat het afkoelen en zeef het water.
 • Voeg een theelepel appelciderazijn toe
 • Goed roeren en drinken

Waarom werkt het:

Naast de vele voordelen van komijn, heeft appelciderazijn een zeer lage calorie-inname. Wanneer het aantal calorieën beperkt is, resulteert dit direct in gewichtsverlies.

Komijnwater voor gewichtsverlies

Jeera Water voor gewichtsverlies Bijwerkingen:

Komijnwater heeft geen bekende bijwerkingen, tenzij u er allergisch voor bent. Er zijn geen bewezen studies om aan te tonen dat het positieve effecten heeft op zwangere en zogende vrouwen. Voor dagelijks gebruik is het beter om een ​​arts te raadplegen en te bevestigen.

Dus zo maak je de toverdrank jeera water voor gewichtsverlies. Het is eenvoudig en gemakkelijk te doen met alleen de dagelijkse keukeningrediënten. Adequate inname van het water zal een significant en positief resultaat opleveren. Het toevoegen van een snelle oefeningsroutine samen met een jeera-water maakt afvallen gemakkelijk. Dus neem een ​​kopje en probeer het uit!

Laat het ons weten als je nog steeds twijfels of zorgen hebt over het gebruik van jeera water voor gewichtsverlies. We helpen je graag met de beste oplossingen en antwoorden.