Ben je op zoek naar een leuke en effectieve manier om af te vallen? Met de toenemende bevolking die lijdt aan obesitas, wint zwemmen om gewicht te verliezen snel aan populariteit onder vele andere vormen van beweging. Het helpt je spiermassa te krijgen door je lichaam te versterken, waardoor het een van de effectieve manieren is om gewicht te verliezen.

Zwemmen is ook een perfecte optie voor mensen met fysieke beperkingen voor aanzienlijk gewichtsverlies. Een goede duik in koud water is een geweldige manier om de beste en gewenste resultaten te krijgen terwijl u ervan geniet. Lees dit artikel voor snelle tips en voordelen als je wilt kiezen voor zwemmen om af te vallen.

inhoudsopgave:

Helpt zwemmen bij gewichtsverlies??

Tips om af te vallen door te zwemmen

Beste slagen in zwemmen om snel af te vallen

Andere gezondheidsvoordelen van zwemmen

FAQ

zwemmen voor gewichtsverlies

Helpt zwemmen bij gewichtsverlies??

Ja! Zwemmen is goed om af te vallen. Het helpt je spieren te versterken door een volledige lichaamstraining te bieden, in tegenstelling tot andere sporttrainingsoefeningen. Water vormt een kussen voor de spieren en botten in je lichaam, waardoor het licht aanvoelt. Ite e helpt alle overtollige calorieën in je lichaam te verbranden, waardoor het een van de beste vormen van cardiovasculaire oefening is. (1) Zwemmen omvat ook armen, benen en kern, omdat je lichaam voortdurend in het water moet blijven. Het handhaven van een uitgebalanceerd dieet is noodzakelijk dat hand in hand gaat met lichamelijke activiteit.

Tips om af te vallen door te zwemmen:

Hier zijn enkele tips die u helpen een routine te vormen en deze te volgen om gewicht te verliezen en uw spieren effectief te versterken. (2)

 1. Het aanpassen van uw dieet speelt een cruciale rol bij gewichtsverlies en een goede trainingsroutine, zwemmen is daarop geen uitzondering. Jezelf bijtanken met een eiwitshake of een kom groenten zal je vullen en je helpen onnodige tussendoortjes te voorkomen.
 2. De vroege ochtend is de perfecte tijd om te gaan zwemmen voordat je gaat eten. Dit komt omdat je lichaam de lichaamsvetreserves gebruikt in de vorm van energie, waardoor die extra calorieën worden verbrand.
 3. Zwemmen geeft je een full-body workout en een perfecte vorm van cardio, waardoor je de gewenste resultaten krijgt.
 4. Intervaltraining is een andere manier om meer calorieën te verbranden. Ontspan je tempo in de ene ronde en zwem zo snel mogelijk in een andere, waardoor de routine interessant wordt.
 5. Als je tijdens het zwemmen je weerstand in het water wilt vergroten, is het dragen van een badmuts de perfecte oplossing. Het helpt meer calorieën te verbranden door je snelheid te verhogen.

Beste slagen bij het zwemmen om snel af te vallen:

Verschillende bewegingen die uw lichaam maakt tijdens het zwemgedeelte dat bekend staat als slagen. Elk van deze slagen heeft een ander doel en ze helpen je om effectief af te vallen.

1. Schoolslag:

Schoolslagzwemmen om af te vallen

Dit is een van de langzame en comfortabele technieken die het meest geschikt is voor beginners. In het begin, als je tijd nodig hebt om de methode onder de knie te krijgen, is dit de beste slag om te proberen, omdat je vrij kunt zwemmen zonder je zorgen te maken over bewegingen. Met een half uur schoolslag verbrand je zo’n 200 calorieën. Het wordt ook beschouwd als een goede cardiotraining die helpt om je spieren te versterken.

2. Freestyle zwemmen voor gewichtsverlies:

zwemmen voor gewichtsverlies

Wil je snel resultaat en heb je een beetje zwemervaring, dan is freestyle de techniek voor jou omdat het resultaatgericht is. Deze beweging in deze techniek snijdt door het water in plaats van tegen het water te duwen. Het zou helpen als je heel weinig energie had om lange afstanden af ​​te leggen met freestyle. Een half uur met deze slag kan honderden calorieën kwijtraken en helpt je spieren op te bouwen.

3. Vlinderslagzwemmen voor gewichtsverlies:

Vlinderslag

Hoewel het een beetje moeilijk is om uit te voeren, is een vlinderslag een techniek waarmee je de meeste calorieën verbrandt. Met deze techniek krijgen je kern- en bovenlichaamspieren een trainingssessie. Het verbetert de flexibiliteit van je lichaam en kan tot 450 calorieën verbranden voor elk half uur van deze slag.

4. Rugslag:

rugslag

Rugslag is een perfecte techniek die helpt om het overtollige vet van je schouder en buik te verwijderen. Je houding en flexibiliteit verbeteren drastisch omdat deze slag je kernspieren helpt versterken. Als je ongeveer 30 minuten rugslag kunt doen, kun je 250 calorieën.

Andere gezondheidsvoordelen van zwemmen:

Zwemmen is een perfecte manier om gewicht te verliezen terwijl je lichaam tegen het water in beweegt en je weerstand verbetert. Het heeft ook veel andere gezondheidsvoordelen, naast een recreatief effect. (3) Enkele van de voordelen zijn:

 • Het houdt je lichaam fit en strak.
 • Het helpt stress te verminderen, omdat het een ontspannende oefening is.
 • Verbetert je houding.
 • Het versterkt je spieren.
 • Verbetert de cardiovasculaire conditie.
 • Het geeft je lichaam een ​​volledige work-out.

Zwemmen kan zowel recreatief als een zware training zijn. Als je een persoon bent die van plezier en fysieke activiteit houdt, dan is zwemmen een perfecte optie. Zwemmen om af te vallen kan net zo effectief zijn als hardlopen of naar de sportschool gaan, en u zult snel in vorm kunnen komen. Als je een beginner bent, begin dan langzaam en voer het tempo langzaam op. Het is beter om te leren onder toezicht van een professional totdat je vertrouwen krijgt.

Vrijwaring: De meningen die in dit artikel worden genoemd, zijn slechts suggesties op basis van onderzoek. Het is altijd beter om een ​​nieuwe training te starten onder begeleiding van een professionele trainer.

Veel Gestelde Vragen:

1. Wat is de ideale tijd om te zwemmen om af te vallen??

antw: In eerste instantie wordt altijd geadviseerd om gedurende drie dagen ongeveer 20 minuten per dag langzaam te beginnen. Probeer de tijd geleidelijk op te bouwen, zodat uw lichaam voldoende tijd heeft om aan het werk te wennen. Zorg ervoor dat je de routine ijverig volgt en niet speels wordt in het water.

2. Hoe lang duurt het om af te vallen met zwemmen??

antw: Een paar dagen zwemmen geeft niet het gewenste resultaat. Je moet een schema hebben om regelmatig te zwemmen, zodat je al die onnodige kilo’s kwijt kunt. Een gemiddeld persoon kan tot 445 calorieën per dag verliezen met een uur algemeen zwemmen.

3. Wat zijn de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen terwijl u gaat zwemmen??

antw: Het handhaven van een juiste houding is de sleutel terwijl u de slagen uitvoert tijdens het zwemmen. Een verkeerde houding kan leiden tot blessures en zal niet effectief zijn bij het afvallen. Probeer oogbeschermer googles te nemen, zodat water uw zicht niet belemmert.