Een goede gezichtsbehandeling heeft vier essentiële punten: reinigen, exfoliëren, verstevigen en hydrateren. Er zijn veel doeleinden voor gezichtsbehandelingen en verschillende huidtypes hebben ook verschillende voeding nodig. Op de markt zijn er verschillende producten beschikbaar die kunnen geven aan een salonachtige gezichtsbehandeling. Het gebruik van de op chemicaliën gebaseerde producten mag echter niet regelmatig worden gebruikt. Er zijn ingrediënten rechtstreeks uit je eigen keuken en koelkast waarmee je ook thuis een natuurlijke kruiden-gezichtsbehandeling kunt krijgen. De basisstappen kunnen thuis en op uw gemak worden gevolgd.

Hoe doe je een kruidengezichtsbehandeling thuis?

Hier is een basis kruiden-gezichtsbehandeling voor alle huidtypes die moeiteloos thuis kan worden gedaan. Als er echter ingrediënten zijn die niet bij je huid passen, kun je experimenteren met alternatieven.

Hoe kruiden gezichtsbehandeling thuis te doen:

Hieronder vindt u de stapsgewijze procedure om thuis een kruidengezichtsbehandeling te doen:.

Voor reiniging:

Ingrediënten: Rauwe Aardappel

Hoe doe je een kruidengezichtsbehandeling thuis?

Gebruiksaanwijzing: Rasp de rauwe aardappel met een dikke rasp. Knijp er een beetje sap uit en gebruik de vochtige aardappel in cirkelvormige bewegingen op de schil gedurende ongeveer 5 minuten. Aardappelen bevatten fosfor, kalium en zwavel die de huid diep reinigen. Breng het geperste sap aan en laat 2 minuten staan. Veeg vervolgens af met een vochtige tissue. Dit helpt de huid te ontkleuren en onzuiverheden te verwijderen. Je kunt het sap ook aanbrengen en geraspte rauwe aardappelen als oogkussentje gebruiken. Het sap is verfrissend en laat de huid fris aanvoelen.

Voor exfoliëren:

Ingrediënten: ¼ kopje gepureerde papaja’s & 1 eetlepel Haver

Gebruiksaanwijzing: Meng de ingrediënten en laat het 2 minuten vochtig worden. Breng vervolgens de pasta aan op het gezicht en in zachte cirkelvormige bewegingen vanaf de onderkant van het gezicht. Dit is effectief in het verwijderen van de droge en dode cellen van het gezicht en de papaya voegt vocht toe aan de huid. Het heeft vitamine A, C en E die de huid de essentiële voedingsstoffen geven om er gezond uit te zien. Haver daarentegen voegt textuur toe aan de verpakking en is zacht voor de huid. Je kunt ook rijstmeel gebruiken als haver niet bij je huidtype past. Veeg het gezicht later af met een vochtige tissue.

Voor toning:

Ingrediënten: 2-3 theezakjes, een kom heet water & Ijsblokjes

Gebruiksaanwijzing: Dompel de theezakjes in heet water en laat 5 minuten staan. Gebruik een dik wattenschijfje om de thee op het gezicht aan te brengen. Je kunt het ook doen met behulp van natte theezakjes. Dit maakt de huid zacht en opent de poriën. Knijp nu met behulp van een mee-eterverwijderaar de onzuiverheden eruit. Wees voorzichtig en beschadig uw huid daarbij niet. Breng indien nodig nog een paar minuten een warm theezakje aan. Wrijf na een grondige reiniging 4-5 ijsblokjes om de open poriën te sluiten.

Voor hydratatie:

Ingrediënten: 3 theelepels Kokosmelk (of kokoswater of sinaasappelsap), ½ theelepel Honing, ½ Geprakte Rijpe Banaan en 6-8 druppels Olijfolie

Gebruiksaanwijzingen: Meng alle ingrediënten behalve de olie en wrijf in kleine hoeveelheden gedurende 30 minuten op de huid. Begin met bewegingen tegen de klok in vanaf de wangen en ga naar het voorhoofd. Besteed speciale aandacht aan de T-Zone en het neusgebied. Gebruik alleen de vingertoppen voor het gebied rond de ogen. Neem tussendoor een paar druppels Olijfolie en masseer goed in. Nadat u klaar bent, reinigt u het gezicht met een vochtige tissue.

Na een grondige reiniging kun je nu het verschil voelen dat het gezichtsmasker op je gezicht heeft gemaakt. Als je droogheid voelt, breng dan je gewone vochtinbrengende crème aan en laat deze intrekken. Gebruik geen zeep of andere chemicaliën gedurende ten minste 24 uur.

Het regime is eenvoudig en laat je huid stralen en fris aanvoelen. Dit kan thuis worden gedaan zonder veel tijd, energie en geld te besteden aan dure salons.