Zure reflux is een veel voorkomende maar vervelende aandoening die iemand de hele dag misselijk en misselijk kan maken. Zure reflux wordt over het algemeen veroorzaakt door het eten van olieachtig of gekruid voedsel dat de maag moeilijk verteerbaar vindt. Hoewel men dergelijke voedingsmiddelen grotendeels kan vermijden, zijn er tal van andere redenen, zoals obesitas, gebrek aan lichaamsbeweging of bepaalde medicijnen die zure reflux kunnen veroorzaken.

Gezonde voeding om zure reflux te bestrijden

Onder dergelijke omstandigheden helpt het kijken naar wat we eten een lange weg bij het voorkomen en verlichten van zure reflux. Lees verder om meer te weten over gezond voedsel dat zure terugvloeiing bestrijdt of voorkomt.

Gezonde voeding voor zure reflux:

1. Havermout:

Het eten van een groot vettig ontbijt kan aan het begin van de dag zure reflux veroorzaken. Dit zal zeker de hele dag voor iedereen verpesten. Terwijl het ontbijt als de belangrijkste maaltijd van de dag wordt beschouwd, moet de nadruk liggen op het eten van een maaltijd die licht op de maag is en toch vult. Er is geen betere optie dan vezelrijke havermout die geen zure terugvloeiing veroorzaakt en de spijsvertering bevordert voor je eerste maaltijd van de dag.

2. Gember:

Gezonde voedingsmiddelen die zure reflux bestrijden

Gember is gemakkelijk je beste vriend als het gaat om zure reflux. Het eten van een kleine hoeveelheid gember bestrijdt niet alleen zure terugvloeiing, maar biedt ook verlichting van de zere keel en brandend maagzuur veroorzaakt door zure terugvloeiing.

3. Aloë Vera:

Gezonde voedingsmiddelen die zure reflux bestrijden

Hoewel alom bekend om zijn vele helende eigenschappen, is het een weinig bekend feit dat aloë vera behoorlijk effectief is bij het omgaan met zure reflux. Op grote schaal verkrijgbaar als potplant, kan men gemakkelijk een paar blaadjes aloë vera consumeren om zure terugvloeiing te bestrijden of het in vloeibare vorm kopen in een supermarkt.

4. Groene bladsalade:

Gezonde voedingsmiddelen die zure reflux bestrijden

Een eenvoudige groene bladsalade kan een lange weg gaan in het bestrijden van zure reflux. Om de potentie te maximaliseren, moet men salades met uien, mayo, roomkaas of tomaten vermijden, omdat dit het probleem alleen maar kan verergeren. Een eetlepel saladedressing zoals olijfolie kan naar smaak worden toegevoegd.

5. Bananen:

Gezonde voedingsmiddelen die zure reflux bestrijden

Bananen kunnen gemakkelijk worden gekroond tot de superster van het fruitkoninkrijk. Bananen zijn gemakkelijk een van de meest toegankelijke vruchten en staan ​​​​bekend om een ​​breed scala aan gezondheidsvoordelen. Nu kunnen we verlichting van zure reflux aan de lijst toevoegen. Met p.H 5.6 zijn bananen een uitkomst voor mensen die lijden aan zure reflux.

6. Meloen:

Gezonde voedingsmiddelen die zure reflux bestrijden

Met een pH-balans van 6,1 helpen meloenen bij het verlichten van zure reflux, maar een klein percentage van de mensen vindt het misschien moeilijk te verteren en moet meloen vermijden. Vergelijkbare vruchten zoals meloen, watermeloen en honingdauw staan ​​er ook om bekend zure reflux te bestrijden.

7. Venkel:

Gezonde voedingsmiddelen die zure reflux bestrijden

Hoog op smaak met een pH-balans van 6,9, venkel is een gezonde aanvulling op uw dieet als zure terugvloeiing een constant probleem in uw leven is. Groen en sappig, venkel kan gemakkelijk worden toegevoegd aan salades om je te helpen bij je strijd tegen zure terugvloeiing.

8. Pluimvee:

Gezonde voedingsmiddelen die zure reflux bestrijden

Gevogelte zoals kip of kalkoen is een integrale aanvulling op uw dieet bij het bestrijden van zure reflux. Terwijl het omgaan met zure reflux, kan kip of kalkoen het beste worden gekookt, gegrild of in saladevorm worden gegeten. Frituren of koken in kruiden kan het probleem heel goed verergeren en verslaat het doel van het bestrijden van zure terugvloeiing zonder essentiële eiwitten op te geven.

9. Zeevruchten:

Gezonde voedingsmiddelen die zure reflux bestrijden

Zeevruchten zoals vis, garnalen, kreeften en andere soorten schelpdieren zijn veilig om te eten en kunnen helpen bij het bestrijden van zure terugvloeiing. Zeevruchten kunnen het beste worden gegrild, gebakken of gebakken als het gaat om zure reflux. Koken in zware kruiden of frituren kan het probleem verder verergeren. Het is het beste om wilde vis te consumeren in plaats van gekweekte vis voor maximale voordelen.