Naarmate een meisje ouder wordt, beginnen haar borsten te groeien. En veel borstaandoeningen worden prominent als het meisje uitgroeit tot een vrouw. Borstafwijkingen kunnen fysiek zichtbaar zijn, maar de anatomische omstandigheden kunnen psycho- en emotionele gevolgen hebben. Polythelia en polymastia zijn de twee aandoeningen waarbij de vrouw meer dan twee gebruikelijke tepels heeft.

Soms worden de vrouwen geboren met een of beide tepels. Soms worden typische borstaandoeningen ook beïnvloed door de grootte en verhouding. Meestal zijn de borsten niet eens symmetrisch van vorm en grootte. Het is een veel voorkomende discrepantie om ongeveer 30% wanverhouding van de ene kant naar de andere te hebben.

Het is heel vaak dat de enige behandeling van een goedaardige borstaandoening de verklaring en zekerheid van de aandoening is. Soms zijn kleine of grote operaties nodig om de borstaandoeningen te behandelen. Evaluatie van goedaardige borstaandoeningen kan bestaan ​​uit echografie, lichamelijk onderzoek, verwijdering van vocht of weefsels, mammografie voor analyse.

Afhankelijk van verschillende factoren zoals uw symptomen, de omvang van de ziekte, uw algehele gezondheid, uw tolerantie voor de behandeling, uw verwachtingen na de behandeling, de arts en u komt met de meest geschikte behandeling voor uzelf. Enkele van de procedures voor borstzorg worden hieronder vermeld:.

Behandelingsprocedures voor borstkanker:

Chirurgie:

Chirurgie is de primaire behandeling. En het is ook de eerste verdedigingslinie tegen borstkanker. Het verwijderen van de eerste tekenen van borstkanker kan met succes worden behandeld met een operatie, vooral wanneer het wordt gecombineerd met niet-chirurgische behandelingen. Nadat uw diagnose is gesteld, zal uw arts u de verschillende operatiemogelijkheden en hun voordelen en bijwerkingen uitleggen. En dan bespreek en besluit u samen het type operatie en uw kenmerken, uw voorkeuren. Er zijn twee soorten borstoperaties en deze zijn:

Lumpectomie:

Borstkanker

Lumpectomie is de procedure die helpt om de tumor en sommige omliggende weefsels te verwijderen, terwijl de meeste kunst van de borst behouden blijft. Algemene of plaatselijke verdoving is nodig om het gebied van de tumor te verdoven. En u kunt tijdens de operatie de soort anesthesie kiezen die u wilt. Veel vrouwen ondergaan enkele weken bestraling na de operatie om de resterende borstkankercellen in de borsten te verwijderen.

mastectomie:

Mastectomie is de chirurgische verwijdering van de borsten. Er zijn vijf soorten borstamputatie, variërend van het verwijderen van de borsten tot het verwijderen van de kankercellen van de borsten en ook enkele gezonde weefsels eromheen. Veel vrouwen besluiten een borstreconstructie te ondergaan, maar soms geven vrouwen de voorkeur aan een prothese boven een borstamputatie. Mastectomie wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie.

Vrouwen die kiezen voor een borstreconstructie, bouwen tegelijkertijd ook hun borsten weer op. Nadat de borstamputatie is voltooid, zal uw arts een afvoerslang inbrengen om het overtollige vocht in uw borsten af ​​te voeren en vervolgens uw incisie hechten, uw wond verbinden en uw borst in een strak verband wikkelen dat het gebied samendrukt en helpt bij het bevorderen van de genezing. Voor de reconstructie of wederopbouw van uw borsten moet u mogelijk gemiddeld drie dagen of soms zelfs iets langer in het ziekenhuis blijven.

Voor ontslag uit het ziekenhuis krijgt u pijnstillers voorgeschreven en leert u ook hoe u uw incisie en uw wond moet verzorgen. U wordt ook ingepland voor een follow-up door uw arts om uw voortgang te controleren en ook om uw hechtingen te verwijderen. Na borstamputatie zal de arts u voorstellen om bestralingstherapie te nemen als de grootte van uw tumor te groot was.

Borstkanker

Borstverzorgingsprocedures zijn essentieel om de risico’s van borstgerelateerde problemen te minimaliseren. Je moet altijd op de hoogte zijn als er afwijkingen op of rond de borsten worden opgemerkt.