Heeft u ademhalingsproblemen? Wil je je longen gezond houden? Tegenwoordig lijden veel mensen aan longproblemen vanwege hun ongezonde en onevenwichtige leven. De luchtvervuiling is de belangrijkste oorzaak van ongezonde longen. Je longen zorgen elke dag voor prachtig werk. Sterke longen leveren grote hoeveelheden zuurstof aan uw bloed en zorgen ervoor dat u zich kunt inspannen, leven en goed kunt presteren. Net als ons lichaam hebben longen ook dagelijkse zorg en toewijding nodig. Daarom vertellen we je vandaag in dit artikel enkele tips om je longen gezond te houden.

Hoe de longen gezond te houden?

Als u een longprobleem heeft, kunt u dergelijke symptomen ervaren en deze zijn als volgt;

  •  Pijn bij het ademen
  •  Hoesten en piepende ademhaling bij het sporten
  •  Kortademigheid bij eenvoudige handelingen
  •  Een aanhoudende hoest
  •  Flauwvallen met een variatie in activiteit

Beste tips om de longen gezond te houden:

Hieronder vertellen we u de beste tips om de gezondheid van uw longen te behouden. Ze zijn als volgt;

1. Huff Cough-techniek:

Natte hoest

De Huff Cough-methode is een opeenvolging van mini-hoest die gelijk is aan een enkele grote hoest. Hierbij helpt uw ​​ademtherapeut u.

2. Voer crunches uit:

Crunches Diff

Het is erg belangrijk voor je longen om 10 tot 20 crunches per dag te doen. Je borst- en buikspieren laten je toe om lucht aan te zuigen. Versterk ze, en je kunt ook proberen diep adem te halen.

3. Blijf gehydrateerd:

Glas water

Het is van vitaal belang om elke dag 2 liter vloeistof of water te drinken om het speeksel te zuiveren. Voor verdunningen moet u eerst uw specialist raadplegen om er zeker van te zijn welke werkingen door de rest van uw behandelstrategie. Drink dus extra water, want een goede hydratatie helpt om het speeksel van de luchtwegen nat te houden, waardoor het ontspannen ophoest.

4. Gebruik van trappen in plaats van lift:

Om uw longen gezond te houden, moet u elke dag talloze tochten langs de trap naar de kelder markeren. Er zijn veel oefeningen die je hart sneller laten kloppen, zoals fietsen, traplopen of stevig wandelen. Ze hebben er baat bij om zowel uw hart als uw longen in goede vorm te houden.

5. Heb antioxidanten:

paddestoel

Consumptie van voedsel vergelijkbaar met broccoli en paddenstoelen die ironisch zijn in antioxidanten die u ten goede komen om uw longen volledig te wassen van de schade door vrije radicalen die wordt veroorzaakt door besmetting.

6. Gebruik een defensief masker:

Het is zeer essentieel voor degenen die van plaats tot plaats werken met stof, chemicaliën of asbest om beschermende kleding te dragen, een gasmasker te tellen en de werkzones te ventileren. Terwijl u in vervuiling reist, wordt een gezichtsmasker of een sjaal om uw mond en neus gebruikt, aangezien industriële blootstelling een groot gevaar is voor de longgezondheid en leidt tot longkanker, COPD en astma.

7. Houdings- en percussiedrainage:

Raadpleeg uw arts als u houdings- en percussiedrainage nodig heeft. In dit proces wordt het slijm vanaf de longen in de luchtwegen geëlimineerd, zodat het kan worden uitgehoest. Percussie, gegarandeerde drainageposities, diep ademhalen en hoesten worden volledig gerecycled in deze methode.

8. Vermijd roken:

Vermijd roken

Roken is de belangrijkste oorzaak van ernstige longziekten zoals chronische obstructieve longziekte of COPD, evenals longkanker. Rook kan je longen beschadigen omdat de rook van sigaren, pijpen en sigaretten meer dan 4.000 schadelijke chemicaliën dekt. Voorkom ook dat u tweedehands rookt. Voer een rookvrij gebied in huis uit.

9. Wees alert op luchtvervuiling:

Luchtvervuiling

Het is zeer noodzakelijk om je bewust te worden van luchtvervuiling en ervoor te zorgen dat je portie de lucht fris houdt. Luchtvervuiling zowel binnen als buiten kan gezondheidsproblemen veroorzaken, met name voor personen die longziekten veroorzaken.

Hoe de longen gezond te houden?