Hoe de slaap onder controle te houden

Ben je gefrustreerd over je slaap? Natuurlijk is te weinig slaap niet goed voor je, maar te veel slaap krijgen kan ook voor veel problemen zorgen! Slaap is de normale toestand van bewusteloosheid die de meeste dieren en mensen ervaren, waarbij hun aandachtige, vrijwillige lichaamsverloop feitelijk verdicht wordt. Het is een mogelijkheid voor het fysieke lichaam om zichzelf te renoveren, vanwege het zenuwstelsel tot het spierstelsel.

Controle slaap

Voor een aantal mensen wordt extreme slaperigheid echt een belemmering voor het dagelijkse werk, nog steeds vrijetijdsbesteding en kinderopvang. Dit wordt herkend als hypersomnie, herhaalde slaperigheid waardoor mensen vaak willen dutten, nog steeds op het werk.

Tips om de slaap onder controle te houden:

1. Verander je levensstijl:

a) Stoppen met roken:

Nicotine is tonisch, daardoor voorkom je dat je in slaap valt.

b) Bevestig aan een slaapschema:

Als je je aan een slaapschema houdt, zal je lichaam acclimatiseren aan een slaap-waakcyclus en helpen om gezonder te slapen.

c) Oude matras vervangen:

In voorwaarde dat uw matras oud is (meer dan 6-7 jaar), daarna is het tijd om het te ruilen voor een nieuwer exemplaar.

d) Warmte:

De ideale temperatuur voor je slaapkamer is ongeveer 70°F of 21°C.

e) Elektronica uitschakelen:

In je slaapkamer mag er geen vals licht zijn. Toch kunnen de kleine LED-lampjes je slaap verstoren. Vermijd bovendien fel licht gedurende 1-2 uur voordat u naar bed gaat (zoals tv).

f) Diner eten:

Wacht minimaal 3 uur later dan je avondeten eerder innemen dan gaan slapen.

2. Zorg voor voldoende nachtrust:

Dat kan helder klinken; veel van ons geven echter toe aan een uur scheren, anders twee van onze slaaptijd in de zonsopgang en anders ‘s nachts om andere dingen te doen. Bijna alle volwassenen hebben 7 tot 9 uur per nacht nodig, en tieners hebben vaak 9 uur nodig. Blokkeer elke nacht 8 of 9 uur voor slaap.

3. Oefening:

Door uw bloed de hele dag door te laten stromen, kunt u uw lichaam in vorm houden en uw slaapgewoonten extra gezond maken. Als je baan je niet toestaat om een ​​of andere vorm van fysieke activiteit te krijgen, probeer dan te joggen, anders yoga voor het avondeten. Sport echter niet voor het slapengaan, anders wordt het moeilijker om in slaap te vallen.

4. Vul een slaapregistratie in:

Door je slaappatroon vast te leggen, samen met het gedrag dat je hebt vertoond voordat je probeert te gaan slapen, kun je gemakkelijker bepalen wat de oorzaak is van een goede of slechte nachtrust. Je zult ook de relatie observeren tussen je alertheid gedurende de dag en de hoeveelheid slaap die je elke nacht hebt gekregen.

5. Wees gezond:

Door de vitamines en voedingsstoffen in uw lichaam aan te vullen, kunt u fysiek op het goede spoor blijven. Slik grote hoeveelheden water door, omdat uitdroging u oververmoeid kan maken en het moeilijker kan maken om wakker te worden bij zonsopgang.

6. Houd afleiding uit bed:

Houd je bed gebruikt om te slapen. Je moet niet studeren, tv kijken, videogames spelen of een laptop in bed gebruiken.” Vermijd ook intense discussies in bed. Ze laten je misschien slapeloos achter.

7. Word wakker en voer iets uit:

Een keer dat je je routine hebt voltooid, ga je aan de slag. Wandel naar je werk, anders als je rijdt, parkeer een beetje buiten en neem de trap naar boven. In het weekend kun je gaan wandelen of stofzuigen. Wat je ook doet, je bloed beweegt. Het zal je in staat stellen om mentale spinnenwebben te verwijderen die zijn achtergelaten door de slaap en om je alert te maken.

9. Neem contact op met een arts indien essentieel:

Uw slaapproblemen kunnen een fysiologische basis hebben die een arts kan diagnosticeren en behandelen. (Houd er echter rekening mee dat een hoeveelheid slaapmedicatie contraproductieve bijwerkingen kan hebben).