Hoe het hart gezond te houden?

Gezond hart! Wil je je hart gezond houden? Zo ja, dan is dit artikel iets voor jou. Tegenwoordig wordt het leven van elk individu erg hectisch en met veel spanning thuis en op het werk. Daarom leiden ze een onevenwichtig leven. Ben jij ook diegene, lees dan dit artikel aandachtig door. Een gezonde manier van leven zal je hart verbeteren. Daarom vertellen we je vandaag in dit artikel enkele methoden om je hart gezond te houden.

Hoe het hart gezond te houden?

Je hart is een spier, en het is zowel moeilijk als beter als je een krachtig leven leidt. Een inactieve levensstijl, kauwen op junkfood, roken, alcohol, lange werkdagen en collectieve stress maken het hart steeds vatbaarder. Nu is het tijd om na te denken over je hart en hoe je het gezond kunt houden.

Beste tips om het hart gezond te houden:

Hieronder hebben we een lijst met beste tips genoemd die gunstig zijn om uw hart gezond te houden. Ze zijn als volgt;

1. Word actief:

Aerobics cardio-oefening

Zorg ervoor dat u elke week 150 minuten aan lichaamsbeweging doet. De enige manier om dit doel te bereiken is door 5 dagen per week 30 minuten te bewegen. Overal inpassen waar je kunt, bijvoorbeeld door naar inspanning te fietsen.

2. Eet goed:

Eet Groente Salade

Het belangrijkste en leidende voor een sterk hart is om te onderscheiden wat er in je kom zit. Houd te allen tijde in de gaten wat u consumeert en zodra u eet. Een voedingsmiddel dat voldoet aan groenten, volle granen, fruit, rood vlees en een kleine hoeveelheid olie en dat uw hartslag langer kan laten kloppen.

3. Zorg voor voldoende slaap:

Goed slapen

Slaapgebrek verslechtert zowel de bloeddruk als het cholesterol. Het slaaptekort leidt ook tot verbeterde stressniveaus die ook het niveau van irritatie in uw lichaam verhogen, extra zwelling en gevaar voor hartgerelateerde problemen. Een dutje van 7-9 uur per nacht zal je hart ten goede komen, blijf gezond.

4. Verlaat alcohol en roken:

Roken en drinken

Jullie kennen allemaal het slechte effect van zowel roken als het drinken van alcohol op de gezondheid van het hart. Stoppen met alcohol of sigaretten is wat moeilijk; in plaats daarvan is zelf moord ook geen slimme keuze. Probeer deze gewoonte geleidelijk maar met vertrouwen te verlaten.

5. Stevig wandelen:

Mooie vrouw lopen

Het is noodzakelijk voor iedereen van elke leeftijd om ongeveer 30 minuten vroeg in de ochtend te lopen, terwijl het de effecten van besmetting op het hart vermindert, die meer te verwachten zijn tijdens de zonsonderganguren.

6. Oefening, yoga of bemiddelen:

yoga meditatie in lotushouding

Doe een van deze welke je leuk vindt, steek een van de oefeningen toe om je hart sterk te maken. Slechts een aerobe training van 30 minuten herstelt uw hartratio. Meditatie en yoga zijn ontelbaar voor je hart, ze profiteren bijvoorbeeld van de comfortdruk die je hart mechanisch herstelt.

7. Vermijd het eten van overtollig zout:

zwart zout 4

Op weg om een ​​fitte bloeddruk te behouden, breek het gebruik van zout op tafel en voeg minder toe aan je voedselbereiding, anders stop je het helemaal. Pas ook op voor grote zouthoogten in behandeld voedsel. De voedsellabels gecontroleerd als een levensmiddel in zoutonzekerheid is, verbruikt het meer dan 1,5 g zout of 0,6 g natrium voor elke 100 g.

8. Eet vette vis:

Vis

Als je niet-vegetarisch bent, is het aan te raden om twee keer per week vette vis te eten. Er zijn veel vissen die omega -3 bevatten en ondersteuningen ter verdediging tegen hartziekten zijn sardines, makreel, zalm en tonijn.

9. Houd een gezonde lichaamsmassa:

dash dieet weegschaal gewicht

Het behouden van een gezond gewicht is belangrijk voor de algehele gezondheid. Vetheid verhoogt bijvoorbeeld het risico op tal van hartaandoeningen, diabetes, hoge bloeddruk enz. Houd BMI tussen 20 en 25, dat is het ideale gewicht.