Hoe meer testosteron te krijgen?

Na de leeftijd van 30 beginnen veel van de normale functies van het lichaam te vertragen … of zelfs af te breken. De achteruitgang van de gezondheid kan te wijten zijn aan veel verschillende factoren, maar steeds meer oudere volwassenen vragen hoe ze meer testosteron kunnen krijgen. Of u nu op zoek bent naar natuurlijke methoden om Low T te bestrijden, of als u klaar bent om medische programma’s te onderzoeken om de testosteronniveaus te verhogen, de informatie die volgt zal uw inspanningen ondersteunen.

Het perfecte mannelijke lichaam Geweldige bodybuilder poseert

5 eenvoudige stappen om natuurlijk testosteron te krijgen:

Volgens adviezen van TRT Medisch Centrum voor degenen van wie de testosteronniveaus slechts een klein beetje zijn gedaald, is het misschien mogelijk om deze 5 eenvoudige stappen te volgen om op natuurlijke wijze testosteron te krijgen en positieve resultaten te zien.

Matig sporten:

Dit is een geval waarin meer niet beter is. Vermijd overmatige inspanning die de afgifte van cortisol, het stressreductiehormoon van het lichaam, kan veroorzaken. Cortisol werkt tegen uw pogingen om meer testosteron te krijgen en kan de beschikbare niveaus verlagen, waardoor uw lage T-probleem nog erger wordt.

Genoeg slaap:

Een goede nachtrust kan wonderen doen voor de algemene gezondheid van het lichaam, maar vooral tijdens de diepe ononderbroken slaap met volledige cycli zijn de hersenen in staat om de hormonen te produceren die nodig zijn om het lichaam op de meest gezonde manier te laten werken. Gezonde slaapcycli zijn een zeer belangrijk ingrediënt om op natuurlijke wijze testosteron te krijgen.

Stress verminderen:

Samen met de hierboven genoemde overmatige lichaamsbeweging, kan stress in welke vorm dan ook de productie van cortisol door het lichaam verhogen. Of de stress nu afkomstig is van het privéleven of het werkleven, of ergens daartussenin, leven met stress is ernstig schadelijk voor zowat elke functie van het lichaam. De cortisol hormoon is de bekende vijand van alle andere hormonale balans. Het lichaam probeert zichzelf gewoon te beschermen, maar over het algemeen is de testosteron niveaus afname wanneer cortisol hoog is.

Lichaamsvet verliezen:

Studies hebben aangetoond dat opgeslagen lichaamsvet testosteron in het lichaam zal omzetten in oestrogeen. De enige zekere manier om dit te voorkomen, is door overtollig lichaamsvet te verliezen en te werken aan een slanker en strakker lichaam.

Vermijd toxines:

De chemicaliën die in sterk bewerkte voedingsmiddelen worden aangetroffen, interfereren met het vermogen van het lichaam om testosteron te gebruiken. Dit geldt ook voor die gifstoffen die bij verwarming uit plastic containers en flessen lekken. Vermijd deze verontreinigingen om het meeste uit uw testosteron te halen.

10 nuttige voedingsmiddelen om testosteron qua voedingswaarde te krijgen:

De belangrijkste voedingsmiddelen om testosteron uit voedingsoogpunt te krijgen, zijn onder meer die met zink, eiwitten (aminozuren), B-vitamines en omega-3-vetzuren. Over het algemeen wordt een ontstekingsremmend dieet aanbevolen. Hoewel het mogelijk is om deze allemaal uit een dierlijk of plantaardig dieet te halen, hebben onderzoekers ontdekt dat veel dierlijke producten testosteron kunnen verlagen en oestrogeen kunnen verhogen omdat ze zuur produceren wanneer ze worden verteerd, en vaak omdat de dieren zelf hormonen bevatten..

Dus, doorgaand met onze stappen om op natuurlijke wijze testosteron te krijgen, zullen we hier enkele van de meest krachtige voedingsmiddelen noemen:

Kruisbloemige groenten zijn nuttig bij het blokkeren van oestrogeen in het lichaam, waardoor testosteron effectiever wordt. Ze omvatten onder andere broccoli, bloemkool, kool, boerenkool en rapen.

Kokosnoot:

Of je nu kokosnoot vers eet, als melk of rauwe kokosboter, dit is een uitstekende bron voor gezonde vetten. Het bevordert spiergroei, vetvrije massa en brengt de hormoonspiegels in evenwicht.

zaden:

Voeg pompoen-, chia-, hennep-, vlas- en sesamzaad toe vanwege hun voordelen bij het leveren van omega-3-vetten. Deze zijn ook een geweldige bron van zink en leveren tryptofaan, wat helpt om de hormoonspiegels van het lichaam in balans te brengen. Vlas en sesam zijn nuttig omdat ze polyfenolen bevatten die het oestrogeen in de bloedbaan verminderen.

Paddestoelen:

Deze zijn nuttig omdat ze de aanmaak van het enzym aromatase blokkeren. Aromatase moet worden geblokkeerd omdat het verantwoordelijk is voor het omzetten van testosteron in oestrogeen. Zoek naar Portobello, crimini, baby button en shiitake-paddenstoelen en eet ze rauw of gekookt.

Maca:

Naast het stimuleren en normaliseren van de hormoonspiegels, is ook aangetoond dat maca het libido verbetert. Het is ook nuttig bij het verhogen van uw energieniveau om te sporten … wat op zijn beurt ook helpt om de testosteronniveaus te verhogen.

Avocado:

Gezonde plantaardige vetten doen wonderen voor het hormonale systeem en het energieniveau van het lichaam. De vetten van deze vrucht en de overvloedige vitamine B6 helpen bij het verminderen van cortisol en het verhogen van testosteron.

Volkoren:

Net als zaden kunnen polyfenolen worden gevonden in volle granen, zoals:

  • Tarwe
  • Rogge
  • Haver
  • Maïs
  • Gerst
  • Rijst
  • Gierst

Polyfenolen zijn nuttig omdat ze oestrogeen in het lichaam helpen verminderen.

Groene thee:

Dit is een geweldige bron van fytochemicaliën die oestrogeen helpen verminderen. Groene thee heeft een groot aantal andere voordelen, waaronder cholesterolverlaging, bloeddrukverlaging en kankerpreventie.

Eieren:

Eieren bevatten van nature veel verzadigd vet, omega-3 vetzuren, eiwitten en vitamine D, die allemaal nodig zijn voor de productie van testosteron. Om deze redenen is het nuttig om ze in het dieet op te nemen.

Wilde zalm:

Zelfs bij het volgen van een alkaliserend plantaardig dieet, is het vaak gezond om deze vis op te nemen vanwege zijn opmerkelijke eigenschappen. Het bevat veel magnesium, omega-3 vetzuren, eiwitten en vitamine B. Het verlaagt ook de niveaus van SHBG (geslachtshormoonbindende globuline), waardoor testosteron niet effectief is.