Hoe nieren gezond te houden?

Gezonde nieren! Bent u op zoek naar manieren om de nieren gezond te houden? Het ontwikkelen van gezonde nieren is enorm belangrijk, of je nu oud of jong bent. Nieren zijn van vitaal belang voor uw lichaam om te belasten en u moet proberen ze net zo fit te houden als een ander lichaamsdeel in uw lichaam. De nieren zijn dubbele kleine structuren die verantwoordelijk zijn voor het wegnemen van restjes naast verontreinigingen uit uw bloed, naast het harmoniseren van vloeistoffen in uw lichaam. Zowel de voeding als de levensstijl verstoren je nieren en creëren slimme keuzes om de gezondheid van de nieren te ondersteunen. Daarom vertellen we je vandaag in dit artikel de beste tips om je hart gezond te houden.

Hoe de nieren gezond te houden?

Beste tips om de nieren gezond te houden:

Hieronder hebben we enkele van de beste tips genoemd die zeer gunstig zijn voor de gezondheid van uw nieren. Ze zijn als volgt;

1. Wees fysiek energiek:

Loopbandtraining

Door te trainen of te sporten kunt u fit blijven en uw bloed en sterke nieren behouden. Zorg voor een trainingsstrategie en houd deze bij. Denk na over het opschrijven van cues en stel doelen in om je te inspireren om te gaan sporten. Om de meeste winst te behalen, moet u gedurende vijf dagen van de week ongeveer 30 minuten trainen. Onzekerheid die te ver lijkt, begin langzaam en werk je omhoog. Ga wandelen met een vriend of vriendin, zwemmen, sporten of dansen. In totaal kan een beetje meer beweging je eentonig ten goede komen. Training kan ook helpen om van stress af te komen, een bijkomende gedeelde oorzaak van hoge bloeddruk.

2. Eet gezond:

Huidverzorgingstips - gezonde voeding

Gezonde inname is niet eerlijk voor je nieren, maar voor je longen, hart, hersenen en extra lichaamsdeel als prima. U moet groenten eten zoals wortelen, broccoli, sla, erwten enz. Betrek 2 keer per week vis in uw dieet, zoals snapper, tonijn en rand. In fruit zijn sinaasappels, appels en bananen de beste keuzes voor de gezondheid van de nieren. Eet vlees, maar denk eraan om in een kleine portie te eten die vergelijkbaar is met de grootte van uw handpalm.

3. Stop met alcohol:

Geen drinken

Als u in grote hoeveelheden alcohol drinkt, kan dit ervoor zorgen dat uw bloeddruk stijgt. Door precies te controleren hoeveel alcohol u drinkt, kunt u uw bloeddruk op peil houden. Zorg voor niet meer dan 2 drankjes per dag onzekerheid dat je een man bent en niet meer dan 1 drankje per dag als je een vrouw bent.

4. Schakel zoute voeding:

zout

Beheers uw eten van zout en alcohol om uw bloeddruk op een sterk niveau te houden. Stop met het tellen van extra zout voor voedsel, plus lees tags in de supermarkt om diëten met hoge natriumgehalten te omzeilen.

5. Heb een gezond gewicht:

dash dieet weegschaal gewicht

Als u een gezond gewicht behoudt, kan het u ondersteunen om uw bloedsuikerspiegel te bereiken, uw bloedzwaarte reguleren en uw risico op nierziekte verminderen. Als je te zwaar bent dan loop je extra gevaar voor diabetes en hoge bloeddruk. Het is erg belangrijk voor u om af te vallen omdat; een paar kilo laten vallen kan een grote verandering veroorzaken.

6. Let op uw suikerverbruik:

suiker 2

Vermijd suiker of het toevoegen van zoetstoffen aan uw dieet om het hart gezond te houden. Leer of raadpleeg van uw arts hoeveel suiker uw leeftijd normaal eet en steek deze in die variatie. Hoewel, je kunt suikerhoudend voedsel eten, maar dan weer de controle behouden.

7. Drink veel vloeistoffen:

Voldoende vocht

Het is van vitaal belang dat iedereen elke dag minstens 8 tot 10 glazen water drinkt. Ook al functioneren de nieren als een extra filter dan een zwembad, verontreinigende stoffen kunnen zich ophopen in een toestand dat er niet voldoende waterbelasting is om ze naar de urinezone te duwen voor eliminatie.