Hoe pijn in de bovenrug te behandelen?

Pijn in de bovenrug komt zo vaak voor dat we er apathisch tegenover staan. Vaker wel dan niet, doen we rugpijn af als het resultaat van gewoon weer een lange dag op kantoor of zware lichamelijke arbeid. Hoewel dit waar kan zijn, is het ook een indicatie van de schade die we zelf aanrichten als het probleem onbehandeld blijft. Afgezien van gevallen van letsel aan de rug, beginnen de meeste gevallen van rugpijn als een zeurende pijn van lage intensiteit die komt en gaat. Indien onbehandeld, kan dit leiden tot een slopende aandoening.

Hoe pijn in de bovenrug te behandelen?

Pijn in de bovenrug wordt meestal veroorzaakt door een verkeerde houding, smartphonegebruik, langdurig computergebruik, continu lezen en het naar beneden buigen van de nek. Andere factoren zoals trauma, verstuiking, hernia etc. zijn ernstige problemen die een combinatie van medisch advies en fysiotherapie vereisen. Deze ondraaglijke pijn kan je leven echt belemmeren en zal je doen leven van pijnstillers. Bekijk de oorzaken en behandelingen voor pijn in de bovenrug.

Oorzaken en behandelingen van pijn in de bovenrug:

Lees verder om meer te weten over de verschillende behandelingen en oorzaken van pijn in de bovenrug.

1. Spierirritatie of myofasciale pijn:

Een van de belangrijkste redenen voor pijn in de bovenrug is spierirritatie of wat medisch bekend staat als myofaciale pijn. Dit gebeurt wanneer de grote bovenrugspieren irritatie ontwikkelen. Dit kan waarschijnlijk het directe gevolg zijn van sportgerelateerde blessures, trainingen of zelfs een gebrek aan kracht.

Meestal kan dit probleem worden opgelost met een combinatie van fysiotherapie en pijnstillers. In extreme gevallen is bekend dat patiënten baat hebben bij acupunctuur, aangezien spierirritatie wordt gekenmerkt door triggerpoints waar de pijn geconcentreerd is. Chiropractie en osteopathische therapie en massage zijn ook heilzaam. Dit is de uitgebreide behandeling van pijn in de bovenrug.

2. Pijn in de bovenrug door gewrichtsdisfunctie:

Pijn in de bovenrug als gevolg van gewrichtsdisfunctie kan optreden wanneer de gewrichten die de ribben verbinden met de thoracale wervelkolom aan weerszijden onderhevig zijn aan trauma of letsel. Behandeling in dergelijke omstandigheden omvat meestal chiropractische, osteopathische, fysieke en op acupunctuur gebaseerde therapie. Thuis sporten met als doel het bovenlichaam te strekken kan geadviseerd worden door een arts.

Aerobics en soortgelijke trainingen kunnen positieve voordelen hebben voor mensen die last hebben van pijn in de bovenrug als gevolg van gewrichtsdisfunctie. Omdat de pijn vaak hevig is, kunnen ook pijnstillende medicijnen nodig zijn. Ontstekingsremmende medicijnen zijn over het algemeen de eerste keuze als het gaat om gewrichtsdisfunctie. Veelgebruikte medicijnen zijn ibuprofen en COX-2-remmers. Dit is ook de beste behandeling voor pijn in de bovenrug.

3. Gedegenereerde of hernia:

Hoewel het ongebruikelijk is dat pijn in de bovenrug wordt veroorzaakt door degeneratieve of hernia-wervelschijven, is het niet helemaal ongehoord. Ontaarde schijven ontstaan ​​vaak als gevolg van ouderdom, ook al slijten de schijven die als buffer tussen elke wervel dienen langzaam weg. Dit kan leiden tot hernia’s, waarbij de zachte binnenkern van de tussenwervelschijf daadwerkelijk kan lekken en tegen gevoelige zenuwen kan schuren. Beide aandoeningen kunnen verschillende gradaties van pijn in de bovenrug veroorzaken.

Voor degeneratieve schijfziekte is lichaamsbeweging met de hulp van een fysiotherapeut de meest gebruikelijke manier van handelen. Pijnstillende medicijnen kunnen al dan niet worden voorgeschreven. Veranderingen in levensstijl zullen waarschijnlijk worden geadviseerd, aangezien overmatig roken, alcoholgebruik en een stagnerende levensstijl het probleem zelfs kunnen verergeren. In sommige ernstige gevallen is een operatie ook een optie. Voor hernia’s van de thoracale schijven zal een MRI vaak de omvang van de schade onthullen en de behandelingskuur wordt dienovereenkomstig bepaald. Dit is een perfecte behandeling van pijn in de bovenrug.

4. Osteoporose en artrose:

Osteoporose treedt op wanneer de botten verzwakt zijn door ouderdom, menopauze, anorexia, nierziekte en andere factoren. Er worden geen symptomen opgemerkt totdat een bot is gebroken of gebroken. Van osteoporose is bekend dat het compressieve fracturen van de ruggengraat veroorzaakt, wat resulteert in pijn in de boven- en onderrug.

Het is bekend dat duuroefeningen en krachttraining helpen in dergelijke omstandigheden. Medicijnen om de kans op verdere botafbraak te voorkomen en pijnstillers komen ook vaak voor. Hormoonbehandelingen zijn ook een manier om osteoporose te behandelen bij vrouwen die de aandoening hebben ontwikkeld bij het begin van de menopauze. Artrose kan ook pijn in de bovenrug veroorzaken als gevolg van afnemende kracht van gewrichten in de bovenrug. Opnieuw is een combinatie van medicatie en lichaamsbeweging de voorkeursbehandeling. Dit is een effectieve behandeling van pijn in de bovenrug.

5. Gecomprimeerde zenuw in bovenrug

Een samengedrukte zenuw kan ook leiden tot ernstige pijn en ongemak in de bovenrug. Wanneer een zenuwbeknelling in de weefsels optreedt, is er een beklemming en onbeweeglijkheid van de spieren in de bovenrug.

De beste behandeling voor deze aandoening is het uitvoeren van rekoefeningen voor de wervelkolom. Door de wervelkolom voorzichtig te draaien, de schouderbladen te draaien en een rugflexie uit te voeren, kan de pijn tot op zekere hoogte worden verlicht. Het is echter belangrijk om een ​​arts te raadplegen en dit onder opgeleid toezicht uit te voeren.

Door eenvoudige veranderingen in levensstijl aan te brengen, kan men pijn in de bovenrug op afstand houden. Het is belangrijk om de schermtijd te verkorten en de juiste houding te volgen tijdens het werken op computers en smartphones. Langdurig gebruik van deze gadgets kan uw nek en bovenrug blijvend beschadigen. Regelmatige lichaamsbeweging, een goede houding, slapen op de juiste matras kan u helpen een pijnvrij en medicijnvrij leven te leiden.