Hoe kunt u de rugpijn voorkomen? Rugpijn en rugklachten komen in onze samenleving zeer veel voor. De helft van deze mensen kent talloze episodes van rugklachten. Rugklachten kunnen vissen, golfen, of anders nog steeds spelen door kinderen en kleinkinderen vol pijn veroorzaken.

hoe rugpijn te voorkomen?

In de slechte gevallen kan een rugprobleem hinderlijk zijn door toch de mogelijkheid om zich aan te kleden. Vrijwel alles wat u doet, vereist het gebruik van uw rug, en rugproblemen zijn bijna nooit het gevolg van een eenzame activiteit of een ongeluk.

Hoe rugpijn te voorkomen:

In dit artikel leggen we uit hoe u rugpijn kunt voorkomen. Hier zijn 7 tips om rugpijn te voorkomen als volgt:.

1. Slaaphouding:

Soms wordt aangeraden om op je zij te slapen met je knieën iets opgetrokken tegen je borst. Plaats een kussen onder je knieën en een ander onder je onderrug. Op je buik slapen kan bijzonder zwaar zijn voor je rug. Je kunt toch niet anders slapen, leg een kussen onder je heupen. Ongetwijfeld moet je op je rug slapen, leg een kussen anders een opgerolde handdoek onder je knieën voor extra ondersteuning. Probeer terwijl u op uw zij slaapt bij een kussen tussen uw benen te liggen om uw heupen en rug in de juiste stand te houden.

2. Let op je houding:

De beste stoel om rugpijn te voorkomen is er een met een rechte rug of lage rugsteun. Houd je knieën iets hoger dan je heupen terwijl je zit. Ondersteun je voeten op een krukje als dat nodig is. Als u voor een langere periode moet staan, houdt u uw hoofd omhoog en trekt u uw maag in. Ontspan, indien mogelijk, een voet op een kruk – plus wissel van voet voor elke 5 tot 15 minuten.

3. Kies de juiste handtas Anders Aktetas:

Koop een tas anders koffer door een brede, aanpasbare riem die lang genoeg is om boven je hoofd te reiken. Een koerierstas (zoals die fietskoeriers dragen) is compleet om op deze manier te dragen. Laat de riem op de tegenovergestelde schouder van de tas het gewicht extra gelijkmatig verdelen en helpt je schouders gelijk te houden en je rug pijnvrij te houden. Terwijl u een zware tas draagt, anders zonder riemen, wisselt u vaak van hand om te voorkomen dat alle druk op één kant van het lichaam komt te liggen. Om de lading te verlichten, reinigt u af en toe tassen, koffers, rugzakken en andere dragers van dingen die u niet nodig heeft.

4. Let op uw gewicht:

Extra kilo’s, vooral in uw buik, kunnen rugpijn erger maken door uw zwaartepunt ongelijk te maken en uw onderrug te belasten. Blijf in 10 pond van uw ideale gewicht kan helpen bij het beheersen van rugpijn.

5. Krijg extra lichaamsbeweging:

Backche

Ongetwijfeld doet je rug pijn; je zou kunnen denken dat de beste methode om vrij te komen is om de lichaamsbeweging te beperken en te rusten. Een dag anders twee rust zou kunnen helpen, maar meer dan dat zou de pijn misschien niet helpen. Experts weten nu dat normale fysieke activiteit ontstekingen en spierspanning kan helpen verlichten.

6. Stop met roken:

Roken verhoogt het risico op osteoporose, wat kan leiden tot een zwakkere wervelkolom en rugpijn. Deze gewoonte vermindert ook de bloedstroom door het hele lichaam, waardoor zuurstof naar het ruggenmergweefsel wordt verminderd en het genezingsproces wordt geremd.

7. Wees voorzichtig met het tillen:

Buig niet vanuit de taille om zware voorwerpen op te tillen. Draai je knieën en hurk, trek je buikspieren aan en houd het object dicht bij je lichaam terwijl je opstaat. Wind uw lichaam niet op tijdens het tillen. Als je kunt, duw dan in plaats van aan zware voorwerpen te trekken. Duwen is makkelijker op de rug.

8. Vermijd stress:

Zowel stress als rugpijn, stress en gespannen spieren gaan hand in hand. Als je veel spanning in je bovenrug en schouders draagt, ben je rijp voor een rugblessure. In dit deel helpen we u te weten wanneer u veel stress ervaart en voorzichtig moet zijn met uw rug. We zullen bovendien enkele tips geven om met je stress om te gaan, bijvoorbeeld visualisatie.

Ik hoop dat het bovenstaande artikel over het voorkomen van rugpijn nuttig voor je is en rugpijn effectief vermindert.