Hoe u ‘s nachts natuurlijk beter kunt slapen?

Heb je ooit een slapeloze nacht gehad? Frustrerend, niet? Je voelt je zo rusteloos woelen en draaien in bed en je afvragen waarom het is dat je niet kunt slapen. Als het je vrij vaak overkomt, kan het zijn dat je last hebt van chronische slapeloosheid. De medische behandeling van deze aandoening is een heel ander onderwerp.

Hoe u 's nachts beter kunt slapen

Voordat we ingaan op de do’s, laten we de don’ts begrijpen

Doe deze niet voordat u gaat slapen:

Om ‘s nachts goed te kunnen slapen, moet je eerst weten wat je moet vermijden.

Onthoud dat inslapen niet langer dan 15 minuten mag duren. Als er meer voor nodig is en na veel inspanning en als u ‘s nachts nog steeds niet goed kunt slapen, moet u dit controleren en ervoor zorgen. Lees verder:

  • Niet ieders slaapcyclus is hetzelfde. Onthoud dit voordat je je de volgende keer zorgen maakt over je slaapcyclus.
  • Vermijd korte dutjes gedurende de dag. Een powernap die niet langer dan 1o minuten duurt, is oké voor kantoorgangers
  • Vermijd krachtige trainingen tijdens de tweede helft van de dag, omdat overmatige belasting ook uw slaap verstoort.
  • Moet na zonsondergang dranken met cafeïne vermijden, vooral na het avondeten.
  • Vermijd late maaltijden en pittig eten voor het diner
  • Draag uw mobiel, eten of boeken niet naar uw bed. Werk ze af voordat je het bed raakt. Eenmaal op bed, gewoon ontspannen, kalmeren en in slaap vallen.
  • Vermijd felle lichten of bedlampen die de rust van uw ogen verstoren.

Hoe u ‘s nachts natuurlijk beter kunt slapen:

Hier zijn een paar manieren om te begrijpen hoe u ‘s nachts op natuurlijke wijze beter kunt slapen.

1. Drink wat warme melk:

Ja, de oude overtuiging dat het hebben van een glas warme melk je helpt om beter te slapen, is waar. Melk bevat een enzym dat tryptofaan wordt genoemd en dat je hersenen helpt kalmeren. Ook geven het vet en de eiwitten in melk je een verzadigd gevoel en helpen je de slaap in te halen. Een ander goed alternatief is kamillethee.

2. Voeg bananen toe aan uw dieet:

Bananen zijn een rijke bron van kalium die helpt bij het verlichten van spieren. Het helpt bij het versterken en ontspannen van de spieren.

3. Maak een schema vast:

Probeer een routine te volgen. Eet op een vast tijdstip en ga elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed. Dit is een manier om je lichaam te bedriegen om een ​​bepaald tijdschema te volgen.

4. Eet op tijd:

Eet vroeg en ga niet slapen voor na het eten. Wacht drie uur na uw maaltijd voordat u naar bed gaat.

Het hele verteringsproces vertraagt ​​’s nachts en een volle maag kan de slaap onderbreken. Hoe zwaarder de maaltijd, hoe langer het duurt voordat je maag tot rust is gekomen. Dus idealiter zou het avondeten de lichtste maaltijd van je dag moeten zijn. Dit helpt je om je eten beter te verteren en voorkomt problemen zoals zuurgraad, gasvorming, indigestie enz. Sla ook je avondeten niet helemaal over. Hier zijn een paar lichte snacks die je helpen te begrijpen hoe je ‘s nachts goed kunt slapen?

Enkele goede keuzes:

  • een stuk volkoren toast met een plakje magere kaas
  • volkoren granen en vetvrije melk
  • fruit en magere yoghurt

5. Vertraag die airconditioner:

Studies hebben aangetoond dat een koelere omgeving waarin je slaapt, hoe groter de kans is dat je een nachtmerrie krijgt en dat is zeker een spoiler alert!

Hoe u 's nachts beter kunt slapen

6. Vervang koffie of thee door water:

Sla die koffie over. Het is nu een bewezen feit dat cafeïne het slaappatroon verstoort.

7. Gebruik een comfortabele matras en kussen:

Stel uw kussen zo af dat uw nek en ruggengraat in een rechte lijn zijn uitgelijnd om

voorkom spanning en krampen in je nek- en schoudergebied terwijl je slaapt.

8. Adem positiviteit in en adem negativiteit uit:

Oefen Pranayama of diepe ademhaling die helpt bij het reguleren van je hartslag en bloeddruk – en het vrijkomen van het hormoon endorfine dat je lichaam ontspant en je helpt beter te slapen. Ik beschrijf een heel eenvoudige ademhalingstechniek.

Bhastrika Pranayama:

Het woord ” Bhastrika ” betekent Balg. Deze Pranayama voorziet je lichaam van een maximale hoeveelheid zuurstof.

Deze oefening houdt in: comfortabel zitten in Padmasana, gevolgd door normale ademhaling en ontspanning. Begin nu diep en volledig te ademen om uw longen van zuurstof te voorzien. Adem daarna krachtig uit. Herhaal dit 5-10 keer.

Deze oefening mag niet worden beoefend door mensen die lijden aan een hartaandoening.

9. Ontspan je voeten:

Masseer je voeten met warme olie. Je kunt amandel- of kokosolie of olijfolie gebruiken om de onderkant van je voeten te masseren.

10. Steek wat geurkaarsen aan in je slaapkamer. Hoe meer ontspannend en geleidend de aura is. Hoe beter je kunt slapen. Aromatherapie kan wonderen verrichten voor de hersenen om ze te kalmeren. Geuren zoals lavendel, kamille en ylang-ylang activeren de alfagolfactiviteit in de achterkant van je hersenen die je helpt om comfortabeler te slapen.

Deze 10 edelsteentips zijn alleen voor jou om je “hoe je ‘s nachts op een natuurlijke manier kunt slapen” te confronteren, die je elke dag dwarszit.

Sluit gewoon je ogen en herinner je het mooiste moment van je leven. Voel de liefde en voel de warmte. Herbeleef dat moment en ga slapen!